👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Поръчайте онлайн.
Много търсено е и често по някои DM магазини го няма.

Момичета,в нашият дм няма от известно време 2-ката АМ,която използваме.
Чудя се какво да правя.

# 466
Колко време могат да стоят кубчетата лед месо във фризера?

# 467
Момичета, малкият от няколко дни не иска да яде млякото си … изпива много малко и бута шишето и не иска повече а знам,че трябва до годинката да има поне две млечни яденета….

# 468
Мами, колко водичка давате вие?

# 469
Мами, колко водичка давате вие?
Аз просто предлагам от време на време и колкото й се пие. Стига да не е точно преди хранене.

# 470
Водичка предлагам винаги след сън/дрямка, по време на хранене с пюре и каша, както и по време на разходка, особено ако е по-топло, също и след баня.
Избягвам да давам преди кърмене.

# 471
Сутрешното и вечерното се запазват до годинка, да. Останалите се заместват постепенно с твърда храна, ако го отказва. Ако правите каши в тях може също да слагате АМ или да ги разреждате на 100% с АМ.
Момичета, малкият от няколко дни не иска да яде млякото си … изпива много малко и бута шишето и не иска повече а знам,че трябва до годинката да има поне две млечни яденета….

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 14:23 от bubastet

# 472
Да, но той не иска… днес сутринта изяде само 60 мл и не иска повече 🤷♀ през нощта не се буди за ядене и не знам какво да направя ,за да си пие млякото..

# 473
Има ли мами, които са пробвали захранване водено от бебето ?

# 474
Пробвайте по малко, но начесто. Разреждайте и кашите с мляко.
По 500 мл. мляко сумарно е достатъчно за бебе между 6 и 12 м.

Аз също психически се тормозех, когато моята бебка започна да отказва мляко, докато не разбрах, че трябва да започна да я захранвам. Засега не е отказала сутрешното и вечерното, но 100 на 100 и този момент ще настъпи.
Може да се забързате евентуално и с въвеждането на маслото и сиренето, така на закуска ще си набавя протеин от тях.
Това са само предложения от една майка 😊, не съм лекар.
Допълвам се - една мама от нашата група "Юлски мами 2023" бе споделила, че е натрошавала бисквитка в млякото, за да го пие бебето.
Ако чете тук 😊, нека сподели в детайли.

Да, но той не иска… днес сутринта изяде само 60 мл и не иска повече 🤷♀ през нощта не се буди за ядене и не знам какво да направя ,за да си пие млякото..

# 475
Пробвайте по малко, но начесто. Разреждайте и кашите с мляко.
По 500 мл. мляко сумарно е достатъчно за бебе между 6 и 12 м.

Аз също психически се тормозех, когато моята бебка започна да отказва мляко, докато не разбрах, че трябва да започна да я захранвам. Засега не е отказала сутрешното и вечерното, но 100 на 100 и този момент ще настъпи.
Може да се забързате евентуално и с въвеждането на маслото и сиренето, така на закуска ще си набавя протеин от тях.
Това са само предложения от една майка 😊, не съм лекар.
Допълвам се - една мама от нашата група "Юлски мами 2023" бе споделила, че е натрошавала бисквитка в млякото, за да го пие бебето.
Ако чете тук 😊, нека сподели в детайли.

Аз натрошавам бисквитка в млякото и става много вкусно. Също и лъжица каша слагам за да се сгъсти.

# 476
Момичета имам чуденка относно захранването:
Как и кога въведохте рибата- ако е готово пюре моля да ми препоръчате марка.
Другото е относно подправки като копър магданоз риган босилек…
Иначе при нас новото е, че вече имаме два долни зъбчета и сме в драматично начало на горни май … тази нощ почти неспахме и през деня е същото🤪

# 477
Аз съм нещо като микс - първо давам меки парчета, но много й се изплъзват между пръстите. После малко го намачквам и давам няколко лъжички. Ще видим по-нататък как ще е.

Има ли мами, които са пробвали захранване водено от бебето ?

# 478
За рибата - мисля да я дам като приключа с глутена, който още не съм давала.
Подправки гледам, че има в някои пюрета. Например лук, магданоз, копър, целина е ял.

Вода не иска много-много. Иначе предлагам между храненията

# 479
Аз вече въведох рибата с пюре на Хип картофи, моркови и дива сьомга. Малкият много го харесва. Пробвах и хек със зеленчуци на Ганчев - е, няма такава смрад и гадост.. директно замина в купата на кучето.
Тия дни е с много мъка храненето при нас. Отказва сутрешното мляко, на обяд яде едвам-едвам. Общо взето с апетит яде единствено следобедната каша и млякото преди лягане, при това не всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт