👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 25 998
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Ха сигурно и тук за София ще е някаква такава простотия…. Точно днес си мислех, че след около пет месеца се очаква май да се върна на работа… а никак не ми се оставя детето из тези ясли 🙄 Но от друга страна стои въпроса как ще се оправяме с 760 или 790 лв дето ги дават за втората година…. Чудя се има ли нещо като почасово занимание на малки деца🤔

# 661
Във Варна има опция за ясла на полудневен режим, както и частни такива за 4ч. Предполагам, че и в София е нещо подобно.

Аз вече се върнах на работа и макар че съм от вкъщи, няма да ви лъжа, че не ми е лесно. ММ си взе отпуск за две седмици, за да се адаптирам по-лесно.

При малчо не стигат долните 4 зъба, вчера забелязах и два горе на ръба на излизането. Просто е трагедия. Има дни, в които е спокоен, но в други трудно се издържа. Само като се сетя, че са 20 и ми е лошо. 🥹

# 662
Ето и отговорът на община по поставения от мен проблем.
Все едно ми пишат от някоя посредствена кабеларка, а не от общинска структура.

Здравейте,
правилата не са измислени от нас, има си официална наредба, която регламентира условията за кандидатстване и ние сме длъжни да я изпълняваме и съответно нямаме право да я променяме.

Разбирам проблемът ви, но честно казано не е обичайно толкова малки деца да кандидатстват за детска ясла. За да може едно дете да посещава ясла, то трябва да може да ходи и да се обслужва само, което почти винаги изисква детето да е над година, година и половина, че дори и повече в много случаи. Ето защо толкова малки деца не е обичайно да кандидатстват, а и като се замисля донякъде не е и редно да получават точки като предимство, защото най-вероятно те просто ще се запишат в яслата и ще заемат бройка, но физически няма да имат възможност да я посещават, което пък би било нечестно спрямо други деца, които са достатъчно големи, за да ходят действително на ясла.

За финал бих искал да ви успокоя, че в Бургас има осигурени достатъчно места за бройки в ясли, градини и училище и е почти сигурно, че ще ви приемат в яслата в която желаете дори и да не сте с пълен брой точки. В краен случай ще ви приемат в друга ясла, която също би трябвало да е в района. Но все пак тъй като разбираме проблемът ви, ще се опитаме да ви съдействаме. Препоръката ни е да си направите регистрация и да кандидатствате, а ако не сте приети след класирането се свържете отново с нас и ще ви помогнем да се намери оптимално решение за вашия случай.

Поздрави,
екипът на dzburgas.info

Редактирано: излиза, че според критериите на общината явно върша “престъпление” като искам да си пусна детето на ясла
Nomadgirl тъй като и мен започнаха серозно да ме “притискат” за работа на полудневки от вкъщи, къде е детето докато работиш. Питам те за идеи.
Предполагам с баби или тези полудневни ясли, за които говориш. Много го мисля и аз, защото с нея не става.
Изискването за ясла е единствено да има навършени 10 месеца и да са въведени, и заместени дневните хранения това е по техните правила.
Затова от хубаво тръгвам да търся вариант, кой да ми гледа детето. Щото на мен не ми се свиди толкова малка да я хвърля по градините. 
Съжалявам за лиричните отклонения, но много се ядосах вчера, не на отговора като такъв, а на начинът, по който е написан. Но и тях ще ги оправя по подходящият начин.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 09:28 от ttd

# 663
Това е най-неграмотното и несериозно съобщение, което съм виждала от институция - сякаш не представител на общината ами все едно някой на кафе. Никакво ниво. Ужас…

# 664
Община Бургас има не една и две трески за дялане. Като се започне от безумните разбити улици и тротоари в ЦГЧ, където с детска количка-танк да си, пак ще се разхлопа до мизерната еднократна помощ за раждане на едно дете от 350 лв. за 2023 г. Да не говорим, че висшист-мисшист и с 5 висши да е, доктор на науките да е, не е от значение, а уж би трябвало Simple Smile.  Само за сравнение, тази помощ в Общините Несебър и Приморско е 2000 лв.  За другите неща в Общината не ми се и коментира Sad, а пък за работодателя, който те притиска съм съвсем без думи Sad....
Освен това, като Общински служител, лицето няма право в такъв официален отговор да изразява лично мнение, а то определено лъха от него...Rage

Ето и отговорът на община по поставения от мен проблем.
Все едно ми пишат от някоя посредствена кабеларка, а не от общинска структура.

Здравейте,
правилата не са измислени от нас, има си официална наредба, която регламентира условията за кандидатстване и ние сме длъжни да я изпълняваме и съответно нямаме право да я променяме.

Разбирам проблемът ви, но честно казано не е обичайно толкова малки деца да кандидатстват за детска ясла. За да може едно дете да посещава ясла, то трябва да може да ходи и да се обслужва само, което почти винаги изисква детето да е над година, година и половина, че дори и повече в много случаи. Ето защо толкова малки деца не е обичайно да кандидатстват, а и като се замисля донякъде не е и редно да получават точки като предимство, защото най-вероятно те просто ще се запишат в яслата и ще заемат бройка, но физически няма да имат възможност да я посещават, което пък би било нечестно спрямо други деца, които са достатъчно големи, за да ходят действително на ясла.

За финал бих искал да ви успокоя, че в Бургас има осигурени достатъчно места за бройки в ясли, градини и училище и е почти сигурно, че ще ви приемат в яслата в която желаете дори и да не сте с пълен брой точки. В краен случай ще ви приемат в друга ясла, която също би трябвало да е в района. Но все пак тъй като разбираме проблемът ви, ще се опитаме да ви съдействаме. Препоръката ни е да си направите регистрация и да кандидатствате, а ако не сте приети след класирането се свържете отново с нас и ще ви помогнем да се намери оптимално решение за вашия случай.

Поздрави,
екипът на dzburgas.info

Редактирано: излиза, че според критериите на общината явно върша “престъпление” като искам да си пусна детето на ясла
Nomadgirl тъй като и мен започнаха серозно да ме “притискат” за работа на полудневки от вкъщи, къде е детето докато работиш. Питам те за идеи.
Предполагам с баби или тези полудневни ясли, за които говориш. Много го мисля и аз, защото с нея не става.
Изискването за ясла е единствено да има навършени 10 месеца и да са въведени, и заместени дневните хранения това е по техните правила.
Затова от хубаво тръгвам да търся вариант, кой да ми гледа детето. Щото на мен не ми се свиди толкова малка да я хвърля по градините.  
Съжалявам за лиричните отклонения, но много се ядосах вчера, не на отговора като такъв, а на начинът, по който е написан. Но и тях ще ги оправя по подходящият начин.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 15:00 от bubastet

# 665
Мами, бебчетата минаха ли на 2 дремки, ако да, какъв е режимът?

# 666
Мами, бебчетата минаха ли на 2 дремки, ако да, какъв е режимът?
Ние от около месец сме на две дремки. Сутрин ставаме в 8-8:30-
След това първата дрямка е към 11-11:30 за около час
След това следващата е в 15-15:30 също за около час понякога и малко повече
Вечер я слагам да спи в 21-21:30 най-късно, сутрин се пробужда само за АМ към 6:00часа и директно заспива

# 667
Ттд, ММ работи два дни и почива два дни, та често се падат почивните му дни през седмицата. Имам уговорка с една детска учителка да ми помага почасово в дните, в които съм сама. Майка ми е детска учителка също и е на смени, тя също ще се включва, когато ми е по-натоварено.
Като цяло работата ми не е с фиксирано работно време и е важно да си свърша задълженията до определен ден/дата. Гледам да се организирам по-рано сутрин и късно вечер. В диапозона 14-17ч не работя, а съм с малчо.
Днес пробвах да отида някъде на по-тихо кафене с градина, уж с идеята да си отворя лаптопа от там - не ми се получи. Събрахме цирка след 20мин 😂
Схемата с количката и сънят навън работи само ако се бута, щом спра отваря очи и скоро след това се почва плач.

При нас дремките са все още 3, но едната е много кратка, няма и 30мин. Мисля, че скоро ще мине на 2.

# 668
Здравейте, някой от вас да дава Teetha?

# 669
Здравейте, някой от вас да дава Teetha?
Ние пробвахме,но нямаше ефект.

# 670
Как се дава точно?

# 671
Директно се изсипва в устата.

# 672
Искам да попитам кога и по колко грама давате от плодовото пюре. Аз първо предлагам него преди обяд и след това за обяд зеленчуковото. Да речем към 10ч. давам плодово, към 13ч. зеленчуково и към 17ч. каша. Дали греша като давам първо плод? Не е например след обяд?
От утре искам да започна с въвеждането на глутена. Купих овесена каша.
Как го въведохте вие? По спомен някой беше споменал май, че към безглутеновата каша добавя от глутеновата (колко?) 🤔

# 673
Аз също започнах с овесена каша. Първата седмица порцията каша се състои от 80% безглутенова + 20% глутенсъдържаща каша. Следващата седмица увеличаваш глутена на 40 % и така до достигане на 100 % от порцията.

# 674
Аз също започнах с овес. Прибавях го към безглутеновата първите 3 дни, после самостоятелно.
Първата седмица въвеждах овес, втората - спелта, третата - ечемик и четвъртата - пшеница.
Аз давам сутрин около 9 закуска: редувам глутеновите каши и добавям към тях масло, сирене и малко плодово пюре. Около 12:30 давам обяд - редувам ден половин жълтък, ден месо. Все още риба не съм давала. Около 17 часа е следобедната закуска, която също е каша + плодово пюре. Само че тогава редувам безглутеновите каши и добавям повечко плодово пюре.
Последното хранене след банята е адаптирано мляко.

Да ви питам - какви шишета ползвате за вода и бебенцата използват ли ги сами? И също така давате ли да си хапва бебето плод, поставен в мрежичка за плодове?

Общи условия

Активация на акаунт