Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 7

• 47 602
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Като се имат предвид цените на колите под наем и всичко, което има да се разглежда и на двете места, според мен е по-добре да направите две пътувания със самолет до Бари и Неапол поотделно.
За протокола - била съм три пъти в района на Бари и два - Неапол.

# 661
Като се имат предвид цените на колите под наем и всичко, което има да се разглежда и на двете места, според мен е по-добре да направите две пътувания със самолет до Бари и Неапол поотделно.
За протокола - била съм три пъти в района на Бари и два - Неапол.

Благодаря Ви за бързата обратна връзка! Тъй като вече имаме двупосочни билети до Бари, какво бихте ни посъветвали да направим през тези 6 нощувки?
Има ли вариант да отидем до Неапол с автобус или влак например и заслужава ли си изобщо? Наясно сме, че няма как да обиколим всичко за този период и нямаме проблем с това нещо, но просто не искаме да се задържаме на едно място и затова обмисляме идеята за наем на кола.

Поздрави,
Виктория

# 662
Може да се съчетаят районите на Бари и Неапол, ако имате повече време. Освен с кола, може и с влак, и с автобус. Може да се кацне в Бари и да се лети наобратно от Неапол, даже от Рим.
Но може би, ако е за първи път, ще е по-добре да се направи поотделно.
Аз съм съчетавала и Берлин с Бари и района. Laughing

# 663
  • София
Заведенията, които мога да спомена са:
 1) Sottocoperta в Монополи. Октоподът специално беше вкусен, но гарнитурата изобщо не беше овкусена, липсваше ми някакъв сос. Допълнително платихме 5 евро, за които не знаехме, че трябва да платим, понеже бяхме седнали на терасата. Реално от масата не можеше да се види морето, но както и да е.
2) Pescobar  в Бари, нещо като заведение за бързо хранене за морски храни. Аз ядох сандвич с октопод пак. 🤣 Хубаво беше, де. До него точно има - Chicken bar, за който не обича морска храна.
3) Dal Barese - в Бари. Пак средна работа бих казала. Яла съм и по-вкусни миди и спагети. 😃 И не знам за вас, то сигурно тепърва ще навлиза, но не съм фен на менютата, които се разглеждат чрез сканиране на код. Също така при доста празни маси като сядахме ние- направо ни сложиха лепнати до едни други хора. Буквално все едно бяхме на една маса.

# 664
Масово в Европа е така вече, с менютата имам предвид.  От ковид насам го въведоха и видяха, че е удобно, лесно и по-евтино за промени и актуализации. Мисля, че все пак имат и физически менюта ако някой няма телефон или пък Интернет.
За дамата, която питаше за Бари и Неапол, съчетани за 6 дни. Лично мнение,  но не бих препоръчала. По принцип, всичко може да се съчетае в наши дни, но работата става малко като "г@$ път да види". Аз не съм била в Бари и региона, но след като следя темата вече няколко месеца мисля, че това ще ми е следващата дестинация в Италия ( преди да повторя Кампания Stuck Out Tongue Winking Eye). Та мисълта ми е, че спокойно може да се уплътни една седмица там. Просто прочетете темата назад и ще си уплътните дните,  че няма и да ви стигнат.

# 665
  • Beyond the stars
Честно казано Неапол е мястото в Италия, където и двамата с мъжа ми сме категорични, че не бихме карали кола. Лудницата и какафонията там няма общо с другите части на Италия.

# 666
  • Пловдив
Да започна с въпрос😀 Моля за препоръка за хубав плаж около Бари с чадъри и подходящ за деца !
Иначе вече сме три дни в Бари и съм доволна. Децата издържат на обиколните и им е интересно /на 6 и на 12 г./. Градът го разглеждаме вечер, като съчетаваме разходката с вечеря из уличките на стария град. През деня правим обиколка на някое от препоръчаните тук градчета. Досега посетихме Матера.”, Алберобело и днес Лече. Всеки град е много различен и има собствен чар. Купуваме билети за транспорта на място от гишетата или от машините, като го правим непосредствено преди тръгване. Не взимаме двупосочни, защото не е ясно кога ще решим да тръгнем наобратно предвид, че сме с малко дете. Иначе навсякъде храната е божествена. Жегата е голяма, но се издържа. Доста заведения изобщо нямат климатици или не ги пускат и хората не се оплакват 😀

# 667
  • някъде ... тук ...
Ние ходихме до Барлета с влака на плаж. Огромна плажна ивица с множество плажни барове с чадъри и шезлонги и малки свободни зони между тях. Не знам цени, защото ползвахме свободна зона. Нацелихме ден след як сутрешен дъжд, беше и ветровито и празно. Това на 2.07. Сега нямам идея как е. Плажът е пясъчен и плитък.

# 668
  • Пловдив
ЕлиТ, благодаря! Утре ще го посетим, харесаха ми плажовете! А има ли градски транспорт от гарата?

# 669
Ние също бяхме в Барлетта. Наехме апартамент там.Плажът е много хубав. През юни два шезлонга и чадър бяха 20 евро.
От гарата до плажа може да го вземете пешеходно, не е чак толкова далече.

# 670
  • някъде ... тук ...
Пеш, не е далече.

# 671
  • Пловдив
Благодаря за инфото. Ще го посетим. Ходенето пеша ме притеснява навръщане заради малкия, но се надявам да издържи.

# 672
  • Асеновград
Здравейте на всички. Предстои ни пътуване до Амалфийското крайбрежие, но много се затруднявам с намирането на хубаво и не толкова скъпо хотелче. Гледах няколко в Праяно, но всичко е вече заето- за 24-29 септември. За 5 нощувки, макс до 2300 ми се струва почти невъзможно да избера нещо подходящо. Много моля тези, които са били там да ми препоръчат места за отсядане.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 14:41 от Красииии

# 673
Вижте в Соренто за нощувка

# 674
Здравейте.
Ходили ли сте на разходка с лодка с Poliboat tour около Полиняно а Маре? Началната точка се намира в Сан Вито и се опитвам да намеря транспорт от ж.п. гарата на Полиняно?

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт