Нашите кухни - тема 96

• 39 652
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Проблемът не е в конкретния модел на Икея, а в това, че практически 100% от кухненските сифони, предлагани в България, са със същия дизайн.
Бях намерила преди време в немския Амазон готов сифон, на който отклоненията за миялна машина не са точно под розетката, така че да бълбука и шуми, но не съм запазила линк/модел. Дори в Амазона повечето са такива, но с повече търсене се намират и от другия вид.
Би трябвало всеки водопроводчик или по-сръчен мъж в семейството да може да се справи с другия дизайн, но когато вече е направено, обикновено се мисли за смяна/промяна само при нужда.
Пуснах клипчето, ако някой сега ще прави ремонт и му е интересно.

# 601
  • София
Да, в апартамента сме с другия тип, същата машина нищо не се чува... Просто в момента имаме мн други неща да правим и не ми е на дневен ред, щом работи съм ок.

# 602
Какво мислите за кухните на Momax?

# 603
Какво мислите за кухните на Momax?
Каквото и за останалите им продукти. Не бих припарила до тях за мебел, особено кухня.

# 604
И при мен бълбука така миялната през сифона, въпреки че е по друг начин свързана.
Ако не ползвам мивката ѝ слагам тапата и почти не се чува.

# 605
Здрвейте! Аз пак идвам с въпрос. 👩‍🍳Какви са според вас плюсовете и минусите фурната и микровълновата да са вградени в колона една върху друга или стандартния начин - фурна под плота и микворълнова на плота(или в горен шкаф)?
Според мен, когато са в колона аспирацията няма да бъде отгоре над фурната и вероятно ще се появи миризма при готвене.
Иначе, доста повече ми харесва естетически.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 09:02 от sonityy

# 606
Здравейте, мами!
Захващам се  с нелеката задача да обзаведем хол с трапезария и разбира се, започват разногласията в семейството. Изключително много ме затруднява комбинацията на цветове за кухнята и  тапицерията на столовете. На мен ми се иска цвета да е капучино, а на съпругът ми маслина.Може ли да ми помогнете с идеи?

# 607
За мен е по-удобно да са в колона (като изключим, че аз изобщо не ползвам МВ), а що се отнася до аспирацията, надали стои постоянно включена, когато се пече ястие във фурната, все пак пара и миризма от нея излизат главно при отваряне. Не си представям да пека ястие 2-3 часа и през това време да ми бръмчи аспираторът - ще ме докара дотам да му изтръгна чарковете, както работи Simple Smile  
Ако вадя от фурната нещо чак толкова проблемно откъм миризма и пара (дим), го включвам за кратко - обикновено се налага при печене на режим грил, в останалите случаи не виждам нужда.

ASSENCETO, при разногласия в семейството няма как да се помогне отвън с каквито и да било интериорни решения, още повече за цветове - все пак само вие ще живеете там и е важно да се чувствате комфортно и уютно в дома си.
И двата цвята се комбинират един с друг и в крайна сметка може да намерите компромисно решение - едното в капучино, другото - в маслина. Не разбрах кой цвят и разногласията за кое се отнасят - за цвета на кухнята или на столовете. Цветовете и на двете зависят и от други фактори, включително общото цветово оформление на цялото помещение.

# 608
  • София
Каква ще е кухнята? Да не стане много шарено, но аз от това, което виждам до тук имате топъл подтон. Той се балансира с цвят в студената гама. Може би тюркоаз, зелено, но в студената гама и все - пак да не изглежда зле със сивеещите нотки. Изобщо вземете една студена палитра, наложете я на помещението и си изберете нещо, което ви допада.

# 609
  • София
Плюс, че не се навеждаш за фурната. За мен минус е аспирацията. Аз я ползвам като готвя нон стоп и нямам никаква вяра, че става ок с колоната.
За микровълновата, мисля, че в колона идва малко по-ниско отколкото в горен шкаф. От скоро имам в горен шкаф и си признавам, че при топлене на супи не ми е много удобно.
Вчера гледах снимка на колона с миялна, виж това ми хареса.

За цветовете, капучино с маслина мисля си подхождат, зависи от маслината и капучиното, естествено.

# 610
Каква ще е кухнята? Да не стане много шарено, но аз от това, което виждам до тук имате топъл подтон. Той се балансира с цвят в студената гама. Може би тюркоаз, зелено, но в студената гама и все - пак да не изглежда зле със сивеещите нотки. Изобщо вземете една студена палитра, наложете я на помещението и си изберете нещо, което ви допада.
Именно това ме притеснява, да не стане шарено. Трябва да съчетая дамаската на столовете с цвета на кухнята.

# 611
Извадете си цветовете и си направете колаж дори само с това наличното.
Аз ако трябва да съм откровена, ни с едното, ни с другото го харесвам.

# 612
Аз, точно поради тази причина, не си представям да имам малка холо-кухня. Или ще е над 30 квадрата, или отделни стаи. Редовно готвя на аспиратор, пасирам, мия, миялната бучи и се чудя кой би чул нещо по телевизора, ако сме в хола!? Имам телевизор в кухнята и едва го чувам. А не искам да усилвам много.

Колебаех се за колоната и аз, заради аспирацията, но така го направих.

Angel_Dust, какъв горен шкаф за микровълнова?!
Сегашната е на плота и ни е много удобна на всички. В новата кухня ще е над фурната в колоната, и направо се притеснявам, че ще ни е много висока. Ама вече е направено.

Асенцето, комбинирайте и двата цвята. Според мен ще стане много добре. Направете кухнята маслина, за да не се слива изцяло с пода, а столовете капучино. Или в краен случай обратното, ако маслината е много тъмна.... но пък ще се слее под и кухненски шкафове.
И добавете или бяло, или черно като трети, неутрален цвят. Simple Smile

# 613
  • София
Това розовото ли е капучино??? Не ми харесва🙄аз му казвам кремаво на това и с тези плочки не се връзва. Маслиненото е ок.

Как какъв, шкаф от горния ред на шкафовете, в долната му част, стандартно. От този тип
Скрит текст:

В колона може и по-ниско да са. Нашите горни обаче са и 19см по-високо от стандарта
Скрит текст:

Колона с миялна, повече ми допада
Скрит текст:
и една сладка хитринка ако плотовете са малко
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 11:11 от Angel_Dust

# 614
Взех го капучиното от сайта на Роси.
Може да се сложи произволно друго, но за мен ще е твърде блудкаво с него и този под.

Общи условия

Активация на акаунт