На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 36 071
  • 492
  •   1
Отговори
# 180
PureLove , Перла доста хора я зачертнаха, вкл. и ние, когато направиха целия залив платена зона и оставиха само скъпарското заведение на шеф Токев. Дървените чадъри бяха по 50лв., супата беше 15лв. - това преди 5г. Сега се мъчат да раздвижат нещата, гледам че са отворили още две заведения, чадърите са по 30лв, но явно още им се носи славата.

# 181
  • Сф
Може, ние си тръгнахме в неделя, но тогава беше пълно и на тия по 30 и на тия по 40 чадъри. Явно има и значение,че сезона е слаб. Не мисля че е голяма разлика дали ще платиш 30лв или 20/24 лв за чадър , ако така или иначе си решил да плащаш за чадър като разход от почивката.
 Плащали сме си винаги особено с детето, за да ни е удобно. Но в последните 3 години аз не съм добре. Първо не седим много време на плаж, второ специално на Перла е много удобно за трудно подвижни хора , има дори устройство? за вкарване на инвалиди във водата , една количка  и не взимат пари за чадър на хора в колички. Това вероятно зависи от консеционера на конкретния плаж , не съм правила проучване къде може и къде не. Но адмирации за достъпността и жеста. Това не е масовият случай разбира се, но на някой може да е от полза. Да попита , където и да е.
Не знам кое е заведението на Токев. Сигурно това най- скъпото там, но наблизо има и едно друго , май там където се наемат падълбордове, където е пълно с народ да яде и на нормални цени продават.
Хубаво е да споделяме информация, всеки да си избере каквото му е удобно.

# 182
Здравейте! Някой има ли информация за лятното кино дали работи? Sweat Smile
През Юни бяхме отседнали в къща до киното и тогава не работеше, но сега не знам - ако работи да знам да търся нещо по-далеч за нощуване... Като ще е почивка, да е такава в пълния смисъл на думата Simple Smile

# 183
  • Буркина Фасо
работи. поне допреди 20-на дни.
киното през юни не знам да е работило някога.

# 184
Как е водата? Има ли водорасли?

# 185
  • Буркина Фасо
Как е водата? Има ли водорасли?
google - камери китен .... няма водорасли.

# 186
  • София
Има и фб страница на киното. Може да намерите цялата информация там.

# 187
  • Стара Загора
От вчера сме в Китен, плажуваме около Веселия бар на Южния плаж и вчера имаше водорасли във водата, днес също има, но по-малко, има и други боклуци, като цяло водата не е кристално чиста като на други места, на които сме били тази година. Дано се поизчисти. Все още не сме ходили на Атлиман.

# 188
Към бар Шестицата може да идете, там водата беше кристална, явно тази година ще е така, но водораслите не са нещо лошо все пак, просто на нас ни е неприятно да са около нас 😁 приятна почивка 🤗🤗

# 189
Водораслите не са лошо нещо, ама например в Созопол като им дойде времето е абсурд просто да се влиза във водата. Все едно плуваш в супа от водорасли, не можеш даже краката да си видиш.

# 190
  • В.Търново
Водораслите не са лошо нещо, ама например в Созопол като им дойде времето е абсурд просто да се влиза във водата. Все едно плуваш в супа от водорасли, не можеш даже краката да си видиш.
Това се е случвало и в Поморие през август.

# 191
В Поморие не съм го заварвала, но и рядко ходя натам.

# 192
Здравейте, копирам си мнението от фб за КООП Китен.
КООП Китен
  "Здравейте, не съм сигурна дали изобщо този пост ще бъде от полза на по -  голямата част от хората тук. Но дори и на няколко човека да помогна да намерят тяхното място за почивка, както се казва " все файда"😁.
       Цената беше 276 на човек - закуска, обяд и вечеря, за шест нощувки(офертата е 5+1 ). Аз платих за двама възрастни, като съответно бях един възрастен с две деца на 6+ и 8+ години. Дете под 6 години се настанява безплатно. Това е цена за член кооператори 🙂. Подчертавам,че коментирам почивката от гледна точка на тази цена.
        Базата е страхотна! Навсякъде има дървета, самите стаи са амортизирани и то доста.
         Храната не е ок, блок маса, но няма голямо разнообразие. За шест нощувки закуската беше една и съща: пържени филийки, грис или ориз с мляко, бъркани яйца, кренвирши, краставици, домати,маслини, краве масло, мармалад. Обяда и вечерята....няма какво да ги коментирам за ок. 50 лв на човек нощувка, плюс закуска ,обяд и вечеря....ясно ви е. Абе, с две думи храната не става!
          Плажът е на ок 7 мин., Южен плаж. Слиза се по едни стъпала, след това ок 2 мин. и се стига до плажа. По целият път е сянка. На връщане обаче си е зор, стъпалата са стръмни.
           Самият плаж много ми хареса: чиста вода, не беше пренаселен, плитко. До към девет часа свободната зона беше празна.
            Хотелът има басейн , голям е, най- дълбокото е 1,60  има и детска част. Беше чист като отидохме. Последните дни вече имаше пясък по дъното на детския. Водата не беше студена,но в морето беше по - топла.
             Ние бяхме от 27.07 до 2.08. , през това време беше спокойно, нямаше много хора, поне аз не усещах да има. На басейна също беше спокойно, само последния ден от престоя ни дойде някаква група, напълниха басейна и бяха доста шумни. Предполагам че може просто да сме имали късмет по отношение на заетост в хотела.
И пак подчертавам: това е ниско бюджетен хотел! Не е за хора свикнали на висок клас хотели, със сигурност няма да им хареса в стаите.
P.s. забравих да кажа, че в основната сграда на хотела има реновирани стаи, почиващи там споделиха, че били доста хубави, на снимките също изглеждат добре, в сравнение с тези в които бяхме ние." Имам много снимки, но става бавно и нямам време да качвам .

# 193
Единия ден като се връщахме от плажа, незнайно как, поне аз загубих ориентация де, качвайки се по едни стълбички се озовахме в задния двор на КООП Китен, едни много весели жени вървяха редом с нас, питахме ги от къде да излезем от хотела, и те ни показаха фоайето и от там навън, измихме си пясъка на една чешма с ледена вода 😆 и минавайки през фоайето ми направи впечатление, че е доста добре направено, лъскаво такова дет' се вика, после излязохме и имаше приятни алейки между дървета, дори пазач до бариерата имаше, но обръщайки се вече на излизане буквално, видяхме една от стаите на приземния етаж отворена врата на терасата (някакви деца свириха на акордеон там седнали), и ми се видя гардероба, че беше от СОЦ времената още, един кафяв такъв лъскав ако помните. Явно е поизлъскан само външно.
По повод водораслите, попадна ми някакво клипче от Слънчев бряг мисля, с огромно количество водорасли изхвърлени на плажа, едва се стъпва във водата, такова нещо и аз не съм виждала, определно няма да искам да стъпвам на такъв плаж, но за късмет в Китен не съм попадала никога на чак такова количество.

# 194
  • В.Търново
Водораслите са от Несебър, не от Слънчев бряг. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт