Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 618
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Ти нямаш сърце! 😍Това мога да го ям със сиренце и домат само до пръсване.

Някога и ние имахме хлебопекарна, но като се преместихме тук и започнахме все по-малко хляб да ядем. Преди един-един и половина заминаваха, хлебопекарната въртеше постоянно. Сега вземам 4 хляба от този нарязания и пъхам във фризера.

# 91
  • До хладилника, който обичам
Браво, D. D.! Много обичам квасен хляб. Правих преди, ама ме домързя да поддържам кваса, не ядем много хляб, и накрая се разделихме. Сега си взимам от магазина, като ми се дояде.

# 92
За толкова години правене на хляб с квас, на 1 не се е появил плесен. Става твърд, правя го на крутони или галета. Обикновено правя 1 хляб на седмица, а този на снимката даже не е с освежен квас.
Бу, трябвало е да замразиш малко. Аз имам замразен и ще видя дали е останал сушен, ако имам, мога да пратя.

# 93
  • nowhere
D.D, благодаря, ще взема брашното. Може ли да ми дадеш рецептата с кисело мляко, моля? Може би е по-добре да започна с нея.

Отдавна се каня да ви питам дали някой ползва air fryer и дали си струва?

# 94
D.D, благодаря, ще взема брашното. Може ли да ми дадеш рецептата с кисело мляко, моля? Може би е по-добре да започна с нея.

Аз използвах тази рецепта.
https://fb.watch/pQPjPULrO8/

# 95
Имам комбиниран Инстант Пот с функция за air fryer, харесвам го и доста често ги ползвам - обаче повече за готвене, запичане и печене, отколкото конкретно функцията за air fryer.

# 96
Имам, но го ползвам рядко и за определени неща. Като за 4-ма ми е твърде малък като количество. Предпочитам си фурната. За нещо дребно и картофки - става. В същото време имам приятели, които основно на него готвят,  но храненето им е различно от нашето и ползват емнайсет тарелки, за да им стигат за различните неща. Аз готвя от най-големите разфасовки бутчета, например + гарнитура. Едвам ги побирам в тавата на фурната, в еърфраера ще ги пека на смени. Та виж основните ви ястия какви са, подлежат ли на готвене там и най-вече количествено ще ви стигне ли?

# 97
Имаме ninja 10 in 1 multi oven, откакто я имам, т.е почти 2 години, фурната не  е използвана. Огромен недостатък и е трудното почистване и ще я сменя за друга марка, която гледах в костко и сега не мога да намеря за дя споделя Grinning
Поправям се:
https://www.amazon.co.uk/TT-AFD32-AIR-FRYER-OVEN-Silver/dp/B0BBM … cbab7f883f9c53713

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 19:40 от D.D

# 98
Момичета, сега съм пред една дилема с тия моята работа. То ясно , че решението е мое, но искам да споделя/ може би и да потърся съвет.
Започнах в една частна болница, в която сме само двама. Няма аптека, само офис е. Работата е изцяло нова и аз тепърва ще трябва да уча всичко, започвам от нулата. Това не ме претеснява, а по-скоро самото естество. Ще трябва да пиша протоколи, и всякакви подобни, което на мен дори на Български не ми се отдава, остава на английски.
Другата опция е да се върна на старото място, разлита е през една улица. Там си е аптека, колектив са и са готини. Сутрин ще излизам час по-късно, като цяло работата на моменти може и скучна да е. За парите незнам още, в момента са еднакви. Едното е частна болница и изискванията са високи, защото пациентите плащат маса пари, а другото е в nhs, но е Лойдс  и пациентите са всякакви. Била съм само месец на новата работата, но сега стоя и си бия главата какво да правя. На старото място веднага ще ме вземат обратно. Причинната да напусна беше, защото ме пращаха в една друга аптека два пъти седмицата и трябваше да се пътува много. Сега това пътуване отпада.
Незнам дали има много смисъл в горното, ама седя и се чудя.

# 99
Аз бих се върнала на старото място, още повече, че колективът е добър и задружен. Simple Smile

# 100
  • Манчестър
Момичета, сега съм пред една дилема с тия моята работа. То ясно , че решението е мое, но искам да споделя/ може би и да потърся съвет.
Започнах в една частна болница, в която сме само двама. Няма аптека, само офис е. Работата е изцяло нова и аз тепърва ще трябва да уча всичко, започвам от нулата. Това не ме претеснява, а по-скоро самото естество. Ще трябва да пиша протоколи, и всякакви подобни, което на мен дори на Български не ми се отдава, остава на английски.
Другата опция е да се върна на старото място, разлита е през една улица. Там си е аптека, колектив са и са готини. Сутрин ще излизам час по-късно, като цяло работата на моменти може и скучна да е. За парите незнам още, в момента са еднакви. Едното е частна болница и изискванията са високи, защото пациентите плащат маса пари, а другото е в nhs, но е Лойдс  и пациентите са всякакви. Била съм само месец на новата работата, но сега стоя и си бия главата какво да правя. На старото място веднага ще ме вземат обратно. Причинната да напусна беше, защото ме пращаха в една друга аптека два пъти седмицата и трябваше да се пътува много. Сега това пътуване отпада.
Незнам дали има много смисъл в горното, ама седя и се чудя.

Не бих мислила много…..връщам се на старото място.

# 101
Ronka (че блея!), има ли перспектива на новата работа? Работата с клиенти помага ли ти, или те товари? Има ли шанс заплатата да се промени, или пък да имаш гъвкавост / WFH вариант?
Ако на старата можеш да се върнеш по всяко време, вариант ли е да дадеш на новата работа още месец шанс примерно, за да можеш да сравниш по-добре плюсове и минуси?

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 19:59 от Бу

# 102
Бу, аз съм. Не, при двете няма гъвкавост, имам си дни. Перспективи, колкото на едното, толкова и на другото място бих казала. Работа от вкъщи изцяло няма опции при едното и при другото. Работа с хора си е задължителна и при двете. На едното място съм била вече 10 години

# 103
Често на нова позиция е трудно първите месеци докато човек навлезе в работата и повечето хора мислят, че не им харесва и не им се отдава. Обикновено бих насърчила човек да си даде време. Но пък при теб причината да напуснеш старата месторабота вече я няма, така че си е добро решение да се върнеш, ако ти харесват условията и колектива. А и предимствата на NHS не са малко, щом двете позиции са еднакво платени и преспективни. Сигурно и аз бих се върнала при тези обстоятелства.

DDтова ми прилича на фурничката от студентските ми години.

# 104
  • nowhere
D.D, благодаря! Ще кажа как върви квасенето.

Благодаря, момичета, май ше изчакаме засега с еърфрайъра. Много чистене и малки количества храна не ми звучи примамливо.

Ронка , само ти можеш да вземеш решението, но аз, познавайки се, бих се върнала на старата работа и знам, че след това бих съжалявала. Има ли вариант да изчакаш поне още месец преди да решиш?

Общи условия

Активация на акаунт