Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 529
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Това дето изцедих беше преди да е сукал, за да видя колко има като наличност. После го слагах на гърдата (през нощта)и той си сука както всеки път, след което за цедене нямаше и капка. Сега го сложих да суче, след което пък изцедих 50мл, и се чудя дали е ял като хората. Нервен си е като всеки път, но аз започвам да си внушава какво ли не. Четох съветите, как трябвало да го държа на гърда колкото поиска, ама той може да седи денонощно и да суче с прекъсване. И все търси бибата или слага ръчичките в устата. Нали това не значело задължително, че е гладен! newsm78
Уф, ще се оправят нещата, ама ми докривя, та ви се оплаках. Благодаря, че ви има!
А за времетраенето на едно хранене- моето е м/у 20 и 25мин., но е имало случаи да е по 15мин. и да заспи като талпа, ама те могат да си сучат различно количество, зависи дали спят или са по бодри.

# 211
     Здравейте Simple Smile

И моето бебче суче около 15 - 20 минути и заспива и аз като вас не знам дали се е наяла.Един път и правя НАН и изяждаМ по 60 гр. другия път има - няма 10 гр.Попринцип я храня един път оТ гърдата един път с шише, но днес е малко на кърма, защото сутринта повърнахме няколко пъти след ядене и искам да видя дали е от храна.Притеснявам се, че може и да се отбие, защото от шишенце е по - лесно. smile3503.Проявяваме характер вече нали сме на  месец и 20 дни  newsm32 smile3534.Днес например я слагам на гърдата и като се мръщи - не че няма какво да яде, не че не пуска / защото те сами започват да текат като стане време за ядене или като се разплаче / и като се опъва назад направо за първи път така днес.Незнам колко суака има няма по 10 мин. и от двете и заспа  smile3524- сигурно се измори да се тръшка tantrum
Да ви кажа не знам дали аз си въобразявам, но откакто започнах да я кърмя след това много трудно изцеждам и 10 - 20 гр.Имам чувството че те свикнаха да ги изцежда малката устичка на Яни smile3506 smile3504
Не знам докато се изцеждах след като родих  / почти месец / ставаше с помпичката, а сега неще да тече. Усещам, че са пълни, но колкото и да стискам не теква и за това не се цедя след като кърмя.

Майчета да питам какъв крем използвате за дупе.Аз ползвам на БЮБХЕН.Докато сменяхме наакан памперс всеки път ни нямаше нищо на дупето, но като не ходи там един ден и след това се е изходила и аз не съм усетила навреме и се подсекохме.Днес пък майка ми видя че сме почнали да се подсичаме и подмишничките.Много нещица му се насъбраха на моето бебче и не незнам какво да правя направо си се притеснявам  - как допуснах да стане така smile3518

Joya според мен трябва да спреш с термометъра.По - добре се посъветваи с твоя доки какво да дадеш на бебо та да се изходи.До колко знам има ДУФАЛАК за кърмачета на капки / в храната на бебо / и след 15 мин. детенцето се изхожда.Недей да го свикваш с термометра - така все едно му правиш клизма и няма как после бебчо сам да свикне да се напъва да се изходи сомо, защото мусколите на коремчето са отпуснати.Дано не се обидиш, но мисля че така ще е най - добре и за теб и за бебка. newsm51
Май по - добре да спирам, че стана доста дългичко.И аз се питам същото
- КАДЕ СА СНИМКИТЕ НА БЕБЧЕТАТА?  ОБИЧАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ МНОГО СА СЛАДУРСКИ  newsm44

# 212
Галче, освен с кремчето моята педиатърка посъветва на всяко сменяне да се мажем с преварения зехтин . Аз ги редувам - един път кремче, един път зехтинче и сме добре за сега ....

# 213
  • София
Не се притеснявайте колко минути сучат бебчетата. и мойта по някой път суче по 5-6 минути, но излгежда смуче активно, защото след това изглежда сита и спи по 2-3 часа. иначе и аз тази нощ изцедих доста от едната гърда само. може би защото се бяха минали 6 часа, през нощта ги редувах, една на едно хранене. и аз се притеснявах дали е яла достатъчно след като изцедих толкова много. днес не можахме да излезем, но утре със сигурност, ако успея да се прибера до 2 часа де. никак не ми се оставя толкова дълго малката ама няма как. вие оставяли ли сте ги за повече от 3 часа и някой друг да ги нахрани. незнам как ще реагира Sad

# 214
  • София
Нашия проблем с изхождането продължава - лошото че вече станаха 2 пълни дни Sad. а пише че ако е само на кърма може организма добре да я усвоява и няма проблем, ако не ака дори 3-4 дни. е добре ама като виждам че бебка се напъва и не може и само пръцка и толкова и плаче силно какво да я правя, нали трябва да й помогна някак си... много ми е жал така да я гледам. и на мен не ми се иска да ползвам термометър.

# 215
Здравейте майчета! Wink
Нали нашата Миша не беше акала ден и половина и аз звъннах на доки ия питах какво да правим и тя каза да и разредя Фризолака с овесена вода! Така и направихме днес на яденето в 9 часа и на обяд като я преобувах беше акала! Защо не пробвате и вие??? Или заради глутена непробвате??? То какво може да им стане от този глутен???  И денс не е акал пък Ники и утре пак ще им давам май!! newsm78
За подсичането дето сте писали , при нас пък на Миша на дупенсето и има пъпчици , а не подсечено и незнам с какво да я намажа, пробвах с доста неща! Thinking

# 216
Хей привет от нас!Ние се завърнахме от разходка и сега си спинкаме в количката!Ние сме всеки ден навънка-когато е доста студено сме повече облечини,я всички изкарвайте дечицата навънка,та те трябва да се каляват,а и разходките действат добре не само на тях Laughing.
Ние сме си все още изцяло на кърма,макар,че от два дена ми се налага през ядене да предлагам и втората цица,ама моя калпазанин почне ли да тече бавно и започва едно ръмжене,едно гънене и мятане на глвичка,абе всеки път се хила с неговите изпълнения по време на ядене.
Като чета какви проблеми си имате с изхождането се чудя ние защо пълним по 3-4 памперса с голямата работа newsm78,ама всъщност аз май нещо не съм в час та си мисля разни неща-ох утре ще му пускаме изследванията и дано да е отшумяла инфекцията на чравцата.
Абе аз защо не откривам телефони на ортопеди-открих само за частен прием в Горна баня,чудя се въобще този талон който важи 1месец дали ще го използваме Sad.
За кремчето на нас много ни помага пенатения крем.
Цвети,Виктор като е буден и ако си усети ръчичките без ръкавички веднага е навряно цялото юмруче,а като го гушкам директно ми захапва брадата,и аз си мислех дали не е гладен ама не е Naughtyявно така си му харасва нещо да си засмуква.
Нашето кърмене е от6-7мин до 15-20,а вече втори заспива час два след ядене и се събужда след 4-я час да папа.

# 217
Телефона на д-р Николай Драганов е 0898503010- поликлиника ВМА кабинет 111. Това май е служебен тел., на който се записва час, но д-ра сега май е в отпуск.
А ние пък с изхождането рядко пропускаме ядене да не се Оакаме. Дали и това е нормално? Уф, нещо ме хванаха пак бесовете.
Стана време за къпкане при нас- отивам да подготвям.
Лека вечер на всички!!!

# 218
Цвети благодаря за телефона,утре сутринта ще звънкам.  bouquet
Аз отивам да се храним,че вече сме будни и взехме да протестираме.

# 219
...А ние пък с изхождането рядко пропускаме ядене да не се Оакаме...
newsm10 И ние! Да не кажа, че е било 2-3 пъти най-много да не "уважим памперса"!

# 220
А по колко кърма трябва да суче бебче на 12 дни някой знае ли? Ние днес бяхме на преглед и педиатърката каза че не е наддала достатъчно. Още не сме си стигнали родилното тегло.
А вие докрай ли си цедите гърдите всеки път?

# 221
Здравейте момичета,
не мога да ви изчета, но утре ще наваксам... Аз от днес съм си у дома.. Бебе Ники се роди на 22.02 но имахме доста усложнения и за сега той остава в болницата. От снощи има подобрение в състоянието му и се надяваме скоро да успее да се пребори и да си го гушна най после. Аз съм го виждала само веднъж за две минути и още не съм го гушкала. Но ще чакам, стига само да се подобри.
И мен ме интересува някаква таблица ако знае някой, на колко дни колко трябва да суче. Аз се изцеждам и му нося кърма. За сега ми казват че му стига - днес съм на 50мл. от двте гърди на цедене, но искам да знам от колко се нуждае.

# 222
Добре дошла, sky angel! Стискам палци мъничкият бързо да се възстанови и да си го приберете вкъщи!
На лекцияте на 9 м. за кърменето казаха, че бебето трябва да яде на едно хранене:
- от първия до десетия ден - номера на деня умножено по 10 мл., т.е. 3ти ден =30 мл., 5ти ден=50 мл и т.н.
- до края на първия месец - 100 мл.
- след първия месец - номера на месеца по 10 + 100 мл., т.е. 1ви мес=110, 2ри=120мл, 3ти=130 мл...
За цеденето - трябва да се цедят докато на 2-3 изпомпвания излиза по 1 капка.

# 223
Здравейте милички!  Hug
Сега да разкажа за моето раждане. Според докторите мина много бързо и лесно, но аз мислех че раждам цяла вечност. ...
Та, в петък сутринта отидохме с моя мъж в болницата както си ме беше повикал моя наблщдаващ доктор и аз с усмивка на лице, щастлива и незнаеща какво я чака си сложих грозната нощница, постлах си грижливо чершафите и се настаних ... Включиха ми системата в 9 и 15 и някъде към 10 започнаха по-силните контракции. Така както си бех притеснена че ще родя без да разбера що е то контракция в един момент много бързо разбарх ! Simple Smile И не ми хареса ...
После дойдоха да ми обяснят, че трябва да започне да намаля болката и да започна да усещам напъни както при ходене по голяма нужда и тогава за дапочна да напъвам все едно ще си върша голямата нужда. Е тогава за мен започна кошмарът... В  интерес на истината в 12 без 10 бях на магарето и в 12 и 30 бебчо беше факт, но аз мен всеки напън беше като че ли малка смърт. Не усещах да се случва нищо а само чувах доктора да вика - давай, напъвай още малко... Ама какво малко ... започнах да чувам сестрата как ме реже, но не почувствах болка. Вече когато бях на ръба да извикам на доктора "разпорете ме ако трябва, но го извадете" усетих главичката и с още един напън малкото синьо нещо беше излязло. Simple Smile
После ме шиха - боля малко и след това вече бях безумно щястлива. Simple Smile
Плачех, смеех се, пак плачех .... Още не обичах човечето, но бях щастлива че е вън от мен живо! В един момент багодарях на всички че е живо малкото същество. Започнах да го обичам чак на втория ден от живота му а сега той е всичко заради което живея! Simple Smile
Сега ужасно ме болят шевовете и не мога да сядам, ходенето до тоалетна е приключение за мен и походката ми е ... не тя трябва да се види! Simple Smile
Но никога в съзнателния си живот не съм била по-щастлива! Simple Smile

Искам да попитам "кърпените" мами. След колко време ви минаха шевовете и нормално ли е да се подуват?
И за цеденето... понеже моето хайванче не иска да суче (то няма и кой знае какво) се цедя поне в началото да му давам коластрата. То ясно че няма да се кърмим, но за сега правя каквото мога за него. Боли ме много и общо взето колкото  кърма изцедя толкова и сълзи изплаквам, та се цедя по 1-2 пъти на ден само и то след горещ душ. Май е малко, а?

# 224
  • София
Здравей wish Simple Smile
добре дошла при нас. много се забави  Wink.
да ти е жив и здрав бебока и много много да ви радва.
за шевовете, аз имах вътрешни само и да първите 2-3 дни доста болеше, но след 1 седмица вече нищо не усещах. така че може да се каже че бързо минават. не се притеснявай затова бързо ще отмине. най-важното е че вече си имаме съкровища, които ни изпълват с щастие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт