Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 7

• 46 862
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Рекордът ми е 17 дни с такава раница. Всичко може, желание да има. Дрехи се перат лесно под душа 🙂 или още по-лесно когато каналът на мивката може да се запуши и да се накиснат за 10 минути - предостатъчно е да почисти класическото градско замърсяване.

# 721
  • Пловдив
SoftKM ,чак не мога да повярвам това което казваш,какви са тези раници ,бе хора......

И аз не повярвах какво събраха. Раниците на децата са обикновени ученически. Ние с мъжа ми бяхме със сакчета с размери на раниците. Даже преди бординга ги наврях в металната рамка за проверка на багаж да видя отговарят ли на размера 40/20/25, че бая ги бях натъпката Simple Smile

# 722
Ааа, нито ще пера под душа,нито ще облека неизгладени после .....всеки различно  разбира нещата Hands V

# 723
  • Вестерос
Затова си вземам малък куфар аз, да си купя и нещо за вкъщи и подаръци

# 724
  • София
Мен пък ми е супер готино само с раница, но всички сме различни. Аз на последните пътувания си взех все стари дрехи и пижами, после всичко хвърлих там, и имам място за подаръци.
Загледах се за спане в Лече, малко да променин Бари Simple Smile, но още не съм харесала полет.

# 725
Аз също пътувам само с раница и ползвам обществена пералня и сушилня, не мъкна куфар много е удобно особено ако сменям локациите през ден. 👌

# 726
Добър вариант е дрехите да се навиват на руло.

# 727
Най-много харесвам варианта раница и Airbnb с пералня. Ако сме тримата и ще има плаж, вземам и едно приорити, но тогава винаги ми остава по някой парцал необлечен.

# 728
  • Вестерос
И с раница или сак съм пътувала, зависи колко дни, къде точно, сезонът кой е, дали ще очаквам да накупя някакви неща.

# 729
  • Sofia
Здравейте, следващия месец ще сме за седмица в едно крайбрежно градче на 60 км. южно от Рим, Децата искат   да отидем до Амалфи и най-вече до Атрани, за да видят къде е сниман Закрилникът 3.🙂 Проблема е, че трябва да успеем да го направим за ден и то с обществен транспорт. Смятате ли, че е възможно? Видях, че можем рано сутринта да хванем влак до Рим и от там дали обаче има директен влак до Соренто, или става с прекачване? От Соренто с автобус, но билети за там  как и от къде се купуват? Благодаря предварително за отговорите!

# 730
  • София
От Рим до Соренто няма директни влакове, то е и технически невъзможно да има.
Но има до Салерно откъдето да хванете автобус за Амалфи. Билети за автобуса - от будка в чакалнята на гарата - ще я видите, има накичени реклами че продават билети.

# 731
  • Sofia
RebelHeart, много благодаря!

# 732
  • Beyond the stars
SoftKM ,чак не мога да повярвам това което казваш,какви са тези раници ,бе хора......

30литра ми е раницата и за лятото е предостатъчна. За зимата е идея по-тегаво, но съвсем възможно.
Багаж купуваме само когато сме с малкия, понеже неговата раничката е столче за кола и не събира твърде.

# 733
Здравейте, записвам се с плануване на една 5 дневна екскурзия в Пулия. Започнах да чета от първата тема, горе долу направих план, но все още съм до 2022 година в коментарите/много полезни/.
Ето какво планирах от прочетеното:
Пътуването е средата на октомври, двама възрастни само с раници.
Ден 1 кацаме следобяд на летището, взимаме рент а кар /тук моля за по актуални препоръки за коли под наем, понеже някой от препоръчаните в първите теме, пише че не работят събота и неделя🤷🏼♀/ и пътуване до Матера. Моля препоръка за хотел с паркинг. Разглеждане на вечерна Матера
2 ден Разглеждаме дневна Марета и отпътуване ранния следобяд за Албелобело. Разглеждане и отпътуване. Тук чуденката е дали да спим в Локорокондо или Мартина Франка и къде. Не знам дали ще имаме време да разгледаме и Ликорокондо за да идем и до Мартина Франка. Тук моля за съдет.
3 ден разглеждаме Мартина Франка и отпътуване към Остуни и разглеждане. Нощувка.
4 ден тук чуденката е дали да отидем до Лече за целия ден или да не се напъваме и да минем Монополи и Полиляно, като 5-тия ден до ранния следобяд ни е свободен и можем да разгледаме Бари например.
Общо взето интересуват ме актуални предложения за паркинги, хотели с паркинги и препоръка за оптимизиране на програмата.

# 734
По т.1 веднага препоръчвам. Ние бяхме края на април. От летището на Бари наехме кола от GoldCar. За 3 дни ни излезе 147 евро с пълна застраховка, без депозит. Единствено 100 евро депизот за гориво, който ни беше възстановен бързо след като върнахме колата с пълен резервоар. Ако платите всичко предварително, си вземате ключа и договора от нещо като банкомат (не знам как да го обясня), въвеждайки номера на резервацията. На същото място си давате кредитната карта за депозита за гориво (на 'банкомата'). Ключа след това пускате в нещо като пощенска кутия.
И ние директно към Матера тръгнахме. Предполагам знаете за ZTL зоните.
Нашата база беше Алберобело, не сме местили нощувки. Ходихме и до Лече (днвна разходка), и до Отранто чак. Иначе обиколихме общо Матера, Аберобело, Остуни, Полиняно а Маре, Лече, Отранто и Бари. Но нашето беше за 3 дни. Вие ще сте повече и ще можете да обиколите повечко.

Общи условия

Активация на акаунт