Случи ми се нещо странно XXIX

• 86 051
  • 817
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте на всички тук! От доста време следя темата с голям интерес и най-после реших и аз да се включа. Аз съм човек, който е безкрайно привързан към бабите и дядовците си,те бяха хората, които ме отгледаха.Започвам от там,че дядо ми (бащата на майка ми) почина ноември 2022г.
Доста тежко го преживеях, освен това с мъжа ми правехме втори опит инвитро тогава. Дядо ми беше с ампутиран крак последните месеци преди да почине, основно беше на легло и не се качваше на втория етаж на къщата.Ноща след като почина го сънувам как двамата с него седим на пейката пред къщата,говорим си и той ми каза да бъда спокойна,че вече е добре. Сънувах го здрав,както винаги съм го помнела. Той почина в болница,но баба ми държеше да остане една нощ в къщата, която цял живот са градили и са направили свой дом. Докараха го, редувахме се да седим около него всички близки през нощта. Реших да се опитам да подремна на втория етаж на къщата, който тогава беше в ремонт и той така и не успя да се качи да види. Качвам се, затварям вратата на стаята и лягам. Дръжката се натиска и се отваря, ставам и затварям, така три пъти. Изплаших се и се отказах да спя. Може би две седмици след погребението се бях схванала много жестоко, толкова много,че едва си движех ръката. Сънувам го отново,как си слага ръката на болното ми място и казва,че до сутринта няма да имам никакви болки. Е, познайте - да, сутринта нямах и помен от зверската болка. Година по-късно след смъртта му правим нова процедура инвитро,връщат ми ембрион, тогава го помолих да ми помогне и този път да имаме дете. (Синът ми на 11 месеца спи в момента до мен). Кулминацията беше тази вечер. От седмица с детето сме в къщата при баба, днес с нея ходихме до гроба на дядо ми. Помолих го да ми даде знак до края на вечерта,че е тук и е все още до нас. Много ми стана мъчно. Влизам в кухнята и паля лампата, започна да мига непрекъснато.Казах на глас: "дядо, ако си тук ми дай знак като лампата мигне два пъти. "Загасна,седя така 60 секунди,запали се и после още 60 секунди стоя изгасена и отново светна.След това изгасна напълно. После започна да работи без никакви проблем. Проверих крушката, защото помислих,че полудявам, Ами напълно здрава си е.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 22:36 от Nirvana08

# 631
  • Мадрид / София
Здравейте!
Да ви разкажа една случка отпреди месец, която не знам дали е странна, но за мен, и на този, на когото се е случило, остава необяснима. Засега поне.
Затова ви моля, ако имате обяснение, споделете го.🙃
Моята шефка беше на Канарските острови за великденските празници, на Танарифе. Където са един час напред от нас, а Испания са един час назад. И както си стояла и изведнъж айфонът й си сменил часът на испанското време и мобилният оператор. Тя видяла, че закъснява и забързала за гарата. Когато пристигнала се оказало, трябва да чака още един час. Телефонът й отново си върнал часовото време на Канарските острови и съответно мобилния оператор, от който си е била закупила сим картата.
Как си го обяснявате вие!

Не виждам нищо странно. Обяснявам си го с антените на мобилните оператори и покритието им. Тъй като шефката ти си е купила сим карта със зареждане от не знам кой оператор, тези карти въпреки, че сменят собственика, оператора не ги изчиства от данни. Купувала съм няколко пъти зареждащи се сим карти  (не на договор) и са ми се обаждали хора, търсещи предишния собственик. Тоест не са 100% чисто нови. Тенерифе е испанска територия, но въпреки това имат малко по-различен статут. Един мобилен телефон се засича от три антени едновременно, за да се определи локацията му. Нищо чудно да е станало смесване при локацията на телефона и да е дало различно време, тоест испанско на полуострова и това на Канарите, както и оператора.

# 632
  • Мадрид / София
Да ви кажа, снощи ви завидях тук, че ви се случват странни неща, а при мен отдавна нищо и ой, какво ми се случи тази нощ към три часа!
Ако някой има някакво обяснение да сподели.
Не съм получавала халюцинации никога, не взимам лекарства, не пия алкохол. Вярно, отнесена съм, но засега поне нямам шизофрения.
И излизам на стълбите да сложа храна на котките, дето се преселиха в нашия двор, явно там, дето са били вече не ги хранят, и чувам мъжки глас. Да кажа че навсякъде тъмно, живеем с братовчеда в един двор тяхната къща е на ъгъл залепена на нашата и от стълбите се вижда вратата им.
Тъмно в двора, тъмно у тях и аз чувам мъжки глас:"... Свети Георги...." Първо гончувах без да разбирам какво се говори, след това ясно чувам Свети Георги и мъжът продължава да говори повече много тихо и неразбираемо, докато заглъхне съвсем. Ококорих се към вратата му, защото не беше гласът нито на някой от синовете му, нито неговият. А се чу посока тяхната врата. Погледнах тъмно, затворена, човекът спеше.
С какво може да е свързано. Дали е някакъв знак за мен. 🤔
По какъв начин чу гласа? Къде прозвуча?

# 633
Здравейте! От два месеца ми се случва нещо странно. Имам камери в хола и тя засича движение на прозрачни бели кръгове. Камерата ги следва като физически обект.
Има ли някои с подобен случай?

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 15:11 от Stela Ivanova 763322

# 634
  • Sofia
Пусни клипче да ги видим.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 18:32 от Doli

# 635
  • Мадрид / София
Здравейте! От два месеца ми се случва нещо странно. Имам камери в хола и тя засича движение на прозрачни бели кръгове. Камерата ги следва като физически обект.
Orbes, на български не знам как им се казва. Наблюдавах едно от камерата, когато внучката беше бебе. Също и на снимки съм виждала. Това от камерата както летеше над леглото на малката изведнъж смени посоката на почти 160 градуса. Не знам до колко и какъв произход имат. Няма някаква точна информация за произхода им. Някой смятат, че са прашинки, но се съмнявам, защото полета беше такъв, че една прашинка с такива размери и действие не ми се вярва да е това.

# 636

Паяк ..или някоя муха.
Майка ми си беше изкарала акъла ,че някой й свети в двора с фенер..е паяк и там беше.

# 637
Здравейте, да не слънчасахте, никой не пише вече Grinning

Наскоро ми се случи нещо странно, и то няколко пъти. Представях си някакви ситуации, не знам защо, просто изникваха образи в развиваща се ситуация. Малко след това се случваха подобни неща, но в не толкова бляскав вид като в главата ми. Ситуациите не бяха важни и с някакво последствия за мен - просто случки. Може в някакъв трансцедентален смисъл и да са важни, но няма как да знам Grinning

Това от мен, не е много интересно, но ме изби на споделяне Simple Smile
Весело лято на всички!

# 638
Весело лято и на теб!
Много мило пожелание, стопли темата Flowers Hibiscus
Кой слънчасал, кой още работи като мен...
Но с интерес те прочетох - може би с времето ще се изясни защо виждаш тези ситуации или ще започнеш да виждаш други, по-значими, а това да се окаже подготвителен етап, кой знае...

# 639
Подобно преди време имах със сънищата. Сънувах някакви неща и те се случваха на няколко пъти, но като споделих спряха. Беше отдавна и само това си спомням. Не мога да дам дори примери, но много интересно ми беше.
Като малка имах усещането, кога на някои не им остава много.

От години нямам странни случки, но от една страна по добре.

# 640
Здравейте,момичета🤗Чета ви ,но никога не съм се включвала.Ще споделя мои “странни” сънища от последните месеци.Значи бременна съм и сънувам моят прадядо ,но в съня ми е млад(не знам как е изглеждал ) но знам ,че е той и само ми каза ,че ще е момче..след месец-два на узи ми казаха,че ще имам момченце.Вторият сън: С майка ми пътуваме да видим моята прабаба(която не знаехме дали е жива,тъй като не поддържат контакт с нея) и на входната врата имаше некролог ,на който пишеше че е починала преди 38 дни…Преди 2 дни братовчед на баба ми ни съобщи,че моята прабаба е почилама в домът за стари хора ,е не беше кой знае какъв шок за мен ,защото са ми са се смучвали и по-странни неща.И попринцип ако във вашият род е имал маг,който  е имал дар може да ви се случват такива “странни неща”

# 641
Вчера бяха десет години от смъртта на майка ми. Не правих нищо, запалих свещичка, даже нямах свещ, но запалих една ароматна, направих и едно кафенце, което изсипах, тя много обичаше кафе. Когато беше жива, моята майка работеше много неорганизирано, винаги цареше бъркотия около нея. Е, вчера при мен стана същата бъркотия в кухнята, макар че аз работя много внимателно. Все едно, че беше до мен и се беше развихрила, даже я попитах тук ли е. Накрая седнах да хапна и изтървах последната хапка от хляба. Имам чувството, че се сърдеше, че не съм отишла на черква или не съм раздала храна за нея.

# 642
  • Мадрид / София
Бъди сигурна, че те обича и изобщо не ти се сърди. Това са само твои мисли. Близките ни, които вече са оттатък са около нас винаги. Само че не ги усещаме в повечето случаи заради плътността на измерението, в което сме.

# 643
Пони, мир и светлина на душата на твоята майчица, но не мисля, че ти се сърди. Майките не можем да се сърдим истински, на който и свят да сме. Нали си я почела? Не е казано да е с църква и помен. Почитта и обичта са в нас самите и всякак могат да се изразят, дори и само да мислим за тях и си ги спомняме.   

# 644
Това никой не го знае Всичко е предположения за успокояване на живите
Смешно ми е как някои с такава увереност твърдят неща,сякаш всеки ден са долу-горе.

Общи условия

Активация на акаунт