На море в Гърция 2024 - I

• 65 224
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Ще оцелеете със сигурност. Хотелът е в курортна зона на около 10 км от Ханя, има наоколо таверни, гироси, спирка на градски автобус.
Така че със сигурност ще починете и града ще разгледате, който е най-красивият в Крит (и голяма лудница през лятото).
Въпросът е дали и какво друго ще можете да видите от острова, който си е цяла вселена. Обикновено в хотелите и туристическите райони се предлагат организирани екскурзии до знаковите плажове Балос (автобус + корабче) и Елафониси (с автобус), така че и това вероятно ще можете. Оттам нататък, ако имате желание да видите повече от Крит, може да обмислите наемане на кола поне за част от времето. Но ако е през юли-август-първа половина на септември - задължително от сега, защото свършват колите.

# 316
Много благодаря за отговорите. Heart Decoration

И аз гледах в северо-западната част.

За колко време горе-долу го взимате разстоянието от София, вкл. ферибот от Астакос ? 9-10 часа?

# 317
  • София
Защо от Астакос?

# 318
Ние бяхме отседнали в Агия Ефимия и в Ликсури. Ако ходим пак, вероятно в северната част бихме избрали Диварата (заради добрата локация, но с изключение на няколко таверни и гледка към Миртос там няма нищо друго за правене) или отново Агия Ефимия (по-развито е, но не прекалено) и Аргостоли или около него (не защото съм толкова впечатлена от столицата, а защото плажовете от тази страна са ни най-непознати). Ликсури не е лошо, но някак не ме грабна.

# 319
  • Под Сините камъни
Има си пунктове, на които плащате.
То това е ясно Simple Smile. Но пунктовете в края или в началото на магистралата са? И като сумичка, колко ще ни струва? Питам,  за да сме подготвени предварително.
По магистрала Егнатия Одос от Комотини до Аспровалта имате 3 толл пункта-Иасмос, Мущени, Аспровалта. Ако сте с автомобил с височина до 2,70м., цените са както следва: 1,40, 1,60, 0,90 Е в посока. На първите 2 има обособени места за почивка с тоалетни и кантина, на третият няма. Не зная откога влизат в сила новите цени, защото ми се струва, че това са досегашните, но увеличението ще е в рамките на 8-9%.

https://egnatia.eu/gia-ton-politi/stathmoi-diodion-timokatalogoi/
Много благодаря

# 320
  • София
На Кефалония  бих отседнала в Диварата и около Аргостоли. Отново бих разделила почивката с две настанявания.  Острова е голям и ако сте например в Аргостоли за да стигнете до Миртос пътя е около  40-50 мин. , или ако сте в горната част  ( например Диварата)  и искате да отидете до Мунда  си е 1час и 10-20 мин. . Острова е много красив и си заслужава да се обиколи  целия.
Ликсури не ми хареса.

# 321
Не е ли най-близко? 🙄

# 322
  • София

Според мен единственото предимство на Астакос са големите фериботи, които могат да натоварят много коли.

От Василики е далеч по-кратко плаването. Предполагам и по-евтино.

# 323
Цените са уравнени, макар че от Астакос е доста по-дълго (примерно с 5 евро общо беше по-скъпо, нещо такова). Но наистина през Лефкада е най-краткият маршрут.

# 324
  • Пловдив
Здравейте,
Знам, че има тема за Тасос, но е замряла 😊
За това бих искала да попитам тук.
Някой правил ли е резервация от този сайт? Надежден ли е?
https://www.thassos-holiday-rentals.com/bg/

# 325
  • Русе
Този е сигурен!
https://www.go-thassos.gr/

# 326
  • София
Здравейте,  по какво мога да се ориентирам ако гледам хотели за Сарти - новата част на Ситония? Водата там била плитка и подходяща за деца, в сравнение със старата част. Дали ще си заслужава в новата част?

# 327
  • София
Здравейте,  по какво мога да се ориентирам ако гледам хотели за Сарти - новата част на Ситония? Водата там била плитка и подходяща за деца, в сравнение със старата част. Дали ще си заслужава в новата част?

Новата част е в посока Сикя. Като отворите гугъл мапс от паркинга надолу :

Една снимка на плажа в тази част от преди 6 години :

А дали си заслужава, ами  честно да Ви кажа много зависи от това какви очаквания имате и какво харесвате.
Моето мнение е , че си заслужава. Плажа е страхотен,  има къде да се разходите вечер, много заведения, а гледката към Атон ми е любима.

# 328
  • София
Ако правилно разбирам този плаж е със свободен достъп. Той един ли е в тази част, как се казва? Мисълта ми е какво да задам в търсачката като информация,  за да ме насочи точно там.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 18:17 от Розова магнолия

# 329
  • София
Ако правилно разбирам този плаж е със свободен достъп. Той един ли е в тази част, как се казва? Мисълта ми е какво да задам в търсачката като информация,  за да ме насочи точно там.

Плажа е голям и има бийч барове с чадъри и шезлонги , има и свободна зона. Няма  отделно име всичко си е Сарти. В Букинг има опция да ви показва местата за настаняване на карта, airbnb също.

Общи условия

Активация на акаунт