За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 676
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 7 385
Значи (лидълската гледам) - 250 течност и 150 брашно просто не мога да си го представя като гъсто тесто, каквото трябва да е преди течността от още 4 яйца.   Simple Smile
Става си гъсто тестото, така гледано само по мерки може и да подвежда.
Аз правя и по двете рецепти (като на Мики и старата) и никога рядко не е ставало тестото. Веднъж обаче се пресече преди яйцата (млечният вариант) и го повторих.

# 406
  • Мнения: 17 116
Здравейте, не знам как, но успях май да прецакан варено парено тесто.. не ми стана на топка, а седи по рядко иначе чудя да му добавям ли яйца въобще ..
А защо мислиш, че трябва да стане на топка?

# 407
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
По рецепта от лидл: 125 гр. пр. мляко, 125гр. вода, 125 гр. масло, 150 гр. брашно и 4 яйца. Пратя го за брат за еклерова торта .

Не знам какво сте прецакали, но продуктите са ОК. Тестото трябва да се получи.

# 408
  • София
  • Мнения: 12 680
По рецепта от лидл: 125 гр. пр. мляко, 125гр. вода, 125 гр. масло, 150 гр. брашно и 4 яйца. Пратя го за брат за еклерова торта .

Брашното трябва да е 250 грама (сигурно са направили правописна грешка),а яйцата трябва да са 4, при положение, че са по-големи. Задължително се добавят едно по едно, като всяко следващо се слага, след като предишното напълно е поето от тестото, защото в противен случай то се втечнява.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 18:47 от Vanja77

# 409
  • Мнения: 7 385
По рецепта от лидл: 125 гр. пр. мляко, 125гр. вода, 125 гр. масло, 150 гр. брашно и 4 яйца. Пратя го за брат за еклерова торта .

Брашното трябва да е 250 грама (сигурно са направили правописна грешка), а яйцата - 4, при положение, че са по-големи. Задължително се добавят едно по едно, като всяко следващо се слага, след като предишното напълно е поето от тестото, защото в противен случай то се втечнява.
В случая яйцата нямат отношение към втечняването, още не са били добавени.
Брашното за това количество течности не е 250 гр, поне аз по такава рецепта никога не съм правила, а съм пробвала поне 5-6.
На Пейч тортата Карпатка и тя е с приблизително същите съотношения на продуктите.
1 ч.ч. от 250 мл не съдържа 250 гр брашно (ако оттам идва мярката), а приблизително 140, с връх може и 150.  
Навремето ползвах за мярка една ч.ч. 220 мл, тя пък съдържаше 120 гр брашно.
Пейч, таман днес се канех на Карпатка-та, пък се оказах само с 400 мл прясно мляко и завих в шоколадова посока. Карпатка-та ще почака Simple Smile

# 410
  • БГ
  • Мнения: 1 412
Благодаря Ви за отговорите. Мисля че не го бърках достатъчно след като изсипах брашното..
Скрит текст:
. Все пак му добавих две яйца и сложъх във фурната - нищо не стана.  Преди съм правила еклери и не съм имала проблем с тестото Simple Smile Следващия път ще съм по внимателна. Благодаря още веднъж Simple Smile

# 411
  • Мнения: 7 385
Благодаря Ви за отговорите. Мисля че не го бърках достатъчно след като изсипах брашното..
Скрит текст:
. Все пак му добавих две яйца и сложъх във фурната - нищо не стана.  Преди съм правила еклери и не съм имала проблем с тестото Simple Smile Следващия път ще съм по внимателна. Благодаря още веднъж Simple Smile
Ей тая снимка чакахме Simple Smile
Да, и според мен тестото е недовършено, видимо не се е отделило от стените на съда.

# 412
  • Sofia
  • Мнения: 29 083
Брашното е било малко.

# 413
  • София
  • Мнения: 12 217
По рецепта от лидл: 125 гр. пр. мляко, 125гр. вода, 125 гр. масло, 150 гр. брашно и 4 яйца. Пратя го за брат за еклерова торта .
Ако е торта Карпатка, тя е еклерова  работя по тази рецепта, и съвсем са други мерките за тестото - .................
ЕКЛЕРОВА ТОРТА - КАРПАТКА
95 г - брашно за торти и сладкиши
80 мл - пълномаслено прясно мляко
80 мл - вода
10 г - кристална захар - това са 2 с . л .
2 г - сл
60 г - масло
3 - яйца L
.....https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/02/eclair-cake-karpat … h-carpathian.html

# 414
  • Мнения: 232
Надявам се да питам в подходящата тема.
Търся рецепта за понички (донъти?) като тези е Кауфланд,Билла и тн,мисля,че не са пържени,но знам ли ги.
Всички рецепти,които намерих ми изглеждат пържени и ми приличат по-скоро на мекици.

# 415
  • In transit
  • Мнения: 14 197
Надявам се да питам в подходящата тема.
Търся рецепта за понички (донъти?) като тези е Кауфланд,Билла и тн,мисля,че не са пържени,но знам ли ги.
Всички рецепти,които намерих ми изглеждат пържени и ми приличат по-скоро на мекици.
Най-вероятно са пържени, по принцип така се правят, а тестото е богато, тип като за бриош/козунак. Давам ти моята рецепта за понички, много вкусни стават, може да се пълнят, но и без пълнеж са супер. Писала съм как се процедира, ако решиш да ги печеш.

# 416
  • София
  • Мнения: 12 217
Надявам се да питам в подходящата тема.
Търся рецепта за понички (донъти?) като тези е Кауфланд,Билла и тн,мисля,че не са пържени,но знам ли ги.
Всички рецепти,които намерих ми изглеждат пържени и ми приличат по-скоро на мекици.
Моите са на фурна, погледни ги -
ДОНЪТ НА ФУРНА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_710.html

# 417
  • Мнения: 17 116
Имате ли идеи за интересни основни ястия за 14-ти? Hug Няма значение дали за Зарезан или Валентин Smile

# 418
  • Мнения: 4 297
За сега мисля да правя това
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2024/02/merry-me-chic … K7C1_wuyvTchs&m=1
но и аз съм готова да погледна други интересни рецепти.

# 419
  • Мнения: 7 385
Хах, обикновено за Трифон зарезан правя свинско или телешко бавно печено с шарена гарнитура, ама утре и аз замислям пилешки филета на тиган със сос от сметана, синьо сирене и броколи (той ни е любим, първо на мен, после чак стана на половинката в резултат на моята настойчивост Grinning ), че няма да имам време за по-връткави манджи.
Готова съм само с десерта и си търся повод днес към края на деня да го дегустирам, че зер не е редно баш на празник да не е станал, пък е импровизация с всичко на око.

Общи условия

Активация на акаунт