Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 7

• 46 862
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Страхотно, благодаря за отговора.
Ще очаквам някой да се включи и с препоръки за останалите неща. Тъй като ни е първо самостоятелно пътуване в Италия, някъде прочетох за зоните в първите теми, но беше свързано с глоба и не съм се запознала с подробности. Ако имате полезна информация за ZTL ще съм много благодарна да я споделите, дори и на лично.

По т.1 веднага препоръчвам. Ние бяхме края на април. От летището на Бари наехме кола от GoldCar. За 3 дни ни излезе 147 евро с пълна застраховка, без депозит. Единствено 100 евро депизот за гориво, който ни беше възстановен бързо след като върнахме колата с пълен резервоар. Ако платите всичко предварително, си вземате ключа и договора от нещо като банкомат (не знам как да го обясня), въвеждайки номера на резервацията. На същото място си давате кредитната карта за депозита за гориво (на 'банкомата'). Ключа след това пускате в нещо като пощенска кутия.
И ние директно към Матера тръгнахме. Предполагам знаете за ZTL зоните.
Нашата база беше Алберобело, не сме местили нощувки. Ходихме и до Лече (днвна разходка), и до Отранто чак. Иначе обиколихме общо Матера, Аберобело, Остуни, Полиняно а Маре, Лече, Отранто и Бари. Но нашето беше за 3 дни. Вие ще сте повече и ще можете да обиколите повечко.

# 736
  • Вестерос
Предлагам да разделим темите за Кампания и Пулия. Ако сте съгласни, мога да направя за Кампания.

# 737
Може , да, че пътуващите вече стават все повече и ще е по-подредено.

# 738
  • Вестерос
Добре, ще си позволя да копирам информация от тук, ако разрешите Simple Smile

Заповядайте в темата Неапол

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 23:27 от Tiffany А

# 739
# 740
Здравейте, предстои ни другата седмица пътуване до Неапол.Бях запазила нощувки в Соренто, но са ни анулирали резервацията и почти вече няма опции за настаняване там.Колебая се къде да запазя нощувки - Неапол или Салерно.Разбрах, че Неапол - Салерно се ходи с влак и от там също като от Соренто може да се купи one day ticket за Амалфи, Позитано, Равело... На коя жп гара спира влака от Неапол и дали е близо до мястото от където се купува този билет? От там може да се хване и фери до Капри, а дали може да се хване и от Неапол?Малко ми е каша в глвата, понеже преди няколко дена и беше сватбата и малко всичко в последния момент се случчва с организацията и ше съм благодарна, ако някой ми помогне с тези въпроси...Имаме 3 нощувки - 4 пълни дни.Искаме да видим Неапол, Амалфитана и Капри -  за друго едвали ще имаме време..
Благодаря!

# 741
Ние се бяхме позиционирали в Неапол за целия период. Основно заради опасенията Уиз Еър да не променят часа на кацане/излитане в последния момент и ако вместо следобед кацнем късно вечерта, да се чудим с какво да се придвижваме до Соренто. И обратно - ако ще летим сутрин рано. Редовно променят часовете на полетите. Не ги промениха в нашия случай, за щастие, но искахме да се подсигурим и не съжалявам.
Има изключително удобни фериботи до Капри, много на ден. Ние спахме в страхотно хотелче до кастело Нуово, точно над фериботите и си хванахме първия ранен в 7 и нещо. До Соренто отидохме с влак рано сутринта. От Соренто в 8.30 тръгва SitaSud - на принципа на hop on-hop off, обикалят цялото крайбрежие чак горе до Салерно. Ние конкретно по крайбрежието обиколихме Позитано, Амалфи и Равело. Между Позитано и Амалфи освен този рейс има и фериботи. Слизаш и се качваш безброй пъти в рамките на 24 часа с един билет, тогава беше 10 евро (преди 2 години). От Неапол има директен влак до Помпей, там бяхме преди отваряне на касите и влязохме първи. Около час в целия град бяхме 10-15 човека. Дори да е имало повече, не сме ги видели. На Форума търсихме кой да ни снима, та ползвахме самоснимачката.

# 742
  • София
Влакът от Неапол спира на централната гара на Салерно, а автобусите тръгват пред гарата.
Дневен билет купих от будка / магазинче вътре в самата гара - ще го видиш, има много надписи Tickets, Amalfi... веднага се набива на очи.

# 743
Има нови теми.

# 744
Моето пътуване до Бари наближава и почвам да си правя файлове с инфо. Гледам разни клипчета в тубата , чета тук, имам въпроси.
   Ясно е , че Бари- АЛберобело е с автобус.Питането ми е на едно място ли спира автобусът, за да видим трулите , и после на същото място ли хващаме за Бари.Далече ли е едно от друго?
   Същите въпроси имам за Остуни .
  Сега ще се върна да чета как можем да съчетаем градовете, които да видим. Нощуваме в Бари.Имаме два дни за обиколка, и два дни по половин за Бари. Искаме да видим Полиняно, Остуни,Алберобело , но приемам всякакви съвети. Другото семейство искат и Матера, аз май не чак толкова.

# 745
  • Бургас
Пък аз търся информация за Зоосафарито. Няма да бъдем с кола. Кой е най-добрият вариант - да си наемем кола за под наем за един ден? Или има там на място коли, които се предлагат? Гледам, че в сайта си препоръчват компания за коли под наем във Фазано, с която може да се направи и обиколката.
Който е бил - споделете най-добър вариант?

марулета, автобусът от и до Алберобело спира на гарата, т.е. на едно и също място е.
За съчетаването - за Алберобело ви стига половин ден, после можете да идете до Полиняно и Остуни. Те са на една линия с влака. Даже първо до Остуни, а на връщане - Полиняно - Бари.
Можете да си оставите и един ден за Матера.

Общи условия

Активация на акаунт