АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. -Април 2024 - ТЕМА 3

• 47 667
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Чета и си мисля, че съм същата... нощното ставане до тоалетна ме преследва от самото начало. А корема... корема вече е с обиколка 96 см (27 г.с.). С предишната бременност беше по-голям от по-ранна седмица, така че сега се радвам на тази цифра 😄

# 121
  • Варна
Чета и си мисля, че съм същата... нощното ставане до тоалетна ме преследва от самото начало. А корема... корема вече е с обиколка 96 см (27 г.с.). С предишната бременност беше по-голям от по-ранна седмица, така че сега се радвам на тази цифра 😄
Моя в 24та беше 110см обиколка 😳
Сега не можах да мина ЖК заради епидемията, на 9.02 ми е следващия час, ще видим колко е порастнал 😄

# 122
Здарвейте, това е първия ми коментар тук, въпреки, че чета всеки ден. Simple Smile
Мен ме тревожи точно обратното. В 28 +3 съм и въпреки, че качих ужасно много килограми, корема ми изглежда малък. Понякога се чудя, дали този корем не е просто, защото много напълнях или там вътре наистина има бебе. Също така не рита особено много. Отговора на лекарката и акушерката беше светкавичен "имаш предна плацента, нормално да не усещаш." Усещам някакви движения, но не е това, което другите майки усещат и гледам по видео клипчета. Май просто трябва да спра да гледам и чета каквото и да е по темата в интернет🤷‍♀️
Моят проблем (освен необяснимата умора и апатия към всичко) е единствено силна болка в срамната кост или каквото е там при движение, качване на стълби или обръщане в леглото. Ставане от легло, диван и първите крачки след това са ужасно болезнени. Тук получих също светкавичен отговор "Разширява ти се таза, няма какво да се направи." Следя се в Германия, единственото, което приемам са витамини за бременни. Ще се радвам, ако има още бременни тук, които ще раждат в Германия, за да обменим информация. Имам чувството, че бременните жени в България получават много повече внимание от това, което аз тук.
Надявам се наистина всичко просто да върви добре, защото малко взех да се побърквам.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 01:12 от Bellavia

# 123
Аз съм качила едва 4кг. до тук 29г.с., но се чувствам точно като вас. Тежи ми, пречи ми корема, изморявам се бързо... Честичко ме държи едно безсъние или заспивам доста късно, или се будя към 3 през ноща и заспивам към 5-6 сутринта. С нетърпение чакам април, за да ми олекне 😀

# 124
Аз започвам да се питам, нормално ли е нито веднъж да не съм ставала до сега през нощта до тоалетна. Спя си по 8 часа, почти непробудно. Завъртам се понякога. Кихам, кашлям - нищо различно, нито ме боли, нито ме стяга. Абсолютно нищо не ми тежи, в 25г.с. съм, а още забравям, че съм бременна на моменти. А пък съм качила кг - до тук са 7-8кг. Нищо не ми тежи и грам не се задъхвам. Не ме боли кръст, излизам правя 10000-12000 крачки, ходя пазарувам, мъкна торби, мия колата, чистя, готвя - всичко както преди и попринцип. Шофирам, качвам стълби без изобщо да се затрудня или дори малко да се запъхтя. Не съм пила никога и едно Но Шпа.
Усещам я всекидневно, по няколко пъти.

Участвам в няколко групи и не съм чела такова нещо, то и другата крайност притеснява 😃
Може би не са писали тези хора, но има ли други като мен?

# 125
Бела, и аз се водя с предна плацента, но го усещам постоянно. Друг е въпроса ако е 1ва бременност, може би тук е разковничето при теб. Наистина, съвет, може би за почти всичко важи - не чети.
Съншайн - и аз не се спирам, имам 2 деца и вкъщи готвенето и чистенето не спират. Работя, гледам винаги когато времето позволява да движа пеша. Минимума ми е 10000 крачки на ден и на мен, от онези дни и по 20000 успявах да стигна, но всичко това не измества целия дискомфорт. Общо взето се припокривам и с твоит и с на другите описанията относно протичането и симптоматиката.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 08:07 от ^LadyBug^

# 126
  • София
И на мен ми тежи, ама гледам да не отразявам Grinning Някак си с наближаването на края почвам да осъзнавам, че надали ще се навия на 3то (ако не ме изпере някой хормон следващите години) и искам да се насладя максимално на оставащите вече няма и 2 месеца до секциото.
Иначе като кг съм +6 нагоре, след 3 дни влизам в 8м. Количествата храна, които успявам да хапна не са особено много, та и гледам кантара започва да сваля малко грамчета. Но пък малката е супер активна и съм спокойна за нея. Болката в кръста се появява, имам си задух, вечер ставам по 1 път, ако се събудя. През деня пия по 2.5-3 литра течности, но съня надделява последните 2-3 седмици. Опитвам да правя разходки, но с този нерв внимавам колко. Ако прекаля освен него започват и по-чести стягания, та не ми е супер много движението. Иначе започнах да приемам допълнително и калций. Понамаляха ми крампите в краката сутрин, дано и ноктите спрат с чупенето, че е някакъв ужас там.

# 127
Ох, друшки по съдба ☺️
И на мен ми тежи и се задъхвам. Но все още съм активна. Правя си йога, гледам да се разхождам всеки ден поне по 30 Мин, чистене, гладене и готвене си вървят редовно. Все още си обувам чорапи без проблем, така че съм доволна.
Спането си е лукс при мен. Ставам на 2-3 часа за тоалетна. Не съм спала дори 4 часа без да се събудя.  🥱
Относно хемоглобина да кажа че с тези ампули Тот'хема които ми изписаха от 99 вече е 106 😁. Доволна съм , ще си я пия тази гадост. Казаха 30г.с. да спирам аспирин протекта.
Като килограми не знам какво да кажа. Бях 72 кг за първите 3-4месеца свалих 6 кг. После върнах 6 и добавих още 4. Та финално съм +10 .

# 128
Здарвейте, това е първия ми коментар тук, въпреки, че чета всеки ден. Simple Smile
Мен ме тревожи точно обратното. В 28 +3 съм и въпреки, че качих ужасно много килограми, корема ми изглежда малък. Понякога се чудя, дали този корем не е просто, защото много напълнях или там вътре наистина има бебе. Също така не рита особено много. Отговора на лекарката и акушерката беше светкавичен "имаш предна плацента, нормално да не усещаш." Усещам някакви движения, но не е това, което другите майки усещат и гледам по видео клипчета. Май просто трябва да спра да гледам и чета каквото и да е по темата в интернет🤷♀
Моят проблем (освен необяснимата умора и апатия към всичко) е единствено силна болка в срамната кост или каквото е там при движение, качване на стълби или обръщане в леглото. Ставане от легло, диван и първите крачки след това са ужасно болезнени. Тук получих също светкавичен отговор "Разширява ти се таза, няма какво да се направи." Следя се в Германия, единственото, което приемам са витамини за бременни. Ще се радвам, ако има още бременни тук, които ще раждат в Германия, за да обменим информация. Имам чувството, че бременните жени в България получават много повече внимание от това, което аз тук.
Надявам се наистина всичко просто да върви добре, защото малко взех да се побърквам.

Така бях с предната бременност. Не съм ставала нито веднъж до тоалетна, и даже корема ми беше значително по-малък. Дори са ме обсъждали акушерките учудени като бях в 32ра седмица - не знам колко пъти отговорих, че съм сигурна в коя седмица съм. Сякаш това дете го носех в гръбнака скрито. Единствения ми проблем беше повръщането до самия край и…хемороидите.
Не мога да отговоря на въпроса за следене в чужбина, но аз си оставам с впечатление, че наистина тук много повече ни преглеждат (доктори, а не само акушерките), и много повече ни обясняват.

# 129
И на мен ми тежи, ходя като патица и имам чувството че ще се разцепя на две вече. Коремът ми е огромен в сравнение с предишната бременност по това време. И имам чувството, че тъпча храна вече само и само да спрат за малко киселините, иначе са постоянно. Нито веднъж нямах киселини, и изведнъж като започнаха - всеки ден вече.
И въпреки всичко някак по-леко понасям тежестта от миналия път, може би защото го има баткото да ме разсейва и разсмива, и малко позабравям за тези неща. Simple Smile

# 130
И аз ставам между 3 и 8 пъти на нощ, сънят ми е много фрагментиран и изобщо не се наспивам, а ми се спи много.

Последната седмица някак рязко ми натежа и като се погледнах в огледалото направо се стреснах, сякаш толкова голяма бях предния път точно преди раждането, а има още поне 2 месеца. Реално не съм качила много (5кг), но аз започнах с наднормено тегло и вероятно в началото "отслабнах", което сега просто излиза в по-малко наддадени кг.

Отивам на преглед сега, след 2-3 часа като мина, ако има нещо интересно, ще докладвам. Joy

# 131
Здравейте Simple Smile Забелязах, че от няколко дни бенките, които си имам на врата са си увеличили размера (някакси са по-подути). Прочетох на места в Интернет, че било от хормоните и след раждането щели да се нормализират. Някоя от вас имала ли е подобен случай и какво мислите - нужно ли е да се ходи на дерматолог или е достатъчно да се обсъди с АГ.

# 132
И аз ставам между 3 и 8 пъти на нощ, сънят ми е много фрагментиран и изобщо не се наспивам, а ми се спи много.

Последната седмица някак рязко ми натежа и като се погледнах в огледалото направо се стреснах, сякаш толкова голяма бях предния път точно преди раждането, а има още поне 2 месеца. Реално не съм качила много (5кг), но аз започнах с наднормено тегло и вероятно в началото "отслабнах", което сега просто излиза в по-малко наддадени кг.

Отивам на преглед сега, след 2-3 часа като мина, ако има нещо интересно, ще докладвам. Joy

Ехо, ти при Атанасова ли се следеше ? Аз съм днес от 14:30ч , кажи как върви положението със забавянето 😀

# 133
Да, при д-р Атанасова съм, току-що пристигнах. Попитах колко е забавянето и казаха ДВЕ ЖЕНИ, направо не вярвам хахаха, друг път са по 5-6. Ще пиша колко вярно е било, аз съм за 12ч уж. Joy

# 134
Да, при д-р Атанасова съм, току-що пристигнах. Попитах колко е забавянето и казаха ДВЕ ЖЕНИ, направо не вярвам хахаха, друг път са по 5-6. Ще пиша колко вярно е било, аз съм за 12ч уж. Joy

Охо, звучи оптимистично 😊

Общи условия

Активация на акаунт