👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, има ли бебета изкарали този вирус/грип, който върлува в момента?
При нас дойде от градината на каката, тя беше 10 дни на антибиотик, имаше висока температура, лек конюктивит, хрема и кашлица. После ММ го хвана от нея и той 5 дни антибиотик, защото го удари в бъбреците, освен другите симптоми като на каката. После естествено аз, вече 4 дни не съм сваляла температурата под 38 градуса. За нещастие и бебето снощи вдигна температура. За първи път се сблъскваме с болно бебе и ми е супер притеснено. Трудно смъква, не иска да пие сиропи и слагам свещички, но има и диария и почти веднага се изхожда след свещичката. Има много сополи, дави се от тях. Вчера сутринта бяхме на педиатър на консултация за 6 месеца, споменах че е започнала да кашля, преслуша я и каза, че кашля от сополите. И след няколко часа вече имаше 38.5 градуса.
Утре ще я водя пак на преглед, но ме е страх от това какво следва. Има ли бебета вече минали гадния вирус? Как беше при вас? Нещо много съм се шашнала

# 496
Личната ни даде каза да отидем за пуснем кръв и урина за бебето сега на 6м. Въпроса ми е, трябва ли да е на гладно за взимане  на кръвта и в същия ден ли трябва да занесем и урината? Някоя мама си спомням беше пуснала и други изследвания, но не намирам коментара

# 497
Момичета, има ли бебета изкарали този вирус/грип, който върлува в момента?
При нас дойде от градината на каката, тя беше 10 дни на антибиотик, имаше висока температура, лек конюктивит, хрема и кашлица. После ММ го хвана от нея и той 5 дни антибиотик, защото го удари в бъбреците, освен другите симптоми като на каката. После естествено аз, вече 4 дни не съм сваляла температурата под 38 градуса. За нещастие и бебето снощи вдигна температура. За първи път се сблъскваме с болно бебе и ми е супер притеснено. Трудно смъква, не иска да пие сиропи и слагам свещички, но има и диария и почти веднага се изхожда след свещичката. Има много сополи, дави се от тях. Вчера сутринта бяхме на педиатър на консултация за 6 месеца, споменах че е започнала да кашля, преслуша я и каза, че кашля от сополите. И след няколко часа вече имаше 38.5 градуса.
Утре ще я водя пак на преглед, но ме е страх от това какво следва. Има ли бебета вече минали гадния вирус? Как беше при вас? Нещо много съм се шашнала

Пробвай да сложиш лекарството в бибата  от шишето за мляко. При нас, това действа.

Личната ни даде каза да отидем за пуснем кръв и урина за бебето сега на 6м. Въпроса ми е, трябва ли да е на гладно за взимане  на кръвта и в същия ден ли трябва да занесем и урината? Някоя мама си спомням беше пуснала и други изследвания, но не намирам коментара

Не, не е нужно да е гладно. Аз урината я взех предния ден и стоя в хладилника.
Не са правени в един ден двете изследвания. Занесох урината и след седмица отидох за кръв, Рамус ми признаха направлението след запитване на лаборанта.

# 498
Мами, има ли някой с породени деца?

# 499
От къде купуваш филето от сьомга
Да, не трябва да са прекалено меки. Ще свинете и децата ще свикнат да захващат все по-добре и успешно да слагат в устата. Нормално е да стискат и мажат в началото, опознават храната.
От месото съм предлагала телешко, сама си направих кайма и на кюфтета с картоф и морков, на фурна ги правя. Пилешко направо с печено бутче, главно го смука, но много й хареса.  Пуешко взех пюре и добавих към пастата. И снощи сьомга на тиган, много й хареса. Чак се притесних да не й стане тежко. Бая хапна.
От лидл.
Бавно стават нещата, трябва много упоритост и постоянство. Аз захранвам от месец, няма заместено хранене, не очаквам и да има. Големите до годината си бяха основно на кърма, но ядт всичко сега и като малки. Нямам проблем с храната при тях. И двете захранени по този метод.

# 500
Момичета,започнах да се отчайвам с АМ от ДМ.Над 10 дни няма в нашият магазин.Не мога постоянно да се занимавам с доставки.
Чудя се дали да не го сменя млякото.Моля за препоръка за добра и изчистена марка.

# 501
Личната ни даде каза да отидем за пуснем кръв и урина за бебето сега на 6м. Въпроса ми е, трябва ли да е на гладно за взимане  на кръвта и в същия ден ли трябва да занесем и урината? Някоя мама си спомням беше пуснала и други изследвания, но не намирам коментара

За кръвта - от лабораторията ми потвърдиха, че е препоръчително да е минало известно време след храненето (около час), а не непосредствено след като е хапнало детето.
За урината - казаха, че до 2 часа е хубаво да се занесе, тъй като изследването на седимента било по-точно.

# 502
Akroma, пробвай да сложиш лекарството в малко мляко. Аз така давах. В едно шише 30-40мл мляко и лекарството, стига да позволява да се слага в мляко. В друго шише останалото мляко. Първо малкото количество, за да съм сигурна, че е взела лекарството, после останалото.
Аз продължавам борбата със зекенчуковите пюрета. 60-70гр и спира. Следобедната закуска я заместих без проблем. Само продължавам да слагам малко кляко в кашата. Има ли банан в нея се изяжда цялата. Направо откача от радост като види банан.

# 503
По колко грама пюре и каша давате ,за да считате за заместено яденето? Аз например правя каша с 25-30 грама от кашата (така пише на кутийката).

# 504
Момичета,започнах да се отчайвам с АМ от ДМ.Над 10 дни няма в нашият магазин.Не мога постоянно да се занимавам с доставки.
Чудя се дали да не го сменя млякото.Моля за препоръка за добра и изчистена марка.

При нас в Пловдив също няма. Купихме на babylove 2-ката. Вече 2 дена давам от него и няма никакви проблеми при нас. Иначе близко до ДМ био е Лактана.

# 505
По колко грама пюре и каша давате ,за да считате за заместено яденето? Аз например правя каша с 25-30 грама от кашата (така пише на кутийката).
20 гр каша+ 130 мл АМ, общо става 150 гр. Толкова и за пюрето, +-, според мен зависи и от апетита на бебето .

# 506
Аз лично се обърках с мерните единици - милилитри и грамове. Порцията трябва да е 160 мл примерно, което всъщност не е 160 гр. Вие как теглите?

# 507
Ирелиа , благодаря ти,мила !

В Хасково имало уж,освен после да бием 40 км до там.

# 508
Провери първо наличността онлайн през приложението на DM, за да не се разкарвате напразно и звънни евентуално да ти го/ги запазят.
При нас също в DM магазина , откъдето пазарим няма, в целия град само в един от всичките имаше 4 броя налични вечерта и на сутринта съпругът ми като отиде вече бяха само 2 броя и ги взе. Казаха, че уж в четвъртък ще заредят, но в момента гледам, че в нито един от 4-те магазина няма. 😡 Това е несериозно.
Ирелиа , благодаря ти,мила !

В Хасково имало уж,освен после да бием 40 км до там.

# 509
Можете да проверявате в кой физически магазин колко бройки има от продукта, който ви трябва. Това за ДМ. Чрез приложението
Избирате тук и виждате наличностите

С bubastet сме писали заедно

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 14:35 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт