Случи ми се нещо странно XXIX

• 85 077
  • 817
  •   1
Отговори
# 765
Добре, а тези духове как ги виждате? Въобще виждат ли се? Като нормални хора ли са?

# 766
  • Мадрид / София
Какво имаш предвид под "нездрав интерес"?
alessaray в малкото случаи когато видях духа на мои близки беше за секунди и е с периферното зрение, не директно. Представиха се като както ги помня. Най-дълго съм била с тях в съня си. Как знам, че не е само сън? - помня сънищата и до сега, въпреки многото години вече минали от тогава,а и усещането за нещо реално случило се. В първия случай баба ми по бащина линия ми предаде едно съобщение, а втория бащата на сина ми дойде да се сбогува с мен, че беше далече когато почина. Той има много силна енергия и сме в контакт. Баща ми го видях на два пъти. За първия път не съм много сигурна дали не беше блокирана енергия на мястото, където го видях, че често седеше там приживе. За втория случай нямаше начин да е застопорена енергия, защото беше на улицата в град, в който той изобщо не беше стъпвал приживе.
Но има медиуми, които виждат много ясно духа на починалите, пак с периферното зрение, не директно. Казват, че има малка разлика с материалния човек. Духовете ги виждат леко трептящи или от сорта. Иначе няма разлика.

# 767
Angela61, не може да няма някъде нещо за тия дъски. Дори кратък филм.. много ми се гледа.

# 768
  • In The Middle Of Nowhere
Испанският филм Вероника е на такава тематика и по действителен случай. И друг път е писано за него в темата. Който не го е гледал да го види. Много добре направен и показателен защо не бива човек да се заиграва с такива неща.

# 769
Под нездрав интерес разбирам, когато любопитството премине в действие. Както казах, не ми се ще да давам много подробности и то не защото не вярвам в истинността на случилото се, а понеже говоря за друг човек.. Тук не става въпрос за единичен случай, в който някой казва - Абе, дай да видя какво ще стане.. - а за серия от опити, сеанси, при които, в крайна сметка, на един от тях има и физическо проявление към предмети.

# 770
Намерих го. Ще го гледам днес.

# 771
С Уиха има автентични случаи, но не са филмирани и никак не са забавни за потърпевшите. Затова е по-добре да се избягват експериментите.

Говорите като някой интернвт бг мама експерт.Смешничко е😊

# 772
  • Мадрид / София
С Уиха има автентични случаи, но не са филмирани и никак не са забавни за потърпевшите. Затова е по-добре да се избягват експериментите.

Извинявам се за начина ми на изказване ако не допада на някого, но след 25 г извън Бг ми е трудно  да се изказвам по друг начин.
А казвам неща, за които или имам личен опит или препредавам казаното от хора доказали себе си и поради тази причина им имам доверие. Далеч съм от мисълта да съм експерт, знам една нищожна част само. Има много повече неща, за които не сме готови да узнаем все още. Сега живеем  в един период на много и бързи промени. Увеличава се Резонанса на Шуман и това ни засяга лично, всеки един от нас. До 2030г ще сме свидетели на големи промени. И не става дума за "паранормални" явления. Казвам това, което знам със сигурност и ако ви е смешно, няма лошо.

# 773

Извинявам се за начина ми на изказване ако не допада на някого, но след 25 г извън Бг ми е трудно  да се изказвам по друг начин.
А казвам неща, за които или имам личен опит или препредавам казаното от хора доказали себе си и поради тази причина им имам доверие. Далеч съм от мисълта да съм експерт, знам една нищожна част само. Има много повече неща, за които не сме готови да узнаем все още. Сега живеем  в един период на много и бързи промени. Увеличава се Резонанса на Шуман и това ни засяга лично, всеки един от нас. До 2030г ще сме свидетели на големи промени. И не става дума за "паранормални" явления. Казвам това, което знам със сигурност и ако ви е смешно, няма лошо.
.        Много интересно ми стана за този резонанс.Бихте ли разказало по-подробно? 🌸🙂

# 774
Да, и много малко ще го понесат. Само избраните ще останат. Ако има такива. 😁

# 775
  • Мадрид / София
Moon 1
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D … D0%BC%D0%B0%D0%BD

В момента тази честота се увеличава и симптомите, които може да чувства човек са: главоболие, световъртеж, болки в корема, безсъние.
За справяне с тази ситуация се иска да намерите спокойствие в себе си, да разрешите всичките си конфликти с близки и заобикалящи ви и да си обърнете повече внимание на себе си. Това са съветите, като най-много се набляга на спокойствието.
Всички ще се справят по един или друг начин. Децата вече идват подготвени за промените, по-уязвими са зрелите хора, но всички ще преминат това изпитание.

На кратко за Вероника:
Истинските събития зад испанския филм на ужасите на Netflix Veronica са още по-зловещи от това, което е показано на екрана, включвайки истинска паранормална активност и намеса на правоприлагащите органи.
Филмът е базиран на случая Вайекас, където тийнейджърка на име Естефания и нейните приятели са използвали дъска Ouija, за да се свържат с починало гадже, което води до поредица от ужасяващи събития и в крайна сметка до смъртта на Естефания.
Въпреки че филмът допуска творчески свободи с историята, добавяйки измислени елементи и по-голямо напрежение, той служи като предупреждение за опасностите от игра с окултното и смразяващите преживявания на семейството, въвлечено в реалния живот.

Verónica е вдъхновен от истинската история на 18-годишно момиче на име Естефания, която е била тийнейджърка и е живяла със семейството си във Вайекас. Тя имаше пет братя и сестри, нормален живот и приятели, с които да излиза. Точно както децата лесно се увличат по опасни хобита, по същия начин Естефания започва да се интересува от окултни книги и игри, но просто не е осъзнавала вредата, която могат да й причинят. Един ден тя заедно с нейните двама съученици използвали дъска Ouija, за да се свържат с починалия приятел на своя приятел, който загинал при катастрофа с мотоциклет.

Те започнали да играят с дъската Ouija и според присъстващите момичета по време на сесията станали свидетели на необичайни събития около тях. Например, стъклото, което използвали като показалец на дъската Ouija, започнало да хвърчи около дъската и се разбило. Въпреки че не са успяли да извикат духа на починалото гадже, те видяли дим, излизащ от дъската, който бил вдишан от Естефания.

Скоро играта им била прекъсната от монахиня, която започнала да ги разпитва за тази окултна дейност. Монахинята взела дъската от нея и я унищожила. След това странно събитие животът на Естефания се променил завинаги, както и животът на нейните роднини, които дори след смъртта й били подложени на паранормални дейности, които постоянно ги преследвали, докато не се преместили на друго място.

Тук в Испания има/ е имало училища където преподават монахини.
Вайекас е квартал в центъра на Мадрид.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 17:20 от Angela61

# 776
Angela61, не може да няма някъде нещо за тия дъски. Дори кратък филм.. много ми се гледа.
Можете да потърсите в YouTube
a haunting bg Audio

# 777
  • Мадрид / София
Да, има в ютуб за дъската.

# 778
Moon 1
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D … D0%BC%D0%B0%D0%BD

В момента тази честота се увеличава и симптомите, които може да чувства човек са: главоболие, световъртеж, болки в корема, безсъние.
Интересно, не бях чувал за Резонанса на Шуман. Това, което прочетох обяснява техническата страна на нещата, но не обяснява какво предизвиква. Мислех си, че някакви природни явления, подобно на HAARP.

"Истории за духове" ми е любимата поредица на Дискавъри и ТЛС. Доскоро във ВиБокс ги имаше, но вече там има само неща на Нова ТВ. Иначе в платформата Max има Истории за духове, т.е. A Haunting

# 779
Имаше едно предаване за холивудски звезди, които разказваха за паранормални преживявания. Помня Бенисио дел Торо с много човечен разказ за еднократна среща с дух.
Така и не мога да видя тая серия някъде, потули се това предаване, а беше даже приятно дублирано за нашите телевизии

Общи условия

Активация на акаунт