За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 663
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за идеите! Ще пробвам да направя това с дробчетата Simple Smile
И имам идея за десерт, благодарение на последните постове за сладката питка Simple Smile😊😆💓

# 436
Страхотни идеи ми дадохте!
Понеже питката е голяма ще пробвам различни неща.
Благодаря!

# 437
  • под тепетата
Аз с един ъъъ малко шантав въпрос. Редя си бишкототите за тирамисуто и се запитах как всъщност е правилното подреждане - с озахарената част нагоре или надолу? Може пък и да няма значение. Аз ги наредих с озахареното нагоре.

# 438
  • In transit
Биляна, не мисля, че има значение...нали ги топиш така или иначе в кафе и Марсала. Не ги слагаш сухи.

# 439
И аз така го редя, даже не съм се замисляла, а напоследък лимоновото на Мики се прави с повод и без повод!
Благодаря Мики!

# 440
  • под тепетата
Е, как сухи! Напоени , разбира се! От време на време ми щукват такива въпроси, макар да съм го правила много пъти. Благодаря, Mikkey!

# 441
Какво значение да има, те нали са покрити и от двете страни с крема.  Ако някой се чувства по-добре като ги слага по определен начин - ОК, ама на който не му е пукало до сега, не е нужно да почва от тук нататък Grinning

# 442
Какво значение да има, те нали са покрити и от двете страни с крема.  Ако някой се чувства по-добре като ги слага по определен начин - ОК, ама на който не му е пукало до сега, не е нужно да почва от тук нататък Grinning
Е, да де, ама сега всички се замислихме как ги слагаме Simple Smile
Аз ги слагам със заоблената част нагоре. Ползвам домашни и когато ще ги влагам в друг сладкиш, не им посипвам захар при печене.

# 443
  • Русе
Както е написала по горе Mikkey, няма никакво значение как ще се редят.
Може ли да различите, коя от двете на снимката е сложена на обратно. На първият ред изобщо не личи. На вторият с малко фантазия ще се види отликата.

# 444
Когато са с "дупетата" нагоре, винаги си личи Simple Smile
На долния изглеждат равни, защото под тежестта "дупетата" на бишкотите са се сплескали...

# 445
  • In transit
Когато са с "дупетата" нагоре, винаги си личи Simple Smile
На долния изглеждат равни, защото под тежестта "дупетата" на бишкотите са се сплескали...
Joy Joy Joy Ще ме умориш! Вкъщи, едвам успявам да ги спра, да изчакат да се напои... кой ти гледа "дупетата" накъде са.

Ze-ze, Kissing Heart

# 446
Водата в една кутия маслини е хванала плесен май. Трябва да изхвърля и маслини,  нали? Вредни са вече, за ядене😟 ..

# 447
Водата в една кутия маслини е хванала плесен май. Трябва да изхвърля и маслини,  нали? Вредни са вече, за ядене😟 ..
След колко време престой и в хладилник ли?
Според мен това не е точно плесен, но е характерно за саламурите, без същевременно да уврежда самия продукт.

# 448
  • Варна
Morkovelka99, не изхвърляй маслините ( провери дали са твърди и на  вкус ), смени саламурата или залей с малко зехтин/олио.

# 449
  • София
И зелевата чорба се покрива с такава"плесен" като стане по-топло времето.Измий ги отцеди от водата,сложи в сух буркан и залей с зехтин/олио.Може да се добави сух босилек и/или риган.Тази мазнина след това се ползва за овкусяване на салати. Така направените маслини ги държа в шкафа в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт