👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 457
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
И аз довечера ще давам сьомга, на тиган. Захранвам ЗВБ. Ще видим дали ще й хареса. Иначе съм вкарала глутен, но не давам всеки ден. Останаха млечни, но ще чакам поне още месец, даже два.

# 481
Еха,много сте бързи.
Ние се влачим като костенурки.

Нашият е много сърдит напоследък и вечер и направо е мъка...
Зъбите ли са ,какво е , не знам.

# 482
Аз преустанових захранването временно. Не искаше нищо да сложи в устата, после се разболя, та не искаше и да цока. Беше голяма мъка 1-2 дни, но вече прояде кърма и ще почна пак да предлагам храна.
Аз се уредих със стрептококите на баткото. Сега съм на АБ. Най-вероятно разболяването на бебето е било същото, та вероятно и той ще мине един курс 😕 Ама каквото такова…

# 483
зеленчуците как ги даваше в началото? на дълги снопчета ли? и закашляше ли се детето и успяваше ли да “отхапва”

И аз довечера ще давам сьомга, на тиган. Захранвам ЗВБ. Ще видим дали ще й хареса. Иначе съм вкарала глутен, но не давам всеки ден. Останаха млечни, но ще чакам поне още месец, даже два.

# 484
зеленчуците как ги даваше в началото? на дълги снопчета ли? и закашляше ли се детето и успяваше ли да “отхапва”

Да на пръчки. Отхапва много, дори буташе много големи парчета, в цялата уста.  Закашляла се е, но се е справяла сама

# 485
Дами, знаете ли как се започва с кашите и коя след коя се дават подред? Започнах за сега с оризова чиста, добавям плод към нея. След това какво? И ако има някоя марка от която сте доволни като цена/качество

# 486
Понеже тук не успях да намеря царевична каша, купих я в микс с просо, ориз и елда.
Първо въведох и аз оризовата и след това мислех царевичната, но както казах не успях да намеря само от царевица.
Мисля, че няма някакъв ред, те всички са безглутенови 🤷🏻♀ след това се въвеждат глутенови и там мисля, че не е с ред.
Безглутенови:

Глутенови:

# 487
Deiza, как предлагаш месото? За зеленчуците ги правя на пара ,меки парчета, но тя толкова силно ги стиска, че й изчезват в юмручето и се ядосва , че всичко пада и не стига до устата.

# 488
хаха и при нас е същото! и затова малко намачквам и давам с лъжица. Но ми казаха, че първите дни е така, после ставало лесно самичко да си взима. Май не трябва все пак да са прекалено меки, но страх лозе пази хаха

# 489
Да, не трябва да са прекалено меки. Ще свинете и децата ще свикнат да захващат все по-добре и успешно да слагат в устата. Нормално е да стискат и мажат в началото, опознават храната.
От месото съм предлагала телешко, сама си направих кайма и на кюфтета с картоф и морков, на фурна ги правя. Пилешко направо с печено бутче, главно го смука, но много й хареса.  Пуешко взех пюре и добавих към пастата. И снощи сьомга на тиган, много й хареса. Чак се притесних да не й стане тежко. Бая хапна.

# 490
А някой, който е по-напред с захранването, да е пробвал частните детски кухни с менюта от 6 месеца? Аз искам, но тепърва вкарвам месата, а не съм почнала и глутена още.
Видях, че имат изискване за бележка от лич. Лекар за алергии на детето. Споменах на нашата, че искам да ми подготви, за да я запиша другият месец. Малко ми се направи на интересна, че било рано.

# 491
Ние тепърва вчера започнахме захранване, но тя е родена на 30 август. Избрах си и аз ЗВБ, но подозирам, че може и някой микс да стане. Вчера беше тотален провал, дадох й сладък картоф и банан, изобщо не разбра какво да ги прави. Сладкия картоф и малко намачкан със зехтин й предложих, рови вътре, клепа, маза, но не слага в устата. Аз й подадох напълнена лъжичка, тя прави гримаси на храната, иска да джвака самата лъжичка. Мижав интерес като цяло, ще видим какво ще стане.

# 492
Понеже тук не успях да намеря царевична каша, купих я в микс с просо, ориз и елда.
Първо въведох и аз оризовата и след това мислех царевичната, но както казах не успях да намеря само от царевица.
Мисля, че няма някакъв ред, те всички са безглутенови 🤷🏻♀ след това се въвеждат глутенови и там мисля, че не е с ред.
Безглутенови:

Глутенови:

Глутен въведох на 8 месеца по следната схема - семица овес, седмица ръж, седмица ечемик и седмица пшеница. Тогава бях чела, че трябва да се дава поне месец, за да се счита за въведен.

# 493
От безглутеновите съм въвела ориз, просо, царевица и елда. Другите безглутенови ще ги яде в менютата от детската кухня., живот и здраве. 😀
Глутеновите въвеждах по ред с баткото. Първо овес, после някакви други, накрая пшеница. На 7 месеца и 2 седмици е бил, точно два месеца след като съм започнала захранването.

# 494
От къде купуваш филето от сьомга
Да, не трябва да са прекалено меки. Ще свинете и децата ще свикнат да захващат все по-добре и успешно да слагат в устата. Нормално е да стискат и мажат в началото, опознават храната.
От месото съм предлагала телешко, сама си направих кайма и на кюфтета с картоф и морков, на фурна ги правя. Пилешко направо с печено бутче, главно го смука, но много й хареса.  Пуешко взех пюре и добавих към пастата. И снощи сьомга на тиган, много й хареса. Чак се притесних да не й стане тежко. Бая хапна.

Общи условия

Активация на акаунт