👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 016
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Ето тази

Каква кошара за игра взехте, ако е удобно да попитам?
Следобедната закуска трябва да замести АМ в 18ч00 😊.

По повод на въвеждането на храните се чудя следното- ние сме на следният режим на хранене:
6.00 мляко
10 каша
14 пюре
18 мляко
22 мляко
Сега тази следобедна закуска къде да я дяна е чуденката…
Вода някак си почна да пие стига до 120-150 мл на ден.
Купихме голяма (180/200) кошара за игра- няма по- добра покупка от тази!!! Сутрин щом се събуди отива там и започва подлазването и играта 😄😄😄
За запека знам сутрин при първо хранене да се дава хладка вода на гладно. Много вода като цяло през деня… Ако е на АМ малко по- разредено го прави за един два дена.

# 616
  • Варна
И ние бяхме с тежък запек и акаше като планинска козичка с много напъване..
Включих повече разхлабващи в менюто му + 1 ч.л рапично олио на Хип към обедното пюре и се нормализираха нещата.

# 617
точно като козичка. благодаря ви! ще последвам съветите

# 618
ttd, да аз бях си купила бамбукова купичка от Mymunche. Първо бях купила за племенницата ми като подарък. В момента е на 3г. и все още си я ползва. Та реших и аз да си поръчам и вече почти от два месеца-всеки ден я използвам и нямам никакви оплаквания - нито мирише, нито потъмнява. В указанията пишеше да не престоява мн във вода. Аз я измивам веднага след хранене.

За захранването за сега всичко е много добре. Хапваме си всичко. Само да види, че дърпам стола му към масата и откача 😃. А като види купата и лъжицата се стиска и си отваря устата и вдига ръце 😃. Сядаме тримата на масата да ядем и както винаги, мама остава последна да яде вече истиналите ястия, защото не мога да му смогна. Но здраве да е, да си хапва пък иначе има да се тревожа, че не яде.
За сега съм въвела от плодовете:
Ябълка
Круша
Синя слива
Банан
Авокадо

Зеленчуци:
Картоф
Морков
Тиква
Сладък картоф
Пащърнак
Тиквичка
Карфиол
Броколи
Спанак

От кашите от:
Ориз
Царевица
Просо
Елда

От месата:
Пуешко
Пилешко
Ред е на заешкото

Също така въведох и 1/4 от жълтък.
Добавям и от рапичното олио на Hipp.

За сега всичко се харесва. Но ми става трудно всеки ден да измислям различни комбинации 😃

За водата не пие много - повече си играе с шишето и като цокне без да иска се мръщи, но си кърмя все още.

Всеки ден си акаше, но днес пропусна 🤷🏻♀. И аз гледам да съчетавам, например един запичащ зеленчук, два разхлабващи.

Не пълзи, не се върти. Само се преобръща от гръб по корем и то само от едната страна за сега. От корем по гръб - все още не. Тръгва да ‘пада’(преобръща) и си опъва ръката 😃 и не се случват нещата. Говорихме с педиатъра и той каза, че при всяко бебе е индивидуално всичко и зъбите, и сядането и ходенето и говореното и т.н. за сега няма нужда от притеснения. Иначе голям мерак имаме да сядаме 🤷🏻♀

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 21:34 от Xelly7

# 619
Аз поръчах тази кошара от Емаг, чудих се дали няма да е малка, но е страхотна. Има 4бр. дръжки. В началото бях постелила 2 одеалца, но вече е само едно тъничко, кошарата си има постелка на дъното. Все повече беба се застоява в нея, дърпа играчките, които съм закачила. Застава на четири крака ( на колене ) и се поклаща. От вчера изпъва ръцете и задните крака с вирнато дупе. Не се изправя сама, но й харесва аз да я придържам изправена.
Иначе за храненето - хапва си всичко. До 6ти месец не предлагах вода, защото съм пробвала преди това и не искаше. Сега с въвеждането на по - твърда храна й затоплям вода и много пие.

# 620
Много благодаря.

Ето тази

Каква кошара за игра взехте, ако е удобно да попитам?
Следобедната закуска трябва да замести АМ в 18ч00 😊.

По повод на въвеждането на храните се чудя следното- ние сме на следният режим на хранене:
6.00 мляко
10 каша
14 пюре
18 мляко
22 мляко
Сега тази следобедна закуска къде да я дяна е чуденката…
Вода някак си почна да пие стига до 120-150 мл на ден.
Купихме голяма (180/200) кошара за игра- няма по- добра покупка от тази!!! Сутрин щом се събуди отива там и започва подлазването и играта 😄😄😄
За запека знам сутрин при първо хранене да се дава хладка вода на гладно. Много вода като цяло през деня… Ако е на АМ малко по- разредено го прави за един два дена.

# 621
Чета, че повечето ползвате рапично олио, а има ли някой да слага зехтин?
И май вчера ми направи реакция от спанак. Бях направила домашно пюре и дадох вчера и предния ден по няколко лъжици. Още предният ден ми направи впечатление, че бузите се зачервиха след около час. Вчера пак така. Ще го въвеждам пак явно по-късно. Няма от какво да е, друго ново не съм давала. Иначе беше весела, спокойна. Днес вече се размина червеното.

# 622
Аз давах веднъж рапично био от дм, но вече ще слагам зехтин.

# 623
Здравейте, мамите! Някой знае ли кога се въвежда мангото? Имам вкъщи и се чудя дали да не му го въведа с банан. Една позната го е въвела вече и нейното детенце е на 6м.

# 624
На пюретата на Хип съм виждала, мисля че 6+ пишеше..
По тази таблица, която имам е 4+

Приложението, което използвам е 8 🤷🏻♀

Здравейте, мамите! Някой знае ли кога се въвежда мангото? Имам вкъщи и се чудя дали да не му го въведа с банан. Една позната го е въвела вече и нейното детенце е на 6м.

# 625
Знам че го коментирахме това, ама кое беше приложението

# 626
Беборан
Знам че го коментирахме това, ама кое беше приложението

# 627
Здравейте, от кога мога да давам млечна каша. По погрешка съм купила на Слънчо с овес и видях състава- сухо пълномаслено мляко. Трябва ли да се въвеждат постепенно? Бебето ми е на 7 месеца, не съм въвела още млечни.

# 628
  • Варна
В кашите би трябвало да е адаптирано мляко.

Някой ползвал ли е консултант по детски сън? Ако може да споделите кой, ако сте останали доволни.

# 629
Да, аз. Дани Кръстанова от мамо спи ми се. Доволна съм.

Иначе аз пък видях, че в някои пюрета на хип има захар..

Общи условия

Активация на акаунт