👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 074
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Зеленчукови изобщо не се замразяват. Само месото може.
А защо не се замразяват зеленчуковите ? Не знаех

# 256
Защото след размразяване сварения зеленчук няма същия вкус и качества, няма и вид, пихтиест е и неприятен за ядене.

# 257
Предложете нов зеленчук ,че не мога да мисля от сърденето му в момента.

# 258
Пащърнака много се харесва от бебетата, защото сладни. Иначе броколи и карфиол май още не сте въвели.

# 259
Благодаря.
Пащърнак въведох.

# 260
Има 5 хранения 3 от които по 210мл АМ, обяд (зеленчуково или месно пюре), след обяд ( оризова каша + плодово пюре).

Приложението за следене на развитие е Беббо.

Вкусът на ДМ пюретата най се доближава до домашно готвено, за сега съм пробвала всички мисля. На гербер открих големи парчета в пюре от морков, това не ми допадна.
Продължавам си с мляко за рефлукс, въпреки че вече рядко се случва да повърне.
Не обича да стои по корем, не се и върти все още, но се опитва и се изнервя., че не може.
От както избиха зъбчетата спи цяла вечер, вече няма хранене в 3ч сутринта. Сега само се буди, защото се мъчи да се върти, а не може. Помагам му и заспива пак. Утре сме на педиатър, ще видя и на мен какво ще ми каже за изследванията на 6м и преглед от ортопед.

# 261
Нашият господин е 6++, 71см, 8.200кг. От изброеното от Ариел не правим почти нищо. Завърта се от гръб на корем и обратно и стои седнал стабилно (поне за минутка без да залитне на някоя посока) без опора. Ако е с нещо подпрян може да откара и с часове, стига настроението да му позволи.. не знам как се разбира дали прави опит за пълзене, за сега е само вдигане на дупето и опит да се премести всъщност напред, но остава почти на същото място.😅 не знам дали трябва да се притеснявам. Нашата педиатърка не е от най-напътстващите и не казва дали има над какво да работим.

# 262
Към мамите, които кърмят: как въведохте оризовата каша?

# 263

Ето например от приложението какво ми дава. Отпред цифрата посочва в кой месец се въвежда дадения зеленчук. Разбира се ориентировъчно.

Това приложение, което ползвам аз, е беборан. И доскоро не знаех много неща за него. 😀 Затова благодаря на Xelly7

# 264
От изброените неща при нас: бебето се върти на всички посоки, приплъзва се като войник напред. Последното го прави все по-бързо. Започва да вдига и все по-нависоко дупето, докато се провлачва така.  Седи без опора доста дълго време.

# 265
При нас все още няма нищо ново.. 🤷🏻♀ Един път се случи само от корем по гръб да се обърне. Иначе се опитва от гръб към корем, стига до средата и забива и ляга пак.. През деня стои много на килима по корем, но все още няма нищо.. даже когато е по гръб не си вдига краката да си играе с тях или да ги хваща, което леко ме притеснява ?! 🤔

# 266
Момичета търся съвет или мнение от вече правени опити:
До сега бяхме на Hipp ha 1 combiotic мляко и всичко си вървеше чудесно: акаше веднъж на ден пъъълен памперс с кашава консистенция. Сега като направи 6 месеца го смених с hipp combiotic 2  като си казах че няма нужда от хипоалергенно мляко и че това новото уж има и пре-и пробиотик…. Да ама не. Първо за едни около. 48 часа нищо неизходи. След това започна по 1 до 2 пъти на ден една малка купчинка с консистенция на мек пластелин… А не е като да не му давам вода…. Биогая също от почти от ден едно дето се казва приема….
Сега ми е много притеснено и се чудя дали ненапраеих грешка като сменихме млякото…

# 267
Тортата ми се получи доста добре 🩵

Снимачната площадка също 😃

# 268
Тортата ми се получи доста добре 🩵

Снимачната площадка също 😃

Уоу, страхотно! Поздравления, много е красиво!

# 269
Беатриче, не съм специалист, но бих те посъветвала да се консултираш с доктор. Щом си давала хипоалергично мляко може би трябва да продължиш с такова, но педиатърът ще е по-наясно

Иначе за консистенцията на акото, при нас е от време навреме такава след захранването. Зависи какво съм дала или ако не е акала дълго време.

За замразяването естествено, че се променя вкуса на замразеното. Има неща, които и не подлежат на замразяване, като картофи и ориз примерно. Като домакини, всички го знаем.
Въпросът ми беше по-скоро свързан с замразяването на АМ, които е имал опит.

Общи условия

Активация на акаунт