👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 050
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Аз поради грипната обстановка отложих ваксинацията за момента.

# 166
И на 6 месеца ли има ваксина?
Ние имахме на 2, 3 и 4 месец. После ни каза, че като стане на 7 се гледа белега от бцж- то и се прави манту, ако няма белег. Ако и мантуто  е отрицателно, се бие ново БЦЖ в рамото.
А на 6 месеца кръв, урина и направление за нефролог. Аз мисля в петък да го водя на консултация и правих сметка, че няма ваксина. А сега ме замислихте дали съм разбрала добре.
Нашият днес стана на 6 месеца и имахме малка почерпка семейно 🍡 🍭🍬
А обедното е напълно заместено само с пюре, а захранвам от 10 дни. С баткото беше по-различно - месец отне да се замести обедното хранене изцяло.

# 167
И аз знам,че няма ваксина на 6 месеца. На нас ни казаха,че чак на годинката ще има отново.

# 168
Аз се боря със захранването. Яде 20-30гр и спира. Не си отваря устата. Изпива млякото. Кога ще стигнем повече грамаж… или заместено хранене….

# 169
Sladkishi, ами да не би да обича да има парчета и затова така да отказва. Ако пробваш примерно ЗВБ..

Другото, което съм срещала като идея е да се дава пюре от шишето , в което си пие млякото, а не с лъжица първите дни. Но при вас по-скоро май е друго.

Да не би пък да е от зъбите..

# 170
И аз щях да предложа с биберон за гъсти храни.

Нашият днес яде тиквички с картоф,но и аз още не мога да заместя цяло хранене.

# 171
Точно на 6 месеца няма ваксина, просто нашата педиатърка не поставя по 2 ваксини накуп, а и баткото не всеки път е здрав и затова вървим малко назад. От БЦЖ видимо няма нищо, но ще го гледа пак на 7-ми месец.
Иначе вече е 10 кг и 70 см 😇

# 172
Момичета, колко често акат вашите бебчета след захранването? Днес бяхме при педиатърката и й казах, че дъщеря ми се изхожда след всяко хранене ( без значение пюре или мляко ) и тя каза, че не би трябвало да се изхожда толкова често, но не се обоснова защо. Като консистенция си е, като нормално човешко 💩

# 173
Не я слушайте. Много си позволяват значи тия педиатри. Тя ще дава наклон на ду*ето колко често да се изхожда....

# 174
Здравейте, мами! Имам един глупав въпрос и малко ме е срам да ви питам. В началото Християн отказа да яде домашно приготвени пюрета. В момента си хапва купешки на Гербер. Въвела съм тиквата и моркова. От утре ще въвеждам картофа. Въпроса ми е дали може да смеся купешко пюре от тиква с домашно от картоф. Искам да му давам домашно приготвено пюрета и ми се искаше да мине на такива постепенно като добавям по малко към купешкото.

Другия ми въпрос е на кой ден заменихте едното хранене с мляко изцяло с пюре и какъв грамаж?

# 175
Мами, бебка нещо взе да се буди около 5 всяка сутрин и да будува 1 час. На някой друг случвало ли се е? Следим будуване, интервали, всичко. На денонощие не спи повече от 12,5, 13 часа. Будува по около 2,5 часа. Не знам къде греша. Имах консултация за сън, следвам нейния режим също.. няма промяна
На колко месяца е бебето?Колко дремки имате? Ние имахме същия проблем. С увеличаване на интервалите и намаляне на дневния сън го решихме.

# 176
На 5+ сега е на 3 дремки и будува около 2,5 часа между тях

# 177
Вчера и моят направи 6 месеца. Измериха го 9 кг, 73 см. Има белег на рамото и няма да снима ваксина на 7 месеца. Докторката каза да го подпирам седнал, но това вече не се ли отричаше. Сега като е активен го държа седнал да си играе, но не го оставям подпрян. Също така ми каза, че нямало смисъл сега да го водя на очен, защото още не бил оформен. Много се чудя заради леко по-затвореното ляво око. Записала съм час във Вижън, защото там имало най-добрата техника. Вие ще ги водите ли профилактично?
Каза също ако имаме желание 7-8 месец да го водим да го забели.
Иначе захранването върви бавно, най-вече заради зъбите. Въвела съм тиква, морков, картоф и пащърнак. Далеч сме от пълно заместване. Редувам ги запичащ и разхлабващ и гледам като комбинирам да има и от двете. С каката имах страшна драма със запек от почти всичко.

# 178
chris_16  Писах Ви на лични.

# 179
Ох момичета и при нас захранването е пълно фиаско от три дни. Докато си ядеше без проблем и имах заместено хранене, сега вече хапне 3-5 лъжички и ми отказва. Почва да симулира даване и да плюе неща, които ядеше без никакви протести.
Освен това е станала постоянно мрънкаща и ревяща за всичко. Не се заиграва, на ръце също доста мрънка. Дните ни тази седмица са ужасни + че и аз вече съм на ръба на нервна криза. Постоянно крещя в къщи за най-малкото.
Не знам зъби ли са, характер ли е, но то не се трае.
Заспиваше сама без проблем, сега и това драматизираме и иска да я гушна на ръце.
Общо-взето с нетърпение чакам 17:30 и да я дам на баща й, за да имам глътка въздух преди нощните офанзиви.

Общи условия

Активация на акаунт