АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. -Април 2024 - ТЕМА 3

• 48 128
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
За поставяне на диагноза гестационен диабет е достатъчно само една от стойностите при обременяване с глюкоза да надвишава референтните - на гладно, на 60 минута или на 120 минути да е над референтната за бременни.
При бременни се целят по-ниски стойности отколкото преди забременяване.
Аз от рано съм на диета, не съм имала проблеми преди това, но преди да забременя съм имала глюкоза 5.6-5.7, което уж е в норма.
Накараха ме рано да направя обременяване (след като пазих диета няколко седмици) - на гладно беше паднала до 5.1, но имаше проблем на 60 минута и на 120 минута.

# 151
Със сигурност ще си я измеря тези сутрини до края на седмицата и ако няма промяна в петък ще пусна и кръвни да видя какво е положението. Все още има надежда за похапването на моята натура на тортички!

# 152
  • София
Пуснете и гликиран хемоглобин, той дава по-ясна картина за средните стойности три месеца назад.

# 153
С какво борите запушения нос? Аз си го карам на сополевене цялата бременност (и предната също), но следобед и вечер вече съвсем ми се запушва и набъбва носа, а е празен. Дишането е мит, и крайния ефект е сухо и болезнено гърло на сутринта. Трудното заспиване и мятане в леглото с надежда да се отпуши нещо, са ясни.
Позволявам си ксилометазолин някои вечери с тенденция да зачестяват тези ми своеволия, но и ксилометазолина не действа почти. А със спрея с морска вода сме неразделни

# 154
С какво борите запушения нос? Аз си го карам на сополевене цялата бременност (и предната също), но следобед и вечер вече съвсем ми се запушва и набъбва носа, а е празен. Дишането е мит, и крайния ефект е сухо и болезнено гърло на сутринта. Трудното заспиване и мятане в леглото с надежда да се отпуши нещо, са ясни.
Позволявам си ксилометазолин някои вечери с тенденция да зачестяват тези ми своеволия, но и ксилометазолина не действа почти. А със спрея с морска вода сме неразделни
Аз се справих с дъвченето на джинджифил преди лягане. Киснех го малко във вода . Сдъвквах джинджифила ,  а водата си наливах в едно шише за вечерта ,ако стана.

# 155
Отдавна не съм се включвала, но напоследък все повече нямам време. Ориенирали сме да раждам в Пазарджик - Хигия и ми е интересно дали има и други, които са се насочили натам или имат отзиви?

# 156
  • Варна
Аз се отказах да се боря с бабешки методи.... пръскам муконазал, а сутрин чистя с инхалации и промивки това, което се е събрало вечерта заради задната хрема. Не, че всеки път става, но поне дишам със спрея. Гледам да не си позволявам по-често от 4-5 часа да пръскам

# 157
https://fb.me/e/4Ou1XMZvu

За всички,които ще радват в Шейново. В момента има онлайн събитие в сп.Кенгуру

# 158
Великото наливане с вода даде резултат, вече съм в норма и всичко е наред. Явно до края ще е много вода и много пишкане. Joy

# 159
Момичета от кога смятате ,че е удачно да се подготвяте за бебето от към пране и чистене ?

# 160
Момичета от кога смятате ,че е удачно да се подготвяте за бебето от към пране и чистене ?
Ох, нито е да чакаш до последно, нито от рано пък става. Може би веднъж излезли в 45 дневния болничен е удачно да се започне с пране/гладене. Пък чистенето... знам ли, ако е много основно пак така, ден по ден по нещо да се отхвърля. Иначе другото чистене си върви постоянно. Но аз поне мисля с прането от Март да започна.

# 161
Ясно е ,че ежедневно чистим и поддържаме домовете си Simple Smile
Аз по-скоро питам за прането на мека мебел, пердета/щори, миене на прозорци и т.н. И аз много се чудя дали да е в края на месеца или май по-добре средата ,като дойде 45дн.болничен

# 162
Здравейте. Има ли някоя мама с намалени околоплодни води.... какво ви посъветваха?

# 163
Гълтай по 3-4 литра вода на ден!
Здравейте. Има ли някоя мама с намалени околоплодни води.... какво ви посъветваха?

# 164
Здравейте, появиха ми се разширени вениоколо глезена на левия крак. Моя АГ ме прати на съдов хирург и сега съм притеснена. Има ли други с такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт