Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 437
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
Аз момичета ще ви честитя Баба Марта в последния момент, защото еддинствено сега ми остана време днес! Да сте живи , здрави , весели, засмени вие, вашите бебенца и целите ви семейства!!!!

sky angel да знаеш , че ние ще се молим за вас!  Praynig Praynig PraynigНаистина знам какво ти е !!! Ние бяхме в същото положение, дори и със системка в главичката! Тя (тази системка) да не те плаши, просто там имат много издадена веничка бебенцата и за това док хващат нея!! Всичко ще се подреди , вярвай в това !! Peace Нас ни изписаха на 12 ден!!
И нашата госпожица се запича и ака само на два дни! Ама нали ви казах , че и ние даваме вода от овесени ядки! Много я боли като се напъва и както си спинка се сабужда и започва да се пъни! И ники така се пъни , и него го боли стомахчето , но поне ака по начесто!
Много ме е яд , че нямаеме нито една ваксина и незна дали можем да излезем навън????? Може ли??
Лека и  спокойна нощ от мен и до утре!! Heart Eyes

# 256
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и отнас,мили дами!!Пак съм аз ТАТКОТО  Wink .Утре ще взимам мойте две принцеси от родилния дом.Мама Роси и малката сладурка Йоана!Надявам се,че ще си пишеме вече по често,защото със сигурност ще имаме стотици въпроси!!  Flutter

# 257
Да ви питам майчета на вас колко често ви повръщат бебчетата тия които са на кърма и колко често ги храните. Ние не сме наддали достатъчно и взех да я храня на два часа ако е будна ма пък повръща и се чудя прехранвам ли я, стомахчето ли не и е вред. Доколко е нормално да повръща едно бебче newsm78. И исках да питам на някое друго бебе дали акото му е на парцали /като извара/ и повръщаното също. Чудя се това дали не е признак на нещо нередно или е нормално. Sad
и един интимен въпрос- дали може външен оргазъм преди шестата седмица от раждането:blush:

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 04:49 от joji

# 258
Добро утро на всички!
Черпя всички вертуално,защото моето малко съкровище става на 40дена newsm38 Wine Glass.
Следобед сме на църква за молитвата.

Joji ,ако повръщането е на парцали и на фонтан и то доста след ядене тогава трябва да се претисняваш,ако повръща по-малко няма страшно,по вероятно е да е прияло бебчето.
И като гледам то май си първата осмелила се да говори за  luvbed,незнам как е при останалите ще ти кажа аз как съм.Ами при първото ми раждане едва дочаках да ми спрят лохиите-спряха на 14ден и веднага пробвах Embarassedе ми нищо лошо не ми стана,така че ако се чувстваш добре няма какво да те претиснява.Сега обаче немога да се похваля с такова нещо,аз до скоро имах доста сериозни болки и бъбреците и корема си ме боляха,а и не бях се изчистела-от 5 дена нямам вече кървене,така че скоро може и да ме огрее,ако спра да заспивам в момента в който подуша възглавница Sunglasses.

# 259
  Сега намерих време да седна пред компютъра и бързам да ви се похваля.Вчера бяхме на консултация и резултата е 700г за 2 седмици и цели 4 см.Развиваме се добре,от днес започнахме Вигантола.Прочетох,че повечето от вас са против ранното даване на сокчета,но нашата педиатърка също ни каза да ги започваме и тази сутрин дадох 5мл,ще видя как ще му се отрази на коремчето.
  Започвам да го дохранвам защото забелязах,че когато суче от дясната гърда после е неспокоен и пие много вода-явно не му стига,та сега ще давам и по 30мл Нутрилон.Точно това мляко не го бях чувала но според докторката било едно от най-добрите.
  А като чета какво сте написали за коликите все едно аз го разказвам-и при нас са по-силни вечер и до 12 ч. не заспива.През нощта е различно-веднъж спим непробудно до 5-6 ч.,друг път се будим през 2-3ч.
  Това е засега,надявам се днес да е слънчево и топличко та да излезем за малко.
  Лек ден на всички мамчета и бебоци!

# 260
  • София
Честита Баба Марта с малко закъснение  Embarassed - вчера не можах да се включа. Ходихме на консултация и всъщност излязохме за пръв път. Наддала е много добре - 200г от изписването, т.е. една седмица. Другата седмица ще ходим пак пък да видим - аз все имам чуството че ми намалява кърмата и се шашкам. Успявам да изцедя след като е яла 10-15 мл и не знам това добре ли е или е малко.
Освен това май ни почнаха коликите, но и затова не съм съвсем сигурна защото при нас сутрин се наблюдава едно гърчене и нервничене  newsm78, от вчера започнах да давам еспумизан да видя ще има ли ефект - днес като че ли е по спокойна.
Да ви питам, кожата на вашите децица лющи ли се - при нас от начало нямаше лющене но от няколко дни се лющят крачетата и ръчичките, а също и на коремчето - лекарката каза всеки път като видя че е сухо да я мажа с олио, но не виждам някакъв ефект. Знаете ли за колко време горе-долу ще спре.
Хайде приятен ден  Simple Smile, ние днес официално за пръв път ще ходим на разходка - вчера беше само за консултацията.

# 261
Само да ви споделя, че снощи най-после спахме и мисля, че дължим този лукс на чайчето против колики на Hipp!
Пускам новтата тема! Simple Smile

# 262
  • offshore & overseas
Да ви питам майчета на вас колко често ви повръщат бебчетата тия които са на кърма и колко често ги храните. Ние не сме наддали достатъчно и взех да я храня на два часа ако е будна ма пък повръща и се чудя прехранвам ли я, стомахчето ли не и е вред. Доколко е нормално да повръща едно бебче newsm78. И исках да питам на някое друго бебе дали акото му е на парцали /като извара/ и повръщаното също. Чудя се това дали не е признак на нещо нередно или е нормално. Sad
За повръщането:има и нормално, а има и "ненормално" повръщане. Колкото до "парцаливите" консистенции, и при нас е така и аз го считам за нормално. Нека някой друг да се изкаже по-компетентно, обаче.  newsm78 Я виж и тази статия, на мен ми беше полезно инфото:

Повръщане и рефлукс при кърменото бебе

Дано да се окаже, че всичко е наред с твойто бебче!  baby_neutral

и един интимен въпрос- дали може външен оргазъм преди шестата седмица от раждането:blush:
Ма защо с такива ситни буквички, бе, jojismile3532 Този въпрос заслужава внимание. Единственото, което не мога да разбера е само какво наричаш "външен оргазъм". Иначе и аз пробвах вече (още на 15-я ден) и получих няколко [оргазъма Blush], но дали са били външни, не знам Embarassed. Разбира се, чувствах се като че ми е за първи път и поради операцията имах (вероятно все още имам) нарушено влагалищно овлажняване, но това се оправя, напр. с Глайтгелен...

Успех в  luvbed на всички, които се осмелят!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 263
радостче , виждам ,че Хрисито вече ти е отговорила за хомеопатичните за колики. На нас за сега обаче ни предписаха другото , което се дава също за колики - казва се COLOCYNTHIS -15CH , лекарката ми каза ,че това е по -подходящо за леки колики , а за много силни и неистови ревове е по-добре Chamomila . Снощи дадох три гранулки разтворени в малко водичка и Боби спа спокойно без да е плакал. Става само да го накърмя и заспиваше. Лекарката ме предупреди ,че трябва много да внимавам какво ям , за да не предизвиквам газове в коремчето на бебо.

Искам да попитам мамите, които ходят вече на разходка , на кой ден изведохте бебешоците за първи път за малко . Нашият батко беше лятно бебе и не ми беше трудно да преценя , но сега newsm78

# 264
  • София
Здравейте вече и тук  Simple Smile

Друго си е да се прибереш вкъщи... и да осъзнаеш цялата сериозност на новото положение. Малчо сега спи, но вчера ни разказа играта - като за първа вечер същиса баща си, но таткото се държа геройски. Аз от своя страна почти цял следобяд си намирах "причина" да плача. Почна се от посещението на педиатърката, която първото нещо, което попита беше къде ни е шишето с вода, а аз не искам да давам вода ... още по-малко от биберон както тя каза (в Окръжна се оказа, че също не са привърженици на даването на вода, освен в екстремни случаи).
На някое от вашите бебета да му се е случавало "къркорене на чревцата" след хранене? И още едно въпросче -как се справяте с хълцането? Аз давам по малко преварена водичка с лъжичка, колкото за изплакване. Той разбира се я плюе, но доколкото имам спомени от прочетено - това е целта. Голяма обърквация...
Инак с две думи за раждането - пожелавам на всяка жена раждане като моето. Продължи дългичко, защото разкритието от 4 до 6 см се позабави, но пък за сметка на това после стигнах доста бързо пълно разкритие. Особена благодарност дължа на анестизиолога д-р Йовчев от Окръжна, както и на д-р Новачков и акушерката Петя Владимирова (благодарение, на която родих без никакво разкъсване за изумление на лекарите). Другото интересно при нас беше, че таткото присъства на раждането и преряза пъпната връв - беше ми невероятна подкрепа и определено ме мобилизира, а самият той трепереше от вълнение, когато ни дадоха Марти да го погушкаме.
Е, това е за сега от мен - сега отивам да се ровя за материали "за" и "против" даването на подсладена вода и въобще вода...

# 265
  • София
Здравейте и добре дошли на новите мами!  Grinning
Green dawn, и на мен водата ми е болна тема, но държа едно шише на шкафа за заблуда на противника и онзи ден на консултацията благородно излъгах "ааа, да, давам вода, със захар"  Blush Правя някакви жалки опити да изплаквам устата след кърмене, ама Дани прави физиономии все едно отрова има в устата и плюе усърдно.
За повръщането - случва се от време на време, веднъж си е мляко, веднъж като парцали  newsm78 , отдавам го на лакомия.
Весел и усмихнат ден  Grinning

# 266
  • София
green_dawn , badem, и аз излъгах педито, че давам вода  Blush Нямах сили да споря и с нея, ясно ми е, че по ДКЦ-тата са с доста закостенели разбирания, важното е да е добър диагностик, пък за водата и захранването аз си знам  Rolling Eyes
След кърмене църкам по малко преварена водичка от шишето в устичката на Ева, но без да лапа бибата. Тя изплюва всичко и се чумери  Laughing

# 267
Аз въобще няма да лъжа за водата - не иска да пие и това е.
Калоян пиеше много вода, въпреки, че беше изключително кърмено бебе, но Моника не иска. Съвсем нормално е, така че не се притеснявам.

# 268
  • София
Защо не виждам албума със снимките на бебоците ни smile3556

# 269
  • offshore & overseas
Защо не виждам албума със снимките на бебоците ни smile3556
Ужасно е, но липсва от два-три дни! #Crazy Някой да направи нещооооооооооооооооо! #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт