За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 655
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • София
За тази запеканка каква сметана трябва ,заквасена или от другата течната ?
https://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=102018-kartofena-z … enchuci-i-smetana

# 451
За тази запеканка каква сметана трябва ,заквасена или от другата течната ?
https://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=102018-kartofena-z … enchuci-i-smetana
Течна, мярката е в мл, другата е гъста и се мери в грамове.
Обикновено и се упоменава изрично, ако става дума за заквасена.

# 452
  • София
Не че няма да стане и със заквасена, ако на човек му се намира под ръка.

# 453
  • София
Да сложа и малко кашкавал или ще сгреша ?

# 454
  • София
От кашкавал нищо не се разваля Simple Smile
Слагай каквото имаш изостанало из хладилника, стига да не е сладко

# 455
Ще правя кюфтенца от мляно пуешко и нахут. С какво да ги направя по-сочни, че и двете неща са доста сухи?

# 456
Те са много цяла кофа и хич не ми се ще да ги хвърлям, но на мухъл ми приличаше покритието.Иначе са си твърди не знам може и да си внушам, но като опитах няколко все едно бяха поели аромат на мухъл.

# 457
  • София
Ще правя кюфтенца от мляно пуешко и нахут. С какво да ги направя по-сочни, че и двете неща са доста сухи?
Сложи в сместта сода+кисело мляко или бакпулвер - стават по-пухкави и не се преглъщат трудно. Иначе за сочност - лук, тиквички, а може и просто вода.

# 458
  • Русе
Скрит текст:

1 яйце и 1-2 филии пълнозърнест хляб накиснат в прясно мляко. Лук, чесън, магданоз. Всичко в блендер или месомелачка.

# 459
  • Melmak
Здравейте!

Опитах да направя паннакота за първи път.

В бързината обърках рецептата и сипах желатина без да съм махнала от котлона.. съответно кипна.

Сега прецаках ли всичко?

# 460
  • Варна
  Ами, нека се охлади и ще видиш дали става.

# 461
  • Melmak
Не става 😭

# 462
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!

Опитах да направя паннакота за първи път.

В бързината обърках рецептата и сипах желатина без да съм махнала от котлона.. съответно кипна.

Сега прецаках ли всичко?

Ще ни трябва повече инфо. Дали желатинът е бил сложен в основната маса когато е кипнало.
Може и да оправи, ако не е на гранули. Има ли такива, трябва просто да се загрее на слаб огън и бърка с телена бъркалка. По принцип първо желатинът се разтапя на слаб огън и после се добавя останалата маса. Ето една рецепта.
Скрит текст:

# 463
  • Melmak
Не е на гранули, а течно все едно няма желатин.

Бях разтопила желатин на прах йоткер, както се прави, накиснах го да набъбне в студена вода, после на водна баня да се втечни. И както беше на котлона сместа за панакотата, вместо да я махна от котлона.. докато си ври сипах желатиновата смес и то кипна.. после прочетох, че кипне ли, желатина спира да работи..

Благодаря ти! ❤

# 464
Сложи още желатин.

Общи условия

Активация на акаунт