На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 36 140
  • 492
  •   1
Отговори
# 360
Ще повдигнем ли пак темата за тръбата на Алтиман, в която уж се изливали л*йна и помията от плажните заведения?

# 361
Давай, тя е всеобхватна Grinning

# 362
Ще повдигнем ли пак темата за тръбата на Алтиман, в която уж се изливали л*йна и помията от плажните заведения?
Това, което е известно е:
1. Тръбата е там.
2. Това заустване не е вписано в описанието на този плаж от РЗИ, т.е. РЗИ не осъществява периодичен контрол на плажовете.
3. При измерването от лаба на СУ преди две години съдържание на ешерихия коли на този плаж е било 946,7±328,5, т.е. плажа трябва да се затвори. Тези резултати бяха просто отхвърлени от министерството на болестите, вместо да се извика независима лаборатория за допълнителни тестове.
Здравето си е ваш проблем - не мой. Smile

# 363
Тази тръба трябва да е много добре дегизирана, защото така и не я забелязах тази година.
Което не променя факта, че за нея се изписаха прекалено много глупости.
По същата логика можеше да се твърди, че коминът на някоя от съседните сгради пръска ешерихия коли в залива.

Със сигурност къпането във водите на Атлиман вреди по-малко на здравето от чакането по КПП-та лятото.

# 364
Много хора, пишещи тук са виждали тръбата полуизровена от вълните на съответната уеб-камера, в това число и аз. Преди сезона отново я заравят и затова няма как да я видиш. Какво тече по нея е друг въпрос.

В Приморско пък са заустили блатото Стамополу към плажа:

https://www.google.bg/maps/@42.2847579,27.7526023,239m/data=!3m1 … MDSoASAFQAw%3D%3D

https://www.google.bg/maps/@42.2846161,27.7523645,3a,75y,50.68h, … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 365
  • някъде в България
Какви са цените тази година на комплект чадър и два шезлонга на Атлиман и южния плаж?

# 366
На южния плаж -2 шезлонга, 2 шалтета и1 чадър-26 лв. По 7 лв са шезлонг и чадър и по 2,50лв е шалтето.

# 367
  • Буркина Фасо
само чадър може ли ?

# 368
Може, но зоната с чадъри е след дървените подстъпи където са заведенията. Ние взимахме 1 чадър, 1 шезлонг и 1 шалте-16,50лв.
Ако не се лъжа такива са цените и на Атлиман.
П.С. от 20 години насам не съм виждала толкова кристално чиста вода по целия плаж,  както и навътре след шамандурите.

# 369
  • Буркина Фасо
понеже не виждам само чадъри след дървената пътека. всичкото чадър е до нея , но покрай тях има по 2 шезлонга.
до сега последните 2 реда бяха без шезлонги.

# 370
Ей затова не харесвам плажуване в пиковия сезон - изхитряват се. Ние бяхме в Китен от 20 юни, плащахме си само за 1 чадър без шезлонг, на първа или втора линия....То детето ни копаеше в пясъка, няма как дори за секунда да седнем на шезлонг.

# 371
И аз миналата година ползвах само чадър, бяха зад дървените пътечки, за южния плаж става въпрос де, дори веднъж ползвах един чадър съвсем от първите редове, просто бяха взели шезлонгите за под друг чадър, компания някаква, и аз питах човека който минава за парите дали мога да си платя само чадъра и той ми позволи, бях на втори ред мисля. И тази година май ще ползвам само чадър, достатъчно надуваеми неща мъкна, че и чадъра да повлача няма как да стане.

# 372
Ние си държим на чадъри, шезлонги, шалтета, масички. Не искам да се търкалям на пясъка, трудно ми е ставането и много се радвам на платената зона. Дори понякога вземаме два комплекта, за да ни е комфортно и да има достатъчно сянка. Дано се задържи така водата още десетина дни, до нашето пристигане.

# 373
Бонго, камерата не хваща между първото и второто заведение. Камерата е насочена след второто капанче и там действително нямаше. Но на първото заведение имаше само чадъри. Поне тази година не видях последните редове да са само с чадъри, но това не пречи да се ползва чадър и на задните позиции без шезлонг. Не е чак толкова пълно. До 3-ти ред са заети, назад са свободни.

# 374
  • Буркина Фасо
въпрос и на камери Smiley
аз гледам предимно южния плаж. там винаги последните 1-2 реда са били без шезлонги.
все пак акоса написали на табелите цена само за чадър 7 лв. би трябвало да се отнася за него без задължение
да плащаш и за шезлонг.

Общи условия

Активация на акаунт