Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 473
  • 934
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Срещу допълнително плащане, все пак нали 😅
Само исках да уточня - може да се случи при ИР инсулинът на гладно е приемлив и на 120 обаче е висок. Ако и на гладно е висок отива на преддиабет или диабет. Та оттам и тънкостите да се гледа на 60 и 120мин как се движи, но много лекари го игнорират, назначават само на гладно и ако е ок - нема проблеми. Ама стане ли висок е късно за корекции, ама те нали си назначават лечение, какво ги брига че е можело да го предотвратят… Та и лекаря е важно да е читав.

А колко трябва да е инсулина на гладно, съответно на 60 и 120 мин?

В рамките на референтните доколкото знам.

Влизам с въпрос за добавките.
Скрит текст:
При витамин Б12 на горна граница (497) при референтни 140-570, би ли навредил или помогнал допълнителен прием на витамин Б12? Странно ми стана, защото Ковачев ми каза да взимам Б комплекс + Б12 отделно. Другите неща, които ми е изпратил ми се струват ок - антиоксиданти и омега. Нищо друго не е коментирал по изследванията ми.

И още нещо се чудя - инозитол на своя глава да пия би ли спомогнало за регулиране на овулацията? Нямам доказано ИР или СПКЯ.

Инозитолът е полезен за всички, просто за тези с ИР и ПКЯ е незаменим Simple Smile ако мога така да се изразя. Аз също нямам и взимам инозитол.

Ковачев е протеже на Сигридов, оттам и манията за увеличено Б12 с гонещи референтни до 1000-1200 горна граница. Спорни са проучванията по темата, има и рискове и никога не знаеш на теб как ще повлияе (примерно б12 е храна за ракови клетки). Хематолозите гонят да е над 300.

# 601
Срещу допълнително плащане, все пак нали 😅
Само исках да уточня - може да се случи при ИР инсулинът на гладно е приемлив и на 120 обаче е висок. Ако и на гладно е висок отива на преддиабет или диабет. Та оттам и тънкостите да се гледа на 60 и 120мин как се движи, но много лекари го игнорират, назначават само на гладно и ако е ок - нема проблеми. Ама стане ли висок е късно за корекции, ама те нали си назначават лечение, какво ги брига че е можело да го предотвратят… Та и лекаря е важно да е читав.

А колко трябва да е инсулина на гладно, съответно на 60 и 120 мин?

В рамките на референтните доколкото знам.

Питам, защото преди време в една от групите за изследвания ме наплашиха, че имам ИР, а пък после докторката каза че нямам, ама аз пак се чудя хаха

# 602
И аз да се включа за инозитола с допълнителен въпрос освен на mommy22, че го пия от известно време(за подобряване на качеството на яйцеклетките бях чела че е), обаче понеже ми е на прах, а не на капсула като другите добавки, често забравям да го пия. Та проблем ли е това и по кое време е хубаво да се пие?

# 603
  • Замък сред облаците
Допълних си поста горе. Найсна, ако пиеш през ден понякога е ок, ако пиеш 1-2 пъти седмично - кел файда.
За пиенето или 30мин преди хранене, или 2ч след.

Жаки, нека мацките дето са с ИР да кажат за стойностите. Аз не съм толкова навътре, само рамката знам.

# 604
Слънце а кога чакаш мц?
Днес или утре по принцип, но преди инозитола ми беше на 31-32 дни, така че знам ли... Мерси за препоръките, ще потърся какво има в Софармаси, че аптеката до нас продава само Surecheck.

Това с глюкозата и инсулина са го правили и на моя позната, побърках се от яд на тези в лабораторията.. а ѝ назначиха да прави второ обременяване 1 месец по-късно, нямам думи. Да не говорим, че при нея инсулина на гладно беше висок, защо не ѝ го изследваха първо него не знам.

# 605
Нищо не пречи да пробвам тогава. Какъв инозитол трябва да си взема? Това с Б12 не ми харесва нещо и мисля да действам против препоръката на доктора…

# 606
  • Замък сред облаците
Мио и д-хиро инозитол. В аптеките има на Fertilaid на капсули, в Зоя имаше на прах. На теб без ИР и ПКЯ едни 500-1000мг ще са ти ок. Аз взимам по 500мг капсула.

# 607
Референтини те за инслуин са 2,6 – 24,9 µU/mL
Но на 1ви и 2ри час не обикновено не пишат референтни. Гледа се колко е скочил спрямо първоначалния.
Мисля че беше до 5 пъти за първи час. После за 2ри час трябва да пада вече, до 3 пъти първоначалния примерно.
Т.е. ако на гладно е към 5 което е оптимално, ще влезем в референтните. Ако е 6-7 обаче, а 6-7 също е супер ок, вече допускаме на първи час малко повече и така.   

# 608
Референтини те за инслуин са 2,6 – 24,9 µU/mL
Но на 1ви и 2ри час не обикновено не пишат референтни. Гледа се колко е скочил спрямо първоначалния.
Мисля че беше до 5 пъти за първи час. После за 2ри час трябва да пада вече, до 3 пъти първоначалния примерно.
Т.е. ако на гладно е към 5 което е оптимално, ще влезем в референтните. Ако е 6-7 обаче, а 6-7 също е супер ок, вече допускаме на първи час малко повече и така.   

При мен имаше и референтни.

# 609
Благодаря АА! Може би 2 пъти на седмица да съм изпускала. Обикновено със закуската сутрин или следобед, ама ще гледам да го нагодя за преди това и да не забравям. И ще намаля дозата, че сега видях, че е по 4000мг Scream пък и не е евтин.

# 610
  • Замък сред облаците
Е, 2 седмично нищо не е като пропуск. 4000 е пк доза ама за някой с тежка ИР или ПКЯ. Мисля че до 6000 даваха в най-тегавите варианти.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 15:33 от АА

# 611
jakito, помня го твоето обременяване, защото ти писах да пуснеш инсулин тогава Grinning
Нямаш ИР ти.

Иначе - каквото каза Одри . Аз запомнила до 6 пъти първоначалния инсулин на първи час, но може и да греша. На гладно референтите на повечето лаборатории са до 25, ама реално оптималното е под 10 (мнение на няколко ендокринолога, при които съм била), а на места посочват че трябва да е близко до стойността на глюкозата.

# 612

Ето и моя разширен пакет за антифосфолипидните... поне всичко е в норма от това, което виждам...

# 613
jakito, помня го твоето обременяване, защото ти писах да пуснеш инсулин тогава Grinning
Нямаш ИР ти.

Иначе - каквото каза Одри . Аз запомнила до 6 пъти първоначалния инсулин на първи час, но може и да греша. На гладно референтите на повечето лаборатории са до 25, ама реално оптималното е под 10 (мнение на няколко ендокринолога, при които съм била), а на места посочват че трябва да е близко до стойността на глюкозата.
Да и тогава добре че беше ти, за да пусна и инсулин, иначе ендокринолога не ми беше казал

# 614
  • На изток от Ада
Мио и д-хиро инозитол. В аптеките има на Fertilaid на капсули, в Зоя имаше на прах. На теб без ИР и ПКЯ едни 500-1000мг ще са ти ок. Аз взимам по 500мг капсула.
моят е от сайта на Фертил айд. Там е 68 лв това помня

Общи условия

Активация на акаунт