Случи ми се нещо странно XXIX

• 86 083
  • 817
  •   1
Отговори
# 120
  • Deutschland
Оххх, каква емоционална стойност, като тя почти не помни сестра си. Никога не е говорила за нея абсолютно нищо.
Да ме изхвърлят от къща, която по документи е на мъжа ми и в която ние плащаме всички сметки малко ми е невероятно.
И скандал не е имало изобщо, откъде си измисляте.
Абсолютно съм сигурна, че куклата е извадена от боклука и прибрана обратно.

# 121
  • Карлово
Изместваме фокуса на темата.
А така добре беше потръгнала.

# 122
Темата се разводни. Коментарите бяха спрямо първоначално дадената информация.

# 123
Ами още по-ясно става, че куклата е била просто "казус белли", проблемът не е тя, ами отношенията, но това не е за тази тема.

# 124
Е, куклата има човекоуподобяване, или както там Фрейзър специалиста би го определил - и оттам неприятния паралел с вселяване/обсебване.
Теоретично ако демон се вселява в предмет, едва ли ще е в четка за обувки примерно или някой тиган Simple Smile

# 125
  • София
По повод куклата си спомних за едно интересно ( поне за мен) видео в ютюб.

# 126
Pandachina, каналът на Faith ми е един от любимите, благодаря, че ми припомни видеото. Поразрових се за Ед Уорън и ми излезе информация за Тони Спера, неговият зет, който към този момент е поел грижите за окултния музей. Има директен линк към инстаграм профила му. Странното е, че в профила на този човек има снимка, която си е чиста реклама на водка (не знам как да я разбирам), снимана на фона на отворената врата на кутията на Анабел! Ако куклата в действителност е толкова зла, защо са рискували да отворят вратата на кутията?? Къде е истината и кой ще носи отговорност за последиците? Не ми харесва този човек, сякаш гледа да монетизира всичко оставено от неговите тъстове. Имаше един много точен коментар под снимката, че не е лесно цял живот да е живял в сянката на Ед и Лорейн.

# 127
  • София
От една страна милите кинаджии насаждат някакъв негативизъм по отношение на куклите, а от друга самите кукли са като малки човечета. Уви, човешкият мозък ги свързва с хора и съответно опитва да "разгадае" дали са добронамерени или опасност за нас!

Колкото до евентуалното движение - има и други варианти, включително от целият самосъздаден стрес 18-годишната да става нощем и покрай сомнамбулстването да е преместила куклата. Няма да е първия случай на силен стрес, отключил сомнамбулизъм. А какво мисли подсъзнанието не винаги е същото като това, което мисли съзнанието. Това, приемайки, че не е решила просто да излъже, за да получи подкрепа за отърваване от дразнещата я кукла, защото досега са били 1 на 1 по въпроса, а останалите просто са пазели неутралитет.

И още нещо - ако все пак приемем, че куклата е обсебена от нещо, нали сте наясно, че това нещо не е вързано за куклата? Хвърляш куклата и то стои в контейнера за боклук, кълнейки злощастната си съдба? Неее, просто ще напусне куклата, ще се върне вътре и ще обикаля свободно или ще обсеби друг предмет! Ако държи на мястото, няма да се остави на такива елементарни похвати, за да бъде спряно! Човек да изгониш от дома си и да му тръшнеш вратата пред лицето, може да е свръх мотивиран да заобиколи къщата и да се вмъкне обратно през някой отворен прозорец, докато ти си живееш спокойно с мисълта, че си го позиционирал от външната страна на вратата и тя те пази от него. Та евентуалните създания, способни да обладаят кукла, няма да могат да го направят? Щом са били достатъчно нахъсани, че да влязат в куклата, вероятно ще имат нужната мотивация да се върнат обратно, ама без временния си дом, демек куклата.

По мое мнение куклата е изхвърлена без реална полза.

# 128
Сега ми се показа в инста и се сетих за тук😆

Аз следя"фанбастерс" канала като много интересен сериал.

# 129
Е много ти благодаря сега, че ме "успокои", че хвърлянето на такива неща не носи полза Joy
Леля ми е леко инфантилна и й купувам порцеланови кукли, че й харесват, не са евтини,да знаете, ако имате излишни, Ма без пари, прибирам ги, със сини очи съм и не ловя уроки, пък и ще се науча да им бая Smiling Imp

# 130
Преди години бях кръстница на роднинско дете 3-4 годишно. Както му е редът, бях купила всякакви дрешки, обувки, златно кръстче и всичко, каквото трябва, включително и една играчка. Вече не помня каква беше, но като се натиснеше, изпяваше някаква песничка. За мен това беше много шик, но когато натиснах копчето и зазвуча песничката, детето в неистов ужас започна да крещи да я спра. По-късно пак я пуснахме, реакцията беше същата. Така и не разбрах от какво беше ужасът на детето.
И аз бих изхвърлила кукла, от която детето ми се плаши. Голяма работа, възрастна жена да се вкопчи по такъв начин в някаква вехта кукла. Особено, след като сестра й е починала на 15 години. Едва ли петнайсетгодишните умират да играят с кукли.

# 131
Такъв тип хора много трудно се разделят с вещите си особено ако живеят сами. Вещите запълват някаква емоционална празнина, която ние, "нормалните", хора не разбираме. Майка ми след смъртта на баща ми с течение на годините и тя взе да става Плюшкин, но благодарение на мен и сестра ми го овладяваме. Инатът на тези хора е завиден и лесно могат да те изкарат извън нерви. Та реакцията на мъжа на Фрау С не ме учудва. Не казвам, че е най-удачната, но вероятно в един момент чашата е преляла.

Куклата може да е била като част от "декорацията" на стаята, в която е спало момичето. Тоест причината да не се хвърля не е само емоционална.

# 132
  • София
Е много ти благодаря сега, че ме "успокои", че хвърлянето на такива неща не носи полза Joy
Леля ми е леко инфантилна и й купувам порцеланови кукли, че й харесват, не са евтини,да знаете, ако имате излишни, Ма без пари, прибирам ги, със сини очи съм и не ловя уроки, пък и ще се науча да им бая Smiling Imp

Един познат със сини очи казва точно обратното - че много го ловели заради цвета на очите. Не съм сигурен кое е вярното - че сините очи пазят от уроки или привличат такива. Някой с по-конкретно инфо по въпроса?

# 133
Всичко е до това, че сините очи изглеждат зловещо.
Оцветявам един гипсов елф и решавам очите да са сини, за да контрастира на златистата коса, крилца и зелена рокличка. Все едно кукла от филм на ужасите се облещи насреща ми. И аз й нарисувах очите тъмно сини за да добие човешки вид.😁

# 134
,,Един познат със сини очи казва точно обратното - че много го ловели заради цвета на очите.,, и аз споделям това мнение.

Общи условия

Активация на акаунт