Е, не съм го пробвала още, ама, като се наложи, ще го прилагаме и на Калито.
, нищо, че имам доста кърма -- да чукна на дърво.
Но погледнах в библиотеката на кърмаческия форум -- там има една тема "Не гледай кантара, а бебето", която си е доста поучителна. 
, само не спирай кърменето. А педиатърката ти какво каза, съгласна ли е да даваш добавка? Имай предвид, че ако бебче се изхожда сега по-трудно от добавката ще стане още по-трудно, изкуственото мляко запича.
на мен ми спря кърмата 

Направо ми се реве и на мен заедно с бебка. Нощес повече от час рева милото ми магаренце. Какво ли не пробвахме да я успокоим и не става, и не става. Накрая й дадох пак да суче час и половина след предното хранене и тя заспинка, но май по-скоро от умора. Оставихме я при нас на спалнята и така си заспахме тримката, макар да знам, че не е желателно. Днес поне си взехме инфакола дето си бяхме поръчали да ни донесат. Не знам дали не е рано за него, но поне да ни е под ръка. Ако не преди всяко, то поне преди вечерните хранения ще й даваме. Или то май трябваше преди всяко...
.
Още повече, че ожаднявам докато кърмя или се изцеждам (аз не се изцеждам постоянно, за да съм в готовност, щото се кърмим на поискване). Мойта кърма също доскоро беше оранжево-жълта, но постепенно взе да избледнява до бледожълта. Може би и бяла ще стане -- де да знам.
Иначе засега имам кърма доволно (изцеждам по 180 мл.) -- и си викам, като не сме се хранили в коремчето, поне да има да се храним след това... Дай Боже, така да продължи, че иначе ще е мъка голяма. 
Четох някъде, че трябва да внимаваме какво ядем (а имам и спомен от лекцията за кърменето). Имало неща, които предизвикват таквизи проблеми, но мненията на специалистите се различават кои са тези продукти, та и аз тук нищо няма да споменавам.
Пъпчето аз все още го почиствам със спирт, но то е защото все още има секрети /като засъхнала кръв/ но намаляха и ще спирам.
, но не съм сигурна.

Препоръчани теми