Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 472
  • 934
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета.  Септември ви напуснах, защото преминавах през труден период - баща ми почина, а с ММ бяхме пред развод. Е, нещата поутихнаха, семейна терапия, време и много компромиси, останахме заедно и да чукна на дърво, сме добре.
Синът ни стана на 3 години и с ММ не искаме да го оставяме да расте сам. При мен всичко изглежда нормално, въпреки че имам вреден навик - тютюнопушенето, който се опитвам да огранича временно и да го спра. Моето АГ иска спермограма и мъжът ми е готов да я направи. Така че следващият месец ще видим и това. Той пък яде доста сладко, което знам че не е ок. Според лекарката ми проблемът вероятно е у него, преди 3 години изкара тежък ковид и имаше усложнения, дълго време бе на кортикостероиди.
Знам, че е добре да се изчака спермограмата, но някакви идеи за добавки имате ли, изобщо приемам всякакви съвети. Да припомня аз съм на 35, а той на 44г.
Поздрави

# 616
greyspirit,много се радвам, че сте се оправили и отново си тук! Съгласна съм обаче, че е добре първо да се види спермограмата, защото различните добавки таргетират различни отклонения.

# 617
Здравей, Грейспирит! И добре дошла отново! Ние също сме и с мъжки фактор (подвижност и морфология) и мъжът ми пие една шепа добавки. Включвам се да кажа, че от не-стандартните му включих инозитол, който има отношение и към инсулиновата чувствителност. Взема по 4100мг мио- и Д-хиро инозитол, и явно е имало ефект, в комбинация с другите добавки и промени в начина на живот. Чаках с нетърпение да видя и цифровото изражение на промяната - тази седмица имаше час за спермограма, но за съжаление са му отказали да я направят заради документална формалност. Така че нямам данни да цитирам от първа ръка, но има доста проучвания по повода.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 19:12 от Moonlit

# 618
Иначе - каквото каза Одри . Аз запомнила до 6 пъти първоначалния инсулин на първи час, но може и да греша.

Ами сигурно е 6 пъти, то и аз не помня.

Джаки, верно има референтни и аз сега виджях, че от Надежда имам, в Цибалаб не слагат, ами аз съм в тези референтини ма съм с ИР, от 5 на 90 скача .. 
За теб и според мен нямаш ИР.

Greyspirit, хубаво че сте се справили с кризата Simple Smile

# 619
  • На изток от Ада
Мио и д-хиро инозитол. В аптеките има на Fertilaid на капсули, в Зоя имаше на прах. На теб без ИР и ПКЯ едни 500-1000мг ще са ти ок. Аз взимам по 500мг капсула.
моят е от сайта на Фертил айд. Там е 68 лв това помня

# 620
Шантал, извинявам се, че сега ти отговарям, но този джоб е точно истмоцеле. Знам, че имаме някои сходни ситуации като извънматочна и биохимични бремености. При мен и двете са в следствие на истмоцелето според лекаря и ще го коригираме. Знам, че ти имаш и други фактори и проблеми и си харесваш лекаря, но трябва да му се обърне внимание, според мен.  Има много информация на английски език за последствията, доста често жени раждали секцио имат такива усложнения.
Аз си видях този джоб и как се движи кръвта на ехографа, тя става токсична и пречи на имплантацията,  отделно истмоцелето при една бременност може да доведе до допълнителни усложнения.
Ние затова ще правим биопсия, да видим дали има развитие на бактерии в матката от тази кръв, която се задържа всеки месец, а после ще го коригираме с хистероскопия.

# 621
  • София
Голдънче, аз аз втори път имам такова по-продължително зацапване, сега като си проверих записките и двата пъти е на втори цикъл след стимулация с Летрозол. Със сигурност ще коментирам със Сенкова за този проблем, но предният път съм сигурна, че ми каза, че е много малко и не е проблем.
Аз така или иначе съм на път да се откажа и преди да завършим 4те процедури, нещо този път инатът ми нещо да стане на всяка цена отстъпва и по-скоро си мисля, че явно не ни е било писано да стане.
Едитвам се: моят цикъл е предимно безболезнен, и не продължава повече от 5 дена, със зацапването.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 20:23 от shan^tall

# 622
Greyspirit, тези дни се сетих за теб! Радвам се че нещата са тръгнали нагоре за вас!

Добавки мога на препоръчам да не пие комбинирани, а вместо това в оптимални дози необходимите. Започнах малко вече да забравям ММ какво пиеше, но със сигурност Q10, Vitamin E, omega3, L-arginine, l-carnitine, vitamin C, магнезий, цинк, селен, бабини зъби.

Успех!

# 623
Сетих се, че преди време бях попаднала на една много полезна таблица с какви добавки се таргетират различните проблеми при мъжки фактор. Грейспирит, ако ти е полезна, ето линк:

https://sites.google.com/site/miscarriageresearch/how-to-boost-f … se-male-fertility

Напълно подкрепям казаното от Lygia да се пият отделни добавки, а не комбинирани.

# 624
AA, благодаря за препоръките, ще разгледам инозитол, макар че не виждам продукт, съдържащ същото като иногинол, но и не разбирам особено. Ще попитам и гинеколог за по-бюджетна алтернатива.

Не ми се иска да ходя при трети различен гинеколог - смятам, че Честименова и Новачков са страхотни специалисти и принципно им се доверявам, макар вече да не посещавам Новачков. Освен малко по-високият amh, друго не излезе, съответно няма как категорично да се каже съм ли или не с поликистоза (яйчниците изглеждали добре). Каза ми, че за ПКЯ има 11 фактора, от които, ако отговоряш на поне 7, влизаш в тази графа. Не съм правила натоварване с инсулин. В момента имаме нужда да се възстановим финансово преди да продължим с прегледи, за съжаление. Дотогава мога единствено да се старая да спортувам повече и да се храня добре. По същата причина отлагаме и СГ, след като видях колко струва разширен пакет, какъвто бихме искали да се направи.

Сега започвам да мисля в посока ЗФ, това въобще не ми е идвало на ум. Ще изчакам още няколко дни и ще запиша час, дотогава чакам препоръка от позната с двугодишни опити за бебе за гинеколог. Надявам се нещата да се стекат положително и ако има нещо такова (ЗФ), то бързо да се пука и следващият месец да не се случва.

Среднощно слънце, дано при теб нещата се развият положително, буквално Simple Smile

П.П. С или без категорична диагноза за спкя, в крайна сметка полезните действия от моя страна в момента трябва да са спорт, храна, иногинол/инозитол. И в двата случая това ще трябва да правя, докато успеем да продължим с изследванията.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 22:05 от Анонимен

# 625
Грей, радвам се, че вече всичко е наред и си отново в редиците. Пожелавам ти скорошен успех! ☺️🍀
Жаки, аз само мога да мечтая за твоите стойности на инсулин 😁
Ако трикратното изследване е било само за кръвна захар, много вероятно е на 60та и 120та минута да е взимана кръв от пръста...в такъв случай няма как да се пусне инсулин. Поне на мен ми взимаха от пръста и от вената.

# 626
Grey, чудесно е, че успешно сте преминали през такъв труден период. Пожелавам все по-добре да са взаимоотношенията ви и скоро детето да си има братче или сестриче!

Мушу, дано не се налага да правите повече изследвания и да видиш двете чертички преди това. И при мен това с поликистозата обърква всички доктори, а и мен също. Не са ми изследвали АМХ обаче, никой не ми го е препоръчвал досега. Той с какво помага в поставянето на диагнозата или няма общо? И аз се оглеждам за инозитол.

На мен ми е вече 17 ден от МЦ и нямам положителен О тест, макар че не спазвам много инструкциите и само веднъж на ден правя, почнах на 14 ден. Обаче вчера ме болеше глава привечер, парацетамол не помогна. Освен това ми се гадеше и изобщо не бях на кеф. Понякога се случва при мен точно преди О или в деня на О да имам идентични симптоми. През деня пробвахме 2 пъти да се отчетем, но бяхме прекъснати и чак вечерта вече с не толкова голямо желание успяхме. Ще видим до какво ще доведе… този месец добре се справяме - през ден сме правили опити, евентуално може да правим всеки ден за следващите 2-3 дни. Само дано има овулация, че при мен е трудно да я хвана, когато нямам болки. Ама тялото ми прави всичко възможно да ни саботира Joy

Едит: защо повечето тестове за О на пазара са с такива бледи черти?! Единствено twip ми харесват като наситеност, в останалите трябва да се взирам и чудя какво виждам.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 07:38 от mommy22

# 627
  • Замък сред облаците
Мушу, от иногинола всичко може да вземеш поотделно - да сумарно на по-висока цена, но оптимални количества/дози и да вземеш опаковки за по 2-3 месеца, че да са на сметка в дългосрочен план. Ключови са ти инозитола, вит Д, фолата (умишлено не пиша ФК), ресвератрола.

# 628
Задължително трябва поне 10 дни да не съм приемала фолиева киселина,  за да се направи изследване, нали? Видях, че и нея трябва да пусна ама явно след 10 дни🤷🏻‍♀️

# 629
  • Замък сред облаците
От 14 дни до месец се прави паузата за Б групата, вкл фолат.

Общи условия

Активация на акаунт