Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 7

• 47 592
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Има разходки от пристанището на Монополи за 10 евро около 35 минути.
От Полиняно не сме правили.

# 676
  • Бургас
Здравейте! Предстои ми пътуване до Италия. Искам да си взема траен парфюм. Могат ли да се намерят качествени парфюми на поносима цена?

# 677
На повечето скъпи дестинации се предлагат скъпи и нишови парфюми предимно, на останалите също не очаквайте нещо изгодно.
Има парфюмни теми/фб групи дето ще ви отговорят по-добре.

# 678
  • София
Може ли малко помощ как се стига най-бързо и удобно от Неапол до Помпей. Влязох в сайта на Trenitalia, но ми пише, че е с прекачване. Това ли е единственият вариант?

# 679
С влак на Circumvesuviana, без прекачване, линията е регионална.

# 680
До Помпей не е с Трениталиа, а с CIRCUMVESUVIANA...Тръгва от Порта Нолана и следващата е Гарибалди...Ако ти е по-удобно за предпочитане е от първата спирка, че после от Гарибалди става лудница ....особено в активен сезон...линията е каубойска....няма климатик, стари и раздрънкани вагони...До Помпей беше около 3 и нещо евро...

# 681
  • София
Виж сайта на Ente Autonomo Volturno. Те оперират тази линия

# 682
  • София
Ох, благодаря ви много. 🤣
Ние няма да пътуваме сега в активния сезон. Просто лека по-лека започнах да организирам пътуването дотам.

# 683
Аз само да напомня на тези, които ще ползват влаковете от CIRCUMVESUVIANA, че картата  Artecard Campania се използва безплатно и на тях. На нас ни беше много удобна и определено си я избихме с двата безплатни входа, намалените такива на някои музеи и градския транспорт.

# 684
Здравейте, някой ползвал ли е транспорт на автобус SITA sud? От Неапол (видях, че стартово тръгва Varco Immacolatella) в 09:00 директно към Амалфи? Чудя се дали са точни с времето и дали би било грешка тъй като четох, че някои пътуват прави, което възлиза на 2 часа и отгоре и заедно с евентуални задръствания времето ще се удължи още повече. Вярно по-евтин вариант, но се чудя дали с ферибот няма да си спестя нервите. Или ако има друг начин, моля споделете. Simple Smile

# 685
Здравейте, някой ползвал ли е транспорт на автобус SITA sud? От Неапол (видях, че стартово тръгва Varco Immacolatella) в 09:00 директно към Амалфи? Чудя се дали са точни с времето и дали би било грешка тъй като четох, че някои пътуват прави, което възлиза на 2 часа и отгоре и заедно с евентуални задръствания времето ще се удължи още повече. Вярно по-евтин вариант, но се чудя дали с ферибот няма да си спестя нервите. Или ако има друг начин, моля споделете. Simple Smile
С влака до Виетри сул маре и след това с лодка до Амалфи - това е моята препоръка. А и Виетри е много по-колоритно от Амалфи и гледките са прекрасни, а лудницата е в порядък по-ограничена. И за кратко време може да стигнете от Виетри до Четара, което си е едно крайбрежно бижу.

# 686
  • Бургас
Да питате дали италианският транспорт е точен с времето Sob
Като нищо ще изкарате два часа прави.
Виетри е чудесно градче. Влюбена съм в него. Всяка улица е произведение на изкуството.

# 687
Ние сме ги ползвали. Удобни са, защото е на принципа на hop on-hop off. Плащаш си билета и 24 часа слизаш и се качваш неограничено на всичките им спирки. Ние бяхме седмица в Неапол и всеки ден си правихме дневни екскурзии. Но конкретно СИТА ползвахме по крайбрежието. От Соренто нагоре, чак до Салерно. Не знам защо не сме ги ползвали от Неапол, може би началният час - 9. Ние тръгнахме в 6 ... Ако се качиш на първата точка, имаш шанс да седнеш. Иначе не. В Соренто за Позитано бяха наредени 3 автобуса, наредихме се преди да отворят и седнахме на хубави места. Но до Позитано се напълни с правостоящи.
Бях гледала фериботите, но те тръгваха тогава към 10, което ни беше крайно късно.
Конкретно ние ползвахме ферибот от Позитано до Амалфи и си спестихме блъсканицата по конкретно тази отсечка.

# 688
  • Вестерос
Фериботите бяха точни, за толкова много само един чакахме 10-15 минути.

# 689
Уиз ще летят до Салерно вместо Неапол през ноември и декември, ако някой планира само амалфийското крайбрежие, може да е добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт