👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 060
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, мами! 😊
Аз все още стерилизирам, ще го прекратя като започне с пълзенето.
И аз да се оплача, че от седмица някъде е нещо страшно… вечер се почват едни тръшканици, едно реване, направо понякога ме боли главата. Сега го мъчат горните два зъба, виждам къде трябва да излязат, но самият венец е гладък, което значи, че ще продължи този цирк още доста време. 🥲 Определено по-тежко е положението спрямо долните два зъба.
Вече коликите ми се струват като летен полъх на фона на никненето на зъбките.

На момичетата, които още нямат особен успех със захранването - не се притеснявайте, при нас първите 3 седмици беше сходно, когато въведох и месото нещата изведнъж се забързаха и започна да изяжда цялото бурканче от 125гр. Аз го карам на купешки, не мога да следя навсякъде за фермерски пазари и дали е наистина качествен продукт. Изключително съм доволна от тези на ДМ, цената е повече от добра, бебчо ги харесва.

Все още сме на 3 дремки - 2х40мин макс и 1х час и половина -два.

Аз съм въвела зеленчуци, плодове, каши, жълтък и месо. Тази седмица и глутен чрез каша. Мисля на 6+++ да започна и закуска, имайки предвид бавното въвеждане на обяд и СЗ, със сигурност до 7м няма да достигна пълно количество.

Аз слагам малкия да сяда с опора, понякога се навежда и сам напред и се задържа.

# 196
Момичета вече се отчайвам… мина доста време откакто опитвам да го захраня,поне да заместим обедното хранене ,но не става …
Опитах с готови пюрета, аз също му правя и не иска… хапне две три лъжички и почва да писка,плаче… не иска да яде никакви пюрета.. какво ли не опитах вече и не става… не иска и да стои в столчето за ядене ( има опция ,с която не е напълно седнал) ..
Това се повтаря всеки ден и съм отчаяна вече… не знам аз ли правя нещо грешно и как да постъпя, за да започне да хапва пюрета..
Днес му направих и пюре,което не беше гладко пасирано и отново беше същото …
Опитах да добавя и от адаптираното мляко в пюрето- отново е същото 🤷♀
Да опитам освен с нашата храна , но мисля че не е хубаво, тъй като има сол и подправки?

# 197
Mikin95, не се обвинявай и не мисли, че вината е в теб. Бебенцата са различни. Всичко ще си дойде на мястото.

Това, което се сещам е да го затопляш примерно. Аз слагам бурканчето в гореща вода и така го топля. Или да го даваш студено. Т.е. да пробваш с различна температура.

Или да пробваш да му дадеш пюрето от шише за гъсти храни., смесено с мляко. Да видиш дали в лъжицата е проблема

Момичета, давайте идеи 

Между другото забравих да ви споделя. Педиатърката каза след зеленчуковите да въвеждам жълтък и месо (заешко, пуешко) и след тях да бъдат кашите. Има ли някоя от вас, която е следвала този ред?

# 198
Юпитер,
Аз следвам този ред. След зеленчуците, тази седмица въвеждам жълтък. Като много внимателно увеличавам количеството му, започнахме почти с троха.
 След него ще продължа с месото и тогава ще пробваме кашите.

# 199
Аз кашите ги въведох чак на 8-ми месец с баткото, когато започнах да въвеждам глутена.

Стерилизирам само биберони веднъж на ден, при нас няма друго, не пие от шише.

Моето пък напоследък има 4 дремки по 30 мин…Преди поне тази на обяд в количката му беше по-дълга, а сега е като часовник точно 30 Мин. През нощта се буди на около 2 часа да цока.

# 200
Момичета, мисля, че преминаваме някаква криза. Малката я мъчат долните зъбки и вече става нетърпимо. Първо с яденето - имаше две заместени хранения, а сега с мъка по няколко лъжички. Днес ѝ дадох да пробва една трошичка сирене. Изяде го без проблем и искаше още. Иначе ѝ давам пюрета, но като че ли самата консистенция не я харесва. Възможно ли е да предпочита да си хапва не пасирана храна, а както е по ЗБВ? Страх ме е да пробвам, да не се задави. Лошото е, че и АМ не иска много. Понякога изпива само 90мл, а не 170 както преди. Има ли и други като нас? Не знам на лекар ли да я водя? Да не е от нещо друго.
Другото - със съня също проблем, особено през нощта. Буди се постоянно. Нищо общо с преди. Вече не знам колко вечери не спим. През деня също е по-изнервена, когато е будна. Общо дневния сън е около 4 часа и половина.

# 201
Днес малката на обяд изяде 100гр пюре. Юхууу. Тъкмо се зарадвах и със следобедната закуска само 30гр. Уж нещо ѝ допада и на следващото хранене решава, че няма да го яде.

# 202
Пюре му давам на обяд и от днес вече не дохранвам с мляко. Предните два дни с 300 зора изяждаше по 30-40мл мляко след пюрето и днес реших да не му давам. Не си го е търсил.

Рапично олио съм взела същото на Хип и ще го въведа на 14ден от захранването, т.е. след седмица.

За зачервено дупе мога да препоръчам дефламол и Судокрем. От самото начало ползвам само Судокрем и никога не се е зачервявал. Понякога ползвам и павловича мас.

Ох, доста ме успокоихте! И аз от известно време наблюдавам, че не иска да си изяжда цялото количество мляко. Понякога изяжда 150мл (толкова трябва да яде), а понякога се мъчим да изяде едва 120мл

# 203
Има ли още мами, които не са започнали със захранването като мен? Мисля да започна с пащърнак, че нали уж като се започне със сладко, може да откаже посленпо-безвкусните.

# 204
Пащърнакът също е сладък.

# 205
Аз започнах с пащърнак. Прие се много добре и след това не сме имали проблем с другите зеленчуци. Blush

# 206
Има ли още мами, които не са започнали със захранването като мен? Мисля да започна с пащърнак, че нали уж като се започне със сладко, може да откаже посленпо-безвкусните.

Аз не съм. Ще започна с каквото свекър ми донесе домашно от село, не знам още какво 😁

Какви звуци издават вашите бебета? Моето основно крещи 😅

# 207

Аз не съм. Ще започна с каквото свекър ми донесе домашно от село, не знам още какво 😁

Какви звуци издават вашите бебета? Моето основно крещи 😅

Същите. Предимно крещим и си тестваме диапазоните на глада. Като и писне почва едно гърлено гу, ама не сладкото от първите месеци, ами все едно си прави гаргара със слюнки. Малки шемети.
Иначе и при нас храненето пак е проблемно и с млякото. Имаше такъв период за около 10 дни средата на четвърти месец. Надявам се и сега да минава бързо, че за капак и с другите й тъпотии това вече наистина ми идва в повече.

И щото съм майка мазохист, поръчах торта за неделя ( правим 6 месеца) и поканих родата, да се изпокарам и с тях 😂😂😀😀. Щото няма шанс да не ме изнервят.

# 208
Ние Вторник правим 6 месеца и аз реших днес да направя половин торта 😃 - да видим как ще ми се получи. В хладилника е, чакам да стегне крема и да сложа след това фондана и да декорирам.
Ще си направим и една малка семейна фотосесйка вкъщи само тримцата. 🥰💙

# 209
Малката днес е с хрема и кашлица. Бонус от кака ѝ. Унила и едва ѝ давам лекарства.
Иначе доста крещи, особено като е недоволна. Сега основно повтаря “ба” и “пфу”. Много е смешна.

Общи условия

Активация на акаунт