За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 898
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Обикновенно ги пълня и запичам. Според мен са ароматни и много вкусни

# 586
Стават за всичко гъбите. Често ги правя пълнени или на скара. Откакто купувам култивирани гъби, за аромат не смея да се произнасям, имайки за съпоставка дивите печурки, които съм яла в детството си.

# 587
И на мен ми се иска печени, но нещо не ми се получава.
Два опита имам с печурки с кашкавал, сирене, колбас. Гъбите някак воднисти останаха, особено в средата.

Вие как ги правите?

# 588
Два опита имам с печурки с кашкавал, сирене, колбас. Гъбите някак воднисти останаха, особено в средата.

Вие как ги правите?
Да не би от сиренето да е станало това? Какво сирене ползва?
Аз ги правя с каквото имам налично в момента - филе или шунка, често синьо сирене, пушено сирене (не слагам саламурено обаче), кашкавал.
Ако имаш опасения, може да запечеш първо гъбите почти до готовност и после да ги напълниш, плънката запичаш само на режим грил (не на най-силна степен).
От дръжките (накълцани на ситно) правя някакъв сос, подходящ за плънката и после ги сервирам с него, обикновено за предястие, но в летните дни - и като основно.

# 589
Воднисти стават като им се сложи сол

# 590
Амии, някакво бяло сирене е било, не помня кое. Я пилос гръцко от лидл, я друго подобно. Мда, саламурено, ама без саламура  Joy

Оо. Добре. Отбелязвам си за солта.

# 591
Здравейте! За втора година си правя есента пестил от сливи, без захар. Съхранявам ги в буркан с винтова капачка.  Наскоро като отворих единия буркан и видях в нето малки,  бели червеи. Изхвърлих го, но ме е яд, за продуктите, труда и защото много го обичам.  От какво може да са червеите, при условие че продуктите са сварени, павсирани и сушени в сушилня. Понякога виждам молци и макар че почиствам всичко не мога са разбера от къде се взимат. Дали може те да са наплюли пестила преди са го прибера в буркана и затова да са червеите?

# 592
Амии, някакво бяло сирене е било, не помня кое. Я пилос гръцко от лидл, я друго подобно. Мда, саламурено, ама без саламура  Joy

Ако плънката ти е солена, само щипка сол във всяка гъба е достатъчна. Не слагай от белите саламурени сирена, те пускат вода. От солта вярно, че пускат вода, но я и поемат обратно при печенето, не е толкова много. Според мен е било от сиренето.

# 593
А кашкавал може ли?

# 594
Даже е препоръчителен.

# 595
  • София

Вие как ги правите?
ей така ги правя понякога -
ГЪБИ ПОРТОБЕЛО С БЕКОН И СМЕТАНА

ГЪБИ ПОРТОБЕЛО С ПЪЛНЕЖ ОТ КРЕМА - СИРЕНЕ И МОРКОВИ

ГЪБИ ПОРТОБЕЛО ПЪЛНЕНИ СЪС ЗЕЛЕНЧУК

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D0%B3%D1%8A%D0%B … D0%B5%D0%BB%D0%BE

# 596
  • In transit

Само ги нареждаш в тавичка, леко я поръсваш с мазнина. Слагаш гъбите и ги пълниш с малко синьо сирене (горгонзола и/или настърган кашкавал). Или пък с малко овкусена кайма, вътрешността на наденици и отгоре с настърган кашкавал. Чудни стават.

# 597
  • Варна
Привет, имам такъв въпрос.
Някой има ли опит със замразяване на готови, пържени кюфтета от кайма (домашно приготвени)? Същият въпрос имам и за картофени кюфтета? Как са като консистенция ако се размразят в микровълнова, или ако се размразят на стайна температура?

# 598
  • Варна
  За месните не е  проблем да ги замразим, но картофени - не препоръчвам! Размразяването - както Ви е удобно.

# 599
Привет, имам такъв въпрос.
Някой има ли опит със замразяване на готови, пържени кюфтета от кайма (домашно приготвени)? Същият въпрос имам и за картофени кюфтета? Как са като консистенция ако се размразят в микровълнова, или ако се размразят на стайна температура?
Аз съм замразявала и картофени, но при приготвяне не се размразяват, а се оставят съвсем малко време на стайна температура или от вечерта в хладилника и се пържат почти напълно замразени, иначе може да се разпаднат.
Даже и когато правя пресни (без намерение да ги замразявам за дълго), ги слагам за час във фризера, ако имам време, панират се много по-лесно. Някои сортове картофи не се разпадат и без охлаждане, но други изискват.

Общи условия

Активация на акаунт