👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 010
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Аз идвам да помрънкам. Сънят беше песен, и заспиването, и самото спане. Сега от няколко дена какво стана, по цял ден поне 5 пъти през хранене нервничи в кошарата, я седнала, я легнала, не иска да заспива, като се опитаме да я приспим и започва един страхотен рев, като имаше колики не беше толкова зле, както сега 🫤 предполагам, че е зъби, но направо нервите ми започват да не издържат 😭 Докога ще е така? Беше толкова спокойна преди. Поне с храненето сме добре засега.

# 631
Здравейте, мамите! Някой знае ли кога се въвежда мангото? Имам вкъщи и се чудя дали да не му го въведа с банан. Една позната го е въвела вече и нейното детенце е на 6м.
Аз въведох мангото в менюто на малката, докато беше на 5месеца и няколко дни с банан…
След това продължавах да го давам само и само да и пробутам безглутеновите каши… за вкус за сладост, така, че пробвайте, ароматно и сладко е ☺
Аз имам въпрос относно въвеждането на глутена… чувам някои казват цял месец захранване с глутен, други за дни…
Добре, но с кой продукт и как го въведохте и колко често?

# 632
В кашите би трябвало да е адаптирано мляко.

Някой ползвал ли е консултант по детски сън? Ако може да споделите кой, ако сте останали доволни.
И аз съм доволна от Дани Кръстанова от “Мамо, спи ми се.”

# 633
Доколкото разбирам за да се смита, че бебето е захранено с глутен е необходимо поне месец, защото за евентуална непоносимост/ алергия на глутена му трябва натрупване и тези реакции могат да се проявят на по късен етап. Аз поне лично въвеждам глутена по тази схема овес -> ръж -> ечемик -> пшеница като след овеса давам спелта, че неможах да намеря готова каша за бебе от ръж. А пък ги търся готови сега докато ги въвеждам, тъй като им слагат и допълнително разните витамини и минерали, които аз няма как да добавя ако си я приготвям сама. Иначе не съм привърженик на тези инстантни продукти- пюретата си ги приготвям сама Simple Smile
Здравейте, мамите! Някой знае ли кога се въвежда мангото? Имам вкъщи и се чудя дали да не му го въведа с банан. Една позната го е въвела вече и нейното детенце е на 6м.
Аз въведох мангото в менюто на малката, докато беше на 5месеца и няколко дни с банан…
След това продължавах да го давам само и само да и пробутам безглутеновите каши… за вкус за сладост, така, че пробвайте, ароматно и сладко е ☺
Аз имам въпрос относно въвеждането на глутена… чувам някои казват цял месец захранване с глутен, други за дни…
Добре, но с кой продукт и как го въведохте и колко често?

# 634
Искам да въведа Малината, но тук я няма в готово пюре само нея. Има я в комбинация с други плодове и най-вече ягода - на бурканчето пише 5+. Ягодата не беше ли на по-късен етап? 🤔

Вие кои плодове сте въвели до сега?

ПС: Дали е Ок да купя замразени и да си направя аз?
ПС2: Как въведохте грах и царевица (освен каша) ?

# 635
Грах и зелен фасул въведох в зеленчуково пюре . Царевица все още не. Но то не е ли същото като царевичната каша?

Плодови пюрета давам ябълка, круша, слива, банан, череша, боровинка. Готови пюрета купувам. Пюрета с праскова, манго и кайсия мислех по-нататък а си накупя, а ягода след годинката сигурно. Ако не беше и след втората въвеждането й.

П.с. Сега гледам пюрета онлайн в Гален и виждам, че я има като компонент в плодови пюрета 5+ месеца. Та може и с друг плод да се бъркам, че се въвежда след годинката.
Не знам, Xelly7. Да не те подведа нещо. Гледам, че и ти си видяла за ягодата, че я има в пюрета 5+.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 16:39 от Jupiter sea

# 636
И моят е много нервен,предполагам са зъбите.
Давам дентокинд и мажа с гел,но ... няма голям ефект.

Днес заредих млека 2-ка пак,че не се знае кога ще има пак в ДМ.

И аз въведох грах и зелен фасул с готови пюрета.

Моят връща храна,но все гледа да се върти по корем,предполагам е от това,всеки ден перем негови неща - чаршафи,дрехи,лигавници ... Sad

# 637
аз вчера въведох елда и много й хареса. май оправя запека… дано! че големи мъки бяха. иначе днес си купих на авент 2 в 1 и вярно е доста лесно и приятно. по-бавно става от на мултикукър, но поне не цапаш сто уреда. давам и чия вече, с круша. може и тя да повлия добре на запека. и малко зехтин давам, но май няма нужда. спанак суров блендирам, но супер бързо се разваля и полудявам.
вашите дечица пълзят ли? Бебка стои седнала , но не иска по корем 🤣

# 638
А в какво съхранявате АМ,което идва на пакети?

# 639
Аз в един буркан от ИКЕА, който си бях купила доста преди да имаме деца. Идеята беше да съхраняваме кафето в него. Е, никога не го бяхме ползвали за друго. За първи път го ползвах за съхранение на АМ на баткото като беше бебе. Доста ми е удобен. Ето този вид. Вътре бутам и лъжичката  

# 640
Аз съм с този контейнер- мн е удобен, защото има опция да ти заравни лъжичката Simple Smile и се затваря херметически.

А къде на пюретата пише за кой месец са ? Знам само цифрата отпред че показва консистенцията на пюрето за кой месец е подходяща 🤔
Аз пък да попитам какъв органайзер ползвате за количката. Искам да си взема нещо, в което да сложа бурканче с храна и вода и тел примерно

# 641
Здравейте, моят господин има въведени батат, тиквичка, пащърнак и банан. Това е за един месец и повече 😅🙈 Сега е на 7+. Похапва по малко, но само парчета. На пюретата изпада в истерия. Сега се чудя как на парчета да въвеждам някои неща, май ще отварям книгата на Мария Нориега. С баткото не я ползвах кой знае колко. Иначе с него овес, ръж, ечемик купувах и ги правех на каша с някакъв плод. Така давах всеки ден за следобедна закуска.
Някое бебе да е ходило на манту? На моя господин май ще му се наложи 😬
А и забравих да се похваля, че вече имаме 1 зъб, показа се 😍

# 642
Ние пък от няколко дни изпадаме в истерии като дойде време за сън, особено следобедният. Спи и се, две не вижда, но се скъсва да реве, съответно като се събуди отново почваме да ревем. Направо е нетърпима. Нощният сън също много се влоши, постоянно мрънка на сън и не спира. С татко й сме се побъркали вече. Днес стана в 5.  Предният ден в 6 без 5. Аман им от периодите, аман им от тъпотиите. То не се издържа.

# 643
Поръчвали ли сте дрешки от Temu или шейн за малките?

# 644
Аз поръчах няколко неща от Шейн, дойдоха миналата седмица. Леко са уголемени, като качество бих казала, че напомнят на Синсей.

Общи условия

Активация на акаунт