АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. -Април 2024 - ТЕМА 3

• 47 647
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Моята АГ винаги казва, че това е апарат и все пак в мен има живо същество, което няма как да застане мирно, че да го измерят до см или грам. Моето казва, че според апарата вървяло 1 седмица напред, но пък и ние сме високи и никога не е споменавала за смяна на термин. За племенникът ми твърдяха, че ще бъде дребно бебе - излизаше 2.5 кг на последния преглед, а се роди 3.87 кг.
Има ли вероятност лекарят да е от привържениците на секциото и отдалече да те е почнал, че ще е едро, че няма да може да го родиш и т.н.? Защото при нас има много такива, които не им се занимава с естествено и влизат в операционната за 1 час и приключват, без реално да има показатели за секцио…
Всъщност терминът иска да ми го смени докторът по ФМ, не моето АГ. Аз ходих при него за констатиране на бременност в 6 г.с и още тогава бебето отговаряше на 8+4 г.с. така си продължи напред. От 2 седмици и 4 дена, вече е 3 седмици и 4 дена напред. Но той каза, че за смяна на термина се гледа това в началото, там била истината. В следващите месеци разминаванията не са сигурен критерий за смяна на термин и не се прави. Т.е., ако на констатиране на бременност си е отговаряло на седмиците, какво се случва по нататък и колко напред върви, нямало да ми снени термина.

# 106
Моята АГ винаги казва, че това е апарат и все пак в мен има живо същество, което няма как да застане мирно, че да го измерят до см или грам. Моето казва, че според апарата вървяло 1 седмица напред, но пък и ние сме високи и никога не е споменавала за смяна на термин. За племенникът ми твърдяха, че ще бъде дребно бебе - излизаше 2.5 кг на последния преглед, а се роди 3.87 кг.
Има ли вероятност лекарят да е от привържениците на секциото и отдалече да те е почнал, че ще е едро, че няма да може да го родиш и т.н.? Защото при нас има много такива, които не им се занимава с естествено и влизат в операционната за 1 час и приключват, без реално да има показатели за секцио…
Всъщност терминът иска да ми го смени докторът по ФМ, не моето АГ. Аз ходих при него за констатиране на бременност в 6 г.с и още тогава бебето отговаряше на 8+4 г.с. така си продължи напред. От 2 седмици и 4 дена, вече е 3 седмици и 4 дена напред. Но той каза, че за смяна на термина се гледа това в началото, там била истината. В следващите месеци разминаванията не са сигурен критерий за смяна на термин и не се прави. Т.е., ако на констатиране на бременност си е отговаряло на седмиците, какво се случва по нататък и колко напред върви, нямало да ми снени термина.

И при мен беше така още от самото начало и ми го смени ФМ, иначе АГ не може даже и да иска

# 107
Здравейте, момичета!
Имате ли киселини и ако да, как се справяте с тях?

# 108
Здравейте, момичета!

Аз съм с киселини от няколко дни почти постоянно. Купих си КАРИКОЛ ГАСТРО, четох че е доста ефикасно, днес го получих и все още не съм го пробвала.

# 109
Аз смуча NeoBianacid, но откакто включих и пробиотици нещата са много по- добре.
Преди това Гавискон, но ми помагаше за кратко.

Аз си регулирах запека, от както ме посъветвахте с храните, но започнах да пия Сорбифер ( желязо) и нещата пак се влошиха. Има ли такова, което да не запича?

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 19:35 от marina an

# 110
Здравейте, момичета!
Избягвайки храните които ги предизвикват. Забележи след консумация на какво ги получаваш. Възможно е разбора се и да не е свързано, но аз още някъде 3-4 месец спрях храните които усетих, че не ми понасят и ако ми се дохапва нещо такова просто си знам за последствията

# 111
  • София
За киселини - газирана вода, вода с лимони, зелени ябълки. Иначе се препоръчва да се избягват храните, които са пържени, люти, цитруси, домати, тежки зеленчуци тип патладжан, да се яде поне 2 часа преди сън, може на повдигната възглавница да се спи. Ако е много непоносимо Гавискон, НеоБианацид може.

Желязото при някои запича, при други разхлабва.

# 112
Пост малко за мрънкане - в последно време все повече усещм как ми тежи този корем. Имам чувството, че е огромен. Неудобно ми е почти всичко. Рита много, все се върти. Думи нямам. Днес за 1 връзка зелен лук буквално това държах в ръката си отидох до магазина, касите с дълги опашки и ниииикой пък ама никой да не ми отстъпи ред. Не че някога претендирам или се възползвам, но коремите са ни големи вече, не е като да не личи... толкова тъпо ми стана...
Тааа направо се чудя как ше избутам до Април. Имам чувството, че кожата на корема ще ми гръмне. Вие как сте? Как се чувствате с вашите размери?

# 113
Пост малко за мрънкане - в последно време все повече усещм как ми тежи този корем. Имам чувството, че е огромен. Неудобно ми е почти всичко. Рита много, все се върти. Думи нямам. Днес за 1 връзка зелен лук буквално това държах в ръката си отидох до магазина, касите с дълги опашки и ниииикой пък ама никой да не ми отстъпи ред. Не че някога претендирам или се възползвам, но коремите са ни големи вече, не е като да не личи... толкова тъпо ми стана...
Тааа направо се чудя как ше избутам до Април. Имам чувството, че кожата на корема ще ми гръмне. Вие как сте? Как се чувствате с вашите размери?

Чувствам се по абсолютно същия начин.
Краката също са ми зле, тежки, отекли и хем ми се лежи, хем като легна, не ме свърта. Хапна ли, едвам дишам.

# 114

Чувствам се по абсолютно същия начин.
Краката също са ми зле, тежки, отекли и хем ми се лежи, хем като легна, не ме свърта. Хапна ли, едвам дишам.
Да, същото - като хапна ... иии... ужааассттт... придобивам чувство на балон Disappointed и няма дишане. Като легна по гръб мн често е същото.

# 115
И при мен коремът доста тежи. Никъде не излизам без поддържащия колан, който определено помага. Отделно боли ме като се премествам в леглото, колкото и бавно да е, имам постоянно киселини, ставам нощем 2 пъти за тоалетна и после я заспя, я не, ръката ме боли без причина (?). Даже мъжът ми ме накара да звъня на АГ за ръката, че го наплаших да не е тромб 😅

Успокоявам се, че това е просто дискомфорт. Най-важното е да сме здрави!

# 116
И при мен коремът доста тежи. Никъде не излизам без поддържащия колан, който определено помага. Отделно боли ме като се премествам в леглото, колкото и бавно да е, имам постоянно киселини, ставам нощем 2 пъти за тоалетна и после я заспя, я не, ръката ме боли без причина (?). Даже мъжът ми ме накара да звъня на АГ за ръката, че го наплаших да не е тромб 😅

Успокоявам се, че това е просто дискомфорт. Най-важното е да сме здрави!
Определено откривам прилики с всички, което не че ме успокоява, но поне може, както в случая прочетох за колана, така и в друг коментар, може да открия нещо полезно. Пък други също. Нямам колан, но май ще си взема. За спането 1към1.

# 117
И аз отдавна не съм писала.
Но се присъединявам към мрънкането. 28ма седмица + 4-5 дни съм.
Еми ужасно ми тежи. Като се изправя и направя 50-100 крачки и имам чувството, че ще родя. Стяга ме долу корема. Много ми натиска пикочния мехур и без това, а за капак и сякаш и дебелото черво ми натиска, та и там са едни дискомфорти. Задъхвам се от 5 крачки или просто четене на глас на другото дете! Не ям ли - боли ме стомаха до степен гадене и веднага ми става замаяно. Ям ли, пак ужас, тежест, болки, стягане, пръхтене. Качила съм 9кг, което уж си е супер, макар че с предното дете ги стигнах едва в 9ти месец.
Не знам вече как ще изтрая до април,  не помня предната бременност толкова тежка. В същото време пък ме е и страх да не тръгне раждане по-рано (предния път родих в 36та седмица).
Та, помрънках си. Предполагам не съм сама

# 118
И аз отдавна не съм писала.
Но се присъединявам към мрънкането. 28ма седмица + 4-5 дни съм.
Еми ужасно ми тежи. Като се изправя и направя 50-100 крачки и имам чувството, че ще родя. Стяга ме долу корема. Много ми натиска пикочния мехур и без това, а за капак и сякаш и дебелото черво ми натиска, та и там са едни дискомфорти. Задъхвам се от 5 крачки или просто четене на глас на другото дете! Не ям ли - боли ме стомаха до степен гадене и веднага ми става замаяно. Ям ли, пак ужас, тежест, болки, стягане, пръхтене. Качила съм 9кг, което уж си е супер, макар че с предното дете ги стигнах едва в 9ти месец.
Не знам вече как ще изтрая до април,  не помня предната бременност толкова тежка. В същото време пък ме е и страх да не тръгне раждане по-рано (предния път родих в 36та седмица).
Та, помрънках си. Предполагам не съм сама
Не си сама. Ще отговарям май на всеки коментар. Просто не знам как бременностите вървят толкова еднакви. И аз нямам спомен чак така да ми е било с предните. Освен на края вече с 1вото, но бях качила 18кг а сега съм +6.

# 119
  • Варна
И аз ще си помрънкам с вас, също ужасно ми тежи, качила съм 19кг вече.
Как така ставате по 2 пъти на вечер до вц, не знам.... Аз се будя на всеки час :/
Вече съм се примирила, че до края ще го карам с капки за нос, щото инапе просто не ми стига въздух.
В четвъртък ходих до приемния кабинет в АГ вечерта на преглед, така се бях ошашкала. Както си готвих, изведнъж ме сряза над пъпа една болка и не спря повече от час. Оказаха се краката на малката гимнастичка 😄 Доктора едва и хвана бедрото да я измери, каза че е голям бяс 😄
Иначе онзи ден в аптеката, фармацевтката на каса каза да мина пред всички 😄 За сефте ми се случи.
Та, така ще е... пръхтим си и това е...

Общи условия

Активация на акаунт