За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 663
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 4 857
Благодаря за идеите! Ще пробвам да направя това с дробчетата Simple Smile
И имам идея за десерт, благодарение на последните постове за сладката питка Simple Smile😊😆💓

# 436
  • Мнения: 7 433
Страхотни идеи ми дадохте!
Понеже питката е голяма ще пробвам различни неща.
Благодаря!

# 437
  • под тепетата
  • Мнения: 11 140
Аз с един ъъъ малко шантав въпрос. Редя си бишкототите за тирамисуто и се запитах как всъщност е правилното подреждане - с озахарената част нагоре или надолу? Може пък и да няма значение. Аз ги наредих с озахареното нагоре.

# 438
  • In transit
  • Мнения: 14 191
Биляна, не мисля, че има значение...нали ги топиш така или иначе в кафе и Марсала. Не ги слагаш сухи.

# 439
  • Мнения: 4 294
И аз така го редя, даже не съм се замисляла, а напоследък лимоновото на Мики се прави с повод и без повод!
Благодаря Мики!

# 440
  • под тепетата
  • Мнения: 11 140
Е, как сухи! Напоени , разбира се! От време на време ми щукват такива въпроси, макар да съм го правила много пъти. Благодаря, Mikkey!

# 441
  • Мнения: 24 567
Какво значение да има, те нали са покрити и от двете страни с крема.  Ако някой се чувства по-добре като ги слага по определен начин - ОК, ама на който не му е пукало до сега, не е нужно да почва от тук нататък Grinning

# 442
  • Мнения: 7 375
Какво значение да има, те нали са покрити и от двете страни с крема.  Ако някой се чувства по-добре като ги слага по определен начин - ОК, ама на който не му е пукало до сега, не е нужно да почва от тук нататък Grinning
Е, да де, ама сега всички се замислихме как ги слагаме Simple Smile
Аз ги слагам със заоблената част нагоре. Ползвам домашни и когато ще ги влагам в друг сладкиш, не им посипвам захар при печене.

# 443
  • Русе
  • Мнения: 6 139
Както е написала по горе Mikkey, няма никакво значение как ще се редят.
Може ли да различите, коя от двете на снимката е сложена на обратно. На първият ред изобщо не личи. На вторият с малко фантазия ще се види отликата.

# 444
  • Мнения: 7 375
Когато са с "дупетата" нагоре, винаги си личи Simple Smile
На долния изглеждат равни, защото под тежестта "дупетата" на бишкотите са се сплескали...

# 445
  • In transit
  • Мнения: 14 191
Когато са с "дупетата" нагоре, винаги си личи Simple Smile
На долния изглеждат равни, защото под тежестта "дупетата" на бишкотите са се сплескали...
Joy Joy Joy Ще ме умориш! Вкъщи, едвам успявам да ги спра, да изчакат да се напои... кой ти гледа "дупетата" накъде са.

Ze-ze, Kissing Heart

# 446
  • Мнения: 5 405
Водата в една кутия маслини е хванала плесен май. Трябва да изхвърля и маслини,  нали? Вредни са вече, за ядене😟 ..

# 447
  • Мнения: 7 375
Водата в една кутия маслини е хванала плесен май. Трябва да изхвърля и маслини,  нали? Вредни са вече, за ядене😟 ..
След колко време престой и в хладилник ли?
Според мен това не е точно плесен, но е характерно за саламурите, без същевременно да уврежда самия продукт.

# 448
  • Варна
  • Мнения: 2 122
Morkovelka99, не изхвърляй маслините ( провери дали са твърди и на  вкус ), смени саламурата или залей с малко зехтин/олио.

# 449
  • София
  • Мнения: 3 358
Водата в една кутия маслини е хванала плесен май. Трябва да изхвърля и маслини,  нали? Вредни са вече, за ядене😟 ..
И зелевата чорба се покрива с такава"плесен" като стане по-топло времето.Измий ги отцеди от водата,сложи в сух буркан и залей с зехтин/олио.Може да се добави сух босилек и/или риган.Тази мазнина след това се ползва за овкусяване на салати. Така направените маслини ги държа в шкафа в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт