👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 468
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Ние заместихме обедното хранене още на ден 10. Харесаха му всички зеленчуци, които му предложих (морков, картоф, пащърнак, тиква, тиквичка, броколи, карфиол). Яде си по 150 гр. - аз му приготвям на пара. Мисля да добавя и сладкия картоф и спанак. От кашите пробвахме оризовата - но не се хареса. От днес захраних и с плод - ябълка (хареса я) - за междинна закуска по схемата на Хип. Та имам въпрос: Понеже сутринта съм му дала ябълка 3-5 лъжици и за следобед искам да дам отново каша, но с ябълка понеже чиста не я хареса - проблем ли ще е повечето прием на ябълката? т.е. два пъти на ден ще я дам ?!
Вие как правите?

След няколко дни мисля да въведа пуешко.

Първо жълтъка ли се въвежда или месото ?!
Знам, че се редуват един ден жълтък, един ден месо, но има ли значение, кое ще е първо въведено?

И още един въпрос: Тези, които готвите с уред на пара отделно ли задушавате месото и после зеленчуците? Защото бях гледала клипче как ги правят всичките наведнъж 😃

# 436
Xelly, аз въведох първо жълтъка, след това месото. Но не зная дали има значение.
И аз днес дадох няколко лъжички ябълка. Мисля че идеята да се даде по-малко количество в началото е да се види дали ще предизвика алергия. Аз лично утре ще я комбинирам с кашата.

# 437
За алергията от Оскилококцинум, според мен е възможна, защото основното съдържание е лактоза, а тя е алерген. Аз бих преустановила приема.
Как върви приема при вас на плодовите пюрета за закуска/следобедна закуска?
Вашите бебета мръщят ли се на киселите пюрета? Малката буквално отказа да яде пюрето днес, а беше вкусно (круша и слива). Много зле върви това захранване. И за капак отказва да си пие мляко от шише( на кърма е по принцип).
Почвам вече да се отчайвам, не мога да заместя цяло хранене 😞

Всъщност активното вещество пише, че е Anas barbariae, hepatis et cordis extractum (каквото и да е това), а захароза и лактоза са само помощни вещества. Дори да има лактозна непоносимост, тя по-скоро се изразява в стомашни проблеми (подуване, болки в корема, газове и т.н.).
Иначе и моето последния път ми сви номер и не пожела да пие от шише. Оставих го на татко му за 3-4 часа, обаче се проточи повече и милото стоя гладно, но инато не искаше да пие от шишето.
Имах над 10 литра кърма във фризера, която дарих на майка с детенце със синдром, което си я пие с кеф по думите на майка му 😇

# 438
Моето дете е с атопичен дерматит и за пъпчиците му помогна почистване с мицеларна вода Back to balance на Snowborn.

# 439
И ние заместихме обедното много бързо. Но си има любими зеленчуци и не толкова любими. Готвя му ги на пара, а месото варят и замразявам във формички за лед. Като са готови зеленчуците слагам кучето месо за 2-3 минути и се размеква. Въвела съм пилешко, пуешко, заешко и свинско. Свинско не за друго, а защото имам домашно и сметнах , че е най- чисто и качествено. Първо въведох жълтък обаче и сега редувам- ден месо, ден яйце. Правя и плодови , като правя 2-3 бурканчета на веднъж и му давам и сутрин в закуската и следобяд в кашата.

# 440
Понеже тук не успях да намеря само царевична каша, купих микс 4-зърнена, която съдържа Царевично брашно - 45%
Просо - 20%
Ориз - 20%
Елда - 15%
Направих днес от нея две лъжици + ябълка - хареса се, но дали не направих глупост, че въведох наведнъж? Само ориза съм дала отделно, другите са нови и ако стане нещо няма да знам от кое е .. 🤷🏻♀

# 441
Понеже тук не успях да намеря само царевична каша, купих микс 4-зърнена, която съдържа Царевично брашно - 45%
Просо - 20%
Ориз - 20%
Елда - 15%
Направих днес от нея две лъжици + ябълка - хареса се, но дали не направих глупост, че въведох наведнъж? Само ориза съм дала отделно, другите са нови и ако стане нещо няма да знам от кое е .. 🤷🏻♀

Не смятам, че има от какво да се притесняваш. Всичките са безглутенови култури, а и не съм чула досега някой да има алергия към царевица, просо или елда.

# 442
Аз с малко по - различен въпрос.
Регулира ли ви се месечния цикъл?
При мен миналия месец дойде два пъти за месец, а сега закъснява с три дни 🤷‍♀️

# 443
Моят не..

# 444
И моят не е. Идва ми на месец и половина, почти 2.

# 445
На мен още не ми е дошъл

# 446
Моят дойде 2 месеца след раждането и от тогава върви като по часовник - на 30 дена.

# 447
Моят малък приятел е много неспокоен тези дни.Не знам на какво се дължи.
Нощем също.

Дупето мина за известно време и сега пак е зачервено,не знам какво да взема вече.
С А-дермата имаше подобрение бързо - освен само това да използвам?

С какъв прах перете?

# 448
Аз с малко по - различен въпрос.
Регулира ли ви се месечния цикъл?
При мен миналия месец дойде два пъти за месец, а сега закъснява с три дни 🤷♀

Моят дойде в началото на годината, досега изглежда нормален. Не съм имала менструални болки както преди имах.

Аз идвам с друго - хапваме пюрета без забележки, обаче като ака малката, дупето й страшно се зачервява. В началото продължавах да бърша с мокрите кърпички, обаче стана по-зле. Такова нещо не бях виждала и не знам как да действам без да й създавам болка… сега й слагам пудра, следващия път ще я намажа с бепантен, обаче тя взе да ака всеки път като се нахрани. Ще продължавам да я мия след всяко ако… на вас случва ли ви се?

# 449
Аз от самото начало използвам Sano Maxima и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт