👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 020
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
На мен педиатърката ми каза кисело мляко и сирене от 8ми месец и вече давам. Млякото гледам да е домашно, но се е случвало да нямам и съм давала Боженци.

# 601
Момичета, днес видях още два зъба на нашето момче. Странното е, че са 4 долу и няма нито един горе. Мислех, че трябва да вървят в този ред, поне според повечето схеми. 😳

Относно кашите - аз винаги съм давала от един вид, а не микс, понеже в обшия случай имам все нещо, което не е въведено.
Малкият не е впечатлен от сиренето, предложих го с кус-кус и направо щеше да повърне. Няколко дни по-късно го сложих в зеленчуково пюре и го яде, но определено не му се понрави. Реших да поизчакам и ще предложа отново след 2-3 седмици.

И при нас няма пълзене, а иска да стои само прав, когато е по корем се придвижва някак си с ръчички и прави движение все едно по часовниковата стрелка. За сметка на това се мята като риба на сухо особено след баня. Пробвах гащичките на памперс, доволна съм. Доста по-лесно е слагането им спрямо памперса като рита с крачета.

# 602
Синът ми също не лази и пълзи, но от седмица вече застава на 4 крака и се полюшва напред-назад за известно време. Много му е забавно 😃. Върти се в кръг по коремче, избутва се с ръце назад.
От 3 дни вече се обръща и от корем по гръб.
На крака не се опитва да стои, нито да се набира да се изправя. Не може и да стои седнал стабилно.
Издава звуци, но няма отчетливи срички,  въпреки това все повече гука по негов си начин и включва вече интонацията.

За памперсите - взехме Памперс гащи и ние (от метро, бяха на промоция) и излизаха горе-долу колкото Молфикса, който купувам от Ремедиум..
Много съм доволна от гащите и аз.

От кашите съм въвела ориз, царевица, елда.
Започнах глутеновите, но увеличавайки количеството всеки ден като започнах с 1/4 с.л. овес, после включих и пшеничен грис.

# 603
Днес купих овесена каша. Като се прибрах вкъщи забелязах, че на кутията пише, че е безглутенова?! 🤔

# 604
Днес купих овесена каша. Като се прибрах вкъщи забелязах, че на кутията пише, че е безглутенова?! 🤔
Има овесени ядки без глутен.

# 605

Xelly7 ти ли беше с купичката на маймунче или бъркам. Може ли да споделиш впечатления, вече като я ползваш известно време. Притеснява ме този бамбук да не попива миризми и да не почернява от водата. Нали знаете дъските за рязане какви става.

И момичета аз не смея да се похваля. Имам голям успех с домашните пюрета и с яденето като цяло.  Месните са ми предимно купени, но чистите зеленчуци с жълтъка ги правя аз. Просто и е трябвало доста време да свикне с новата храна. Някой деца свикват от раз, на моето момиче й трябваше повече от месец.

# 606
Аз трета седмица удрям на камък и с пюрета, и със ЗВБ. Пробвах домашни пюрета, пробвах купешки - еднакво ги отхвърля. Вечер я слагаме с нас на масата с парчета от нашата вечеря, не й хрумва изобщо да си ги пъха в устата. Харесаха й печени тиквички, ама аз да ги държа, тя да джвака. Леко е обезкуражаващо вече.

# 607
Ние бяхме същата работа. Бях се побъркала хапне 2-3 хапки и затваря устата. С неща, които са и любими и й харесват стигах 80-90 гр. с мъки. Само за пример почнах захранването на 22 Януари, прояде преди десетина дни.
Не се отчайвай, ще стане. На мен това ми повтаряше приятелка. Всеки ден предлагай по малко и дохранвай. Просто един ден си изяде всичко и не потърси мляко на обяд. После следобеда изяде пет хапки каша. На другият ден обратно- на обяд не яде, изяде кашата и така няколко дни, докато не почна да си ги яде.

# 608
Мами, помощ, моля. Тоя запек на бебка направо ме побърква. Ака всеки ден с рев и яко напъване. Не е твърдо като камък да я драска, но не е меко. Случвало ли ви се е? Супер много й се разпъва дупето и се плаша. Дали има клизми за омекотяване на акото? Тя си де напъва, не й трябва такава за напъни. Не знам вече както да й дам - круши давам и всички зеленчуци, които не са запичащи. Чувствам се като идиот.

# 609
Нашият е нетърпим 4-ти ден вече.
Направо ще откача.

# 610
Мами, помощ, моля. Тоя запек на бебка направо ме побърква. Ака всеки ден с рев и яко напъване. Не е твърдо като камък да я драска, но не е меко. Случвало ли ви се е? Супер много й се разпъва дупето и се плаша. Дали има клизми за омекотяване на акото? Тя си де напъва, не й трябва такава за напъни. Не знам вече както да й дам - круши давам и всички зеленчуци, които не са запичащи. Чувствам се като идиот.

С пробиотик да пробваш няколко дни и да го наливаш с повече вода.
На нас след захранването се случи това веднъж. Целият ден я наливах с много вода. Първото излезе трудно, че не беше акала 2 дни. Така с много рев, но след час се изака хубаво и лесно.

# 611
Нашият е нетърпим 4-ти ден вече.
Направо ще откача.

Зъби?
Повтаряй си, че е период и ще мине. Аз така се успокоявам

# 612
Ох, нашият имаше такъв период скоро.. но отмина.

Днес въведох закуската и маслото. Не иска обаче да пие вода. Пийва си между храненията по около 10 мл, но нефтоложката каза поне 100мл на ден да пие, което ми се струва направо невъзможно. И да го слагаме на гърне от другия месец..

Млякото му остана само за вечеря. И ако се събуди към 6 сутринта.

# 613
По повод на въвеждането на храните се чудя следното- ние сме на следният режим на хранене:
6.00 мляко
10 каша
14 пюре
18 мляко
22 мляко
Сега тази следобедна закуска къде да я дяна е чуденката…
Вода някак си почна да пие стига до 120-150 мл на ден.
Купихме голяма (180/200) кошара за игра- няма по- добра покупка от тази!!! Сутрин щом се събуди отива там и започва подлазването и играта 😄😄😄
За запека знам сутрин при първо хранене да се дава хладка вода на гладно. Много вода като цяло през деня… Ако е на АМ малко по- разредено го прави за един два дена.

# 614
Каква кошара за игра взехте, ако е удобно да попитам?
Следобедната закуска трябва да замести АМ в 18ч00 😊.

По повод на въвеждането на храните се чудя следното- ние сме на следният режим на хранене:
6.00 мляко
10 каша
14 пюре
18 мляко
22 мляко
Сега тази следобедна закуска къде да я дяна е чуденката…
Вода някак си почна да пие стига до 120-150 мл на ден.
Купихме голяма (180/200) кошара за игра- няма по- добра покупка от тази!!! Сутрин щом се събуди отива там и започва подлазването и играта 😄😄😄
За запека знам сутрин при първо хранене да се дава хладка вода на гладно. Много вода като цяло през деня… Ако е на АМ малко по- разредено го прави за един два дена.

Общи условия

Активация на акаунт