👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, какъв е този лайф, за който говорите?
Къде трябва да се гледа?

# 241
ДМ правят лайфове с намаления на техни марки. Преди две седмици беше първият лайф. Включих се горе-долу 5 минути по-рано. Пуснах го и седнахме да вечеряме. Говориха около 20 минути за някои продукти. Имаше намаление 30% на babylove, dmbio и alverde. Накупих пюрета, каши, памперси.
Ето от тук го пуснах. Може през сайта, но аз съм с приложението.  

Утре , който хване лайфа, ще получи купон за 20% намаление на марката dm bio. Напълнила съм количката с пюрета, само дано не забравя да го пусна. Започва в 18 часа утре вечер

Купонът може да се ползва и във физически магазин. Аз онлайн поръчвам. Ползва се еднократно

# 242
Аз като гледам скоро нямам изгледи да замествам обяд.

Жълтъците преди месото ли се вкарваха?

Иначе картоф обикновен не хареса изобщо.
Имам дадени : тиква ,сладък картоф , тиквички , морков , бял морков , круша , ябълка ,слива.

# 243
Благодаря, Юпитер.
Дано не забравя да го пусна. Ние използваме много от продуктите на ДМ био - пюретата са им чудесни, от кашите сме пробвали безмлечната с просо и е любима на Кристиан.

Като гледам скоро ще минем само на 2 млечни хранения - млякото сутрин категорично го отказва и вече няколко дена му правя безмлечна каша с АМ и добавям плодово пюре или намачкано авокадо.
На обяд изяжда поне 150 грама пюре с месо или жълтък, следобед каша и преди лягане пак пие мляко.

Извън темата за захранването: как са с моторно-двигателното развитие вашите бебчета?
Кристиан засега не пълзи, прави някакви движения с приплъзване, но назад и като е по коремче се върти на 360 градуса. Дори не сме близо до седене все още.

# 244
deiza, с какво започна звб? и лесно ли беше на бебчето? и аз мисля да пробвам с мекичък зеленчук на пара
Морков, картов, пъщърнак, броколи, авокадо. Това бяха първите дни.
Невена пълзи. Почти не спи вече, много е зор. И заспива с голям рев....

# 245
Моят синковец все още не може от корем по гръб и голям рев наства като се измори. За пълзенето - само назад се мести, в кръг се върти и е като гъсеница на място.

Днес бяхме при педиатърката и тя каза, че първо трябвало да пропълзи и сам да започнел да сяда. Това ми се струва като да е доста далеч във времето ....
Вие подпирате ли валите деца? Как сте процедирали с по-големите си деца (тези, които имате).

Също - ще ги водите ли на ортопед в 6тия месец профилактично?

Днес взехме "летния" кош - надигнат е съвсем леко, но много се пързаля. Количката ни е по-стар модел, наследствена от приятелка и изобщо не изглежда да му е удобно. При вас как седят в този кош? Не искам да е пак само легнал.... дали е от количката или моите представи да седи по-изправен там (45°) са сбъркани?

# 246
Моята дъшеричка е на 5м+ и аз я слагам да седи подпряна с възглавници, защото постоянно си наддига главата като е по гръб и мрънка( но я държа макс 10-15мин) със сина ми преди го слагах още в 5ти месец бешв стабилен. Нашата количка също така му беше в началото плъзгаше се, но когато стана достатъчно стабилен си седеше нормално. Малката сега по корем седи, но не иска много главата и тежи и мрънка, омръзва и бързо. Спокойно за всяко дете е различно, но да чакам пропълзяване, както и сина ми така и не пропълзя май няма да е 😂 То детето си показва(според мен)

quote author=Dream_y link=topic=1621606.msg47610490#msg47610490 date=1707845739]
Моят синковец все още не може от корем по гръб и голям рев наства като се измори. За пълзенето - само назад се мести, в кръг се върти и е като гъсеница на място.

Днес бяхме при педиатърката и тя каза, че първо трябвало да пропълзи и сам да започнел да сяда. Това ми се струва като да е доста далеч във времето ....
Вие подпирате ли валите деца? Как сте процедирали с по-големите си деца (тези, които имате).

Също - ще ги водите ли на ортопед в 6тия месец профилактично?

Днес взехме "летния" кош - надигнат е съвсем леко, но много се пързаля. Количката ни е по-стар модел, наследствена от приятелка и изобщо не изглежда да му е удобно. При вас как седят в този кош? Не искам да е пак само легнал.... дали е от количката или моите представи да седи по-изправен там (45°) са сбъркани?
[/quote]

# 247
И аз с един малко тъп въпрос към тези, които си правят пюретата. Чета и препрочитам книжките за захранване с рецепти и не мога да схвана, дали се замразяват вече готови за даване с добавено АМ или се замразява само заготовка? 🤷🏼♀🤷🏼♀🤷🏼♀

# 248
И аз с един малко тъп въпрос към тези, които си правят пюретата. Чета и препрочитам книжките за захранване с рецепти и не мога да схвана, дали се замразяват вече готови за даване с добавено АМ или се замразява само заготовка? 🤷🏼♀🤷🏼♀🤷🏼♀
Аз замразявам само заготовката, и преди хранене добавям АМ.

# 249
Зеленчукови изобщо не се замразяват. Само месото може.

# 250
Заготовките от месо замразявам аз. Понякога ползвам ползвам замразени  броколи на бондюел.
Веднъж замразих тиква и после като я извадих беше супер мека и като разкашкана.

# 251
Така може. Аз също замразявам вече сварено месо във формички за лед.

# 252
Добри идеи давате.

Аз да попитам пак - първо жълтък или месо беше?

# 253
На мен педиатърката ми каза първо жълтък да давам. После месо. Ще следвам нейната препоръка и чак след това ще въвеждам кашите и сладките пюрета.
Засега имаме въведени тези храни

В кошчето и нашият се плъзга надолу. Но през повечето време спи навън, а когато го сложа да седи, го връзвам хубаво.

Иначе не може да пълзи, обръща се на всички страни и се набира. Не седи самостоятелно седнал, но и не го подпирам. Слагам го седнал в столчето, на дивана му показвам книжки. Всичко бута в устата естествено. Педиатърката каза, че има време за седенето.

# 254
Вчера бяхме на ортопед при Фурлакис. Той ни обясни, че за тази възраст трябва да може да се върти в кръг, когато го сложим по корем, да се върти от корем по гръб и обратното и евентуално да се приплъзва назад. Моят господин застава на ръце и колена и започва да се клати 😅 Другите неща ги прави също, но още не пълзи. Каза, че вече може да го слагаме да седи, но да гледаме да не се превива напред много. В коша за количката да бъде на 45 градуса, а от 7-ми месец на 90. Обикновено започват да пълзят след 7-ми месец и да седят стабилно. Това се сещам на прима виста.
В тази връзка се оказа, че имам един записан час за него за началото на април месец. Ако някоя от вас желае, ще го освобождавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт