АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. -Април 2024 - ТЕМА 3

• 47 700
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Да , нормално е.
Даже може да ти се появят нови,но най-често излизат папиломи . Понякога след раждането се нормализират, друг път остават така...някои папиломи се махат , други не 😁- при всяка жена е различно. Кожата може да потъмнее , около гърдите най-вече (аеролите със сигурност) .
Най-добре да се иде на дерматолог 2мес. след като си приключила с кърменето (ако се има такова).

В тази връзка да кажа ,че ходих на очен и лекаря ми каза същото . На преглед отново 2-3мес. След приключване на кърменето. Всички тези хормони дават отражение на какво ли не Simple Smile

Здравейте Simple Smile Забелязах, че от няколко дни бенките, които си имам на врата са си увеличили размера (някакси са по-подути). Прочетох на места в Интернет, че било от хормоните и след раждането щели да се нормализират. Някоя от вас имала ли е подобен случай и какво мислите - нужно ли е да се ходи на дерматолог или е достатъчно да се обсъди с АГ.

# 136
Здравейте Simple Smile Забелязах, че от няколко дни бенките, които си имам на врата са си увеличили размера (някакси са по-подути). Прочетох на места в Интернет, че било от хормоните и след раждането щели да се нормализират. Някоя от вас имала ли е подобен случай и какво мислите - нужно ли е да се ходи на дерматолог или е достатъчно да се обсъди с АГ.

При мен доста нарастнаха някои бенки с първата бременност, и даже 2 по корема ги премахнах няколко месеца след раждане, че дерматоложката не ги хареса (то и аз не ги харесвах). На мен и през предната и през тази бременност, ми излизат много нови

# 137
Iskrichkavn и аз съм със същите + килограми, но си го очаквах. Бях свалила преди да забременнея бях свалила 10+ килограма с много ограничения и спорт, но само до към 7-8 седмица успях да поддържам темпа. След това имах 2 зацапвания, повръщане до 18 седмица , като можех само тестени изделия да ям без да се оповръщам и ми заминаха всичките усилия в канала.
Аз съм на тонове в момента 29 седмица точно. Да се оплача, микрофлората ми е брее***а. Ужас направо. Добре , че на малчо нищо му няма. Аз се бях стреснала да не е някаква инфекция. Confused
Малко остана до Април.  Първо дете ще ни е след много борба , та хем се радвам, хем малко се шашкам.

# 138
Аз също нямам сериозни оплаквания освен киселините. В 31 седмица съм, +6 кг с малко коремче. Ставането вечер до тоалетна го правя със затворени очи 🤭вече съм на вълна пазаруване, онлайн семинари, уебинари и времето минава бързо 🌞

# 139
Влязох след час и половина чакане, което като цяло е добре, беше спокойно в болницата.

Много ниски води, иска в четвъртък да ме види пак, а дотогава да се наливам яко. 😕

# 140
  • Варна

При мен има доста нови папиломки по врата и под гърдите :/
Ще го мисля след време явно....
Бенки имам много и по цялото тяло, едва ли ще забележа и да са се появили нови.
Иначе няколко папиломи по врата покафеняха и изпадаха сами, не знам дали аз нещо съм ги закачила я с дреха, я с ръка... /понякога сърбят/

# 141
  • София
И аз имам нови папиломи, надявам се да изчезнат след раждането. Имам и 2 бенки за махане, но ще е есента.

Faerlina, кокосова вода също може да си вземеш. Много помагала за водите.

# 142
Да, д-р Атанасова също каза за кокосовата вода.

То аз знам, че не пия достатъчно, ама подсъзнателно не искам да пия много, защото това пишкане ме побърква, и денем, и нощем.

За бенките, сега като казвате си давам сметка, че ми излязоха нови, но малко бенки при първата бременност, тогава се чудех от какво са се увеличили и не го свързах с бременността. Този път не забелязвам нещо ново, но ще имам предвид, че е от хормоните.

# 143
  • София
При мен след първата бременност се появиха страшно много бенки в горната част на тялото, основно по врата, гърдите, корема. Не съм ходила на дерматолог за тях, а може би трябва. Препоръчайте някой добър в София, моля.

# 144
Препоръчвам Д-р Елмира Павлова. Водих детето там, защото има едни специфични бенки и ги следя всяка година профилактично. Преди да я посетя за 1ви път ходех при друга дерматоложка която уж беше от най най, но тя наблягаше само и единствено на тези които аз исках да погледне, докато Д-р Павлова нямаше бенка по тялото на детето която да не огледа обстойно и да обясни нещата подробно. Тази година ще водя и двамата бъдещи батковци, дори мисля да е преди малчо да се появи, защото си имат бенки, не е като да нямат а таткто нещо само им се шашка. Та нея ми я препоръчаха след премахване на бенка, но аз лично наблюдение относно интервенции все още нямам.

# 145
Доц. Дърленски! Винаги го препоръчвам и ще продължа Simple Smile Невероятен специалист и Човек!
Да знаете ,че работи и с бебета, ако ви се наложи.

# 146
Препоръка за педиатър в Бургас? Скоро ще трябва да се заема с това...

# 147
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед, всичко е наред, но понеже сутринта като станах реших да си измеря захарта вкъщи (мъжът ми е диабетик и има глюкомер) понеже за пръв път в живота си ям сладко..та ми излезе 5.4 като стойност, която се оказва висока и АГ ми каза да мина на диета и сега хем съм се депресирала, хем ми е тъпо, защото никога в живота си не съм била на диета, хем ме е яд на мен си, че съм стигнала до тук... Измрънках си!

# 148
  • София
Че тя и моята захар се върти цяла бременност около 5.0-5.3/4. АГ каза перфектна, обременяването потвърди, че всичко е ок. Не виждам проблем, ако е това еднократно. То в лабораториите стойността е до 6 по спомен. Малко странно така от единично измерване и стойност да ти каже директно диета.

# 149
Ама напълно нормално да има такива стойност, особено щом не ядете сладко а предишната вечер сте си хапнала.
Как така с едно мерене ще ви сложи на диета!? Ако нещо ви притеснява си я следете поне три дни сутрин на гладно и тогава вземете средна стойност.

Общи условия

Активация на акаунт