Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 499
  • 934
  •   1
Отговори
# 465
Mommy, напълно разбираемо е, и аз не бих се навила на подобна интервенция признавам си. Всичко останало звучи Ок като план, но това с рязането ма матката си е доста сериозно нещо.

Иначе и аз тези дни размишлявам по същата тема, този месец със закъснението имам отклонения в половите хормони, съотношението не е 1:1 а по-скоро 2:1 в полза на лх, нали се казва, че това говори за ПКЯ по принцип, пък и се зачетох в тая тема за хормоните и видях, че на всички с по-високо лх се казва, че имат поликистоза…Въпреки че всички ми казват, че резултатите са добри, и никога не съм била диагностицирана с ПКЯ аз нещо се филмирах отново. Иначе и при мен като ходим последните пъти на АГ, в единия яйчник се виждаше доминантен, а в другия множество дребни, но и аз смятам, че това е съвсем нормално и говори за добър резерв, мисля, че би трябвало да е притеснително, ако ги няма тези фоликули. Но си признавам, че изобщо, ама изобщо ме няма в темата за половите хормони.
Аз обмислям да си поръчам Овабууст този месец и да направя един курс, отделно съм решила да направя и една пълна фоликулометрия този месец, че с тия полови хормони малко се стресирах пак 🤣

# 466
Добре дошли на новите момичета и да не се задържате дълго тук!

Mommy, за яйчниците при мен е сходна ситуация - години наред чувам ту, че имам поликистоза, ту - че нямам. Последното заключение е, че имам заради много антрални фоликули (15 по време на прегледа) и съотношението между FSH и LH. Други признаци освен многото фоликули и нередовна О нямам. Инсулиновата резистентност също я изчистихме. Та може би да видиш съотношението на FSH и LH? Иначе на мен ми изписаха инофолик, две прахчета на ден, което като цяло ми се отрази добре.

Иначе аз пуснах ЧХГ и прогестерон и сега чакам.

# 467
  • На изток от Ада
Moonlit хайде Чакаме!
Моmmy и аз мислех че каза за Калчев. Но викам да не съм се объркала, че сега чета Ковачев... Ами задължително изчакай Калчев той има повече опит...

# 468
Другия месец съм при Калчев, да.

Преди година при половите хормони съотношението беше Ок, ще видя и сега как е. Ама за 1 година няма да съм развила СПКЯ, коментарите за поликистоза ги слушам от тийнейджърка. При мен О и цикъл има всеки месец, ама варира с до 5 дни, което е в нормата май. Иначе нищо не коментира друго, просто ми показа колко много фоликули има. АМХ не съм изследвала, не са ми казвали да го правя. И други лекари са ми казвали, че просто имат поликистозна структура, каквото и да значи това.

Не са актуални, ама ги слагам тук изследванията от миналата година:

Скрит текст:

# 469
Jo di, леко да мине раждането и да се наслаждаваш на сладко и здраво бебенце.

Moonlit, стискаме палци за хубаво ЧХГ.

Момичета, сега още не бебеправим, защото момченцето ни няма година, но като поотрасне, пак започваме борба, затова не ми се спира да ви следя, усещам близко всяка ваша радост и болка.

По въпроса за спермограмите и правенето на опити по график - в един момент и аз спрях да казвам, че съм в овулация, защото това отнемаше от удоволствието и някак си всичко ставаше припряно и машинално. Това сякаш повече им влияе на мъжете, не на нас, та просто спрях да казвам. Ако ме питаше дали все пак е точен момент, не скривах, но не го изтъквах, че "сега трябва".

Като започнахме опити, той мислеше, че ще стане веднага, но когато няколко месеца нямаше резултат и моите прегледи и хормони бяха ок, го пратих на спермограма. Първото ходене му беше неприятно и мрънка, но откриха при него смущения и после сякаш стана по-сериозен. Гледах да му записвам часове в удобно за него време и да го подкрепям, че всичко ще е наред. Купих му добавки, защото не чете много такива неща. После правихме и 4 инсеминации, за всяка трябваше материал, та докато стигнем до инвитрото, вече беше претръпнал. Истината е, че началото е трудно - да се включат в процеса по откриване на проблвма. Трябва да се намери точен подход. После битката става обща.

# 470

RoseGold, много съжалявам и аз за загубата, вярвам, че си в добри ръце и съвсем скоро чудото ще се случи и ще си имате едно прекрасно, здраво бебче. Харесва ми, че си позитивна и мотивирана за следващите опити! Вяра и кураж, всичко ще се нареди! ❤🍀

Наистина и така се чувствам, може би много ми олекна, че се откриха и адекватни причини за случилото се, за които сега ще бъдат взети мерки, а не безкрайно тъпчене с прогестерон за задържане на една явно невъзможна бременност.

Благодаря, момичета!🍀

Иначе освен многото притеснителни неща, докато доктора взимаше биопсията видя и че канала ми е отворен, което ме ужаси!
Предупреди ме ако ни се разминат пътищата да си искам задължителен серклаж около 17-18 седмица, абе въобще не е цветущо, но с повече грижа и внимание ще стане.

# 471
Момичета, имайте предвид, че поликистозни яйчници не е равно на СПКЯ. Поликистозните яйчници могат да бъдат едно от проявлението на СПКЯ, но сами по себе си не са заболяване, докато СПКЯ е ендокринно състояние. То от своя страна вече може да е свързано с проблеми като ИР, нередовен цикъл, завишени мъжки хормони и т.н.
Мятам тези статии на английски, че на български като напиша "поликистозни яйчници" и навсякъде говорят за СПКЯ: https://www.medicinenet.com/is_there_a_difference_between_pco_an … _pcos/article.htm
https://www.dralexpolyakov.com.au/blog/polycystic-ovaries-or-pco … ts-the-difference

# 472
Аз само да вметна с малко закъснение, добре дошли на всички нови момичета и че за мен (и предполагам повечето момичета) всеки е добре дошъл в искам бебе, било то в процес на подготовка, активно пробване, процедури и т.н. А като стане бебето, също изнасянето е по-скоро пожелание за включване и в други теми, а много от момичетата остават да споделят опит и съвети или пък просто продължават да се вълнуват какво става с останалите.

И по темата за бебеправенето, да похваля ММ, че както казах, че не взима добавки и няма да го юркам тоя път от началото, така преди малко пристигна пакет от аптеката с едни фертилзан М. Колко стават не знам, миналия път други беше взел, ама важна е инициативата Grinning.

# 473
  • На изток от Ада
На ММ му предложили работа за 2400 лв но с мн командировки от понеделник до петък...

# 474
Момичета, възможно ли е полип да пречи на ембриона да се захване? На мен 2020 ми махаха един, до преди хистероскопията бях при Калчев, каза че нямам полипи. Моя репродуктивен ме е гледал също. И сега се оказа в епикризата че това си е било полип. От какво се появяват знаете ли?

# 475
So close, и аз като теб пробвах в началото да организирам така нещата, че ММ да не знае, че съм в О, за да не се усеща като график. Но това не сработи с работното ни ежедневие. И на двамата работата е на час от жилището ни в посока (поне е хибридно), и ходим ли в офиса излизаме сутрин в 7 и половина и се прибираме пак някъде там вечерта. Отидем ли и на спорт след работа, става поне 8. Предстои готвене за вечеря, опряване, къпане и докато стигнем до там да свършим работата, тази така чакана О може и да е заминала вече. Не разбираше защо се мъча да го вкарам в леглото като е гладен и не е вечерял, или защо се напрягам като е станало близо 12 вечерта, а не сме си легнали... Дори ми се присмя веднъж като му казах, че имаме около 24 ч докато съм в О и ме погледна все едно съм луда. Изрових му няколко статии + лекция от лекар и разбра вече защо е това юркане.

И затова почнах директно да си му казвам, за да си направим графика така, че и двамата да си останем да работим от вкъщи, и сутринта или по обяд да се отдадем на ласки. А и честно казано имах нужда от съдействие. Идваше ми горница само аз да съм тази, която да се мъчи да нагласи нещата, за да може другият да го чувства спонтанно, да се образовам постоянно, да правя тестове, следя и т.н. В крайна сметка сме двамата в това. Някоя от вас спомена вчера, че ги подценяваме. Има и нещо такова. Като почнах да му обяснявам, сам почна да ме пита кои са ни важните дни, за да знае да си бъде вкъщи, да внимава и да не преяжда, защото се е случвало аз да го играя на спонтанност, ама човекът изял една купа с кисело зеле + бира и му е само до секс.

Дори декември като почнахме така като екип да планираме нещата беше много доволен и обнадежден като минаха опитите, и изтъкваше как така трябвало да правим и аз да го включвам повече. Тогава и забременях де, макар и БХ, но той пак каза как важното било, че работим правилно по въпроса и сме все по-близо до целта.

# 476
  • Замък сред облаците
Момичета, възможно ли е полип да пречи на ембриона да се захване? На мен 2020 ми махаха един, до преди хистероскопията бях при Калчев, каза че нямам полипи. Моя репродуктивен ме е гледал също. И сега се оказа в епикризата че това си е било полип. От какво се появяват знаете ли?

От хормони се появяват като при миомите, доколкото знам. За забременяването зависи къде е и колко е голям. Имахме съфорумка при която беше точно под тръбата и пречеше. Като го махна забременя под 3 месеца от интервенцията.

# 477
  • На изток от Ада
Жаки 2 бременностти съм с полип на цервикалният канал ..

# 478
ММ понякога заспивайки пита "Днес каква е чертичката?" То само като ми видиш изражението и колко е уморен ти се отщява всичко...

# 479
Аз отначалото още реших да обсъдя с мъжа какво да правим, четохме заедно, обсъждахме, че даже му и показвах тестовете за овулация и го питах какво мисли и как му изглеждат чертите. Все още му ги показвам Grinning Но имаше период, в който трябваше да се нагодим към график кога трябва да правим опити, което не звучи много секси, но и двамата приехме, че е нещо, което трябва да се случи - все пак имаме само няколко дни в месеца, в които може да се случи бременност. Моят цикъл е и по-кратък - 25 дни. После като взеха да излизат проблеми при него ги обсъдихме, даже той на секундата предложи да си направи операция, а пък аз бях малко по-предубедена - беше се информирал преди мен как влияе варикоцелето на сперматозоидите, как това с времето няма да се подобри и че трябва да се вземат мерки веднага (което се потвърди и от андролога). Затова за мен е важно още отначалото да сме екип и всеки да прави това, което е необходимо.
Да, беше му притеснено преди първата спермограма, не само от резултатите, ами и от самото тестване, понеже на моменти си е притеснителен. В крайна сметка обаче знаем защо правим всичко това и че всички усилия ще доведат до най-прекрасния резултат. И че с обвинения няма да стигнем доникъде, а трябва повече от всякога да се подкрепяме и да вървим ръка за ръка по общия път.

Наскоро пак разговаряхме, че ако до 1-2 месеца не се случат нещата и ако не се е подобрила СГ (която ще пусне през февруари), директно отиваме на консултация с репродуктивен специалист. Както казва Lygia, план Б. Тези дни ще се разтърся да видя при кого точно да си запишем час - и без това за добрите специалисти се чака 2 месеца за час в най-добрия случай, мисля да запазим консултация.   

Общи условия

Активация на акаунт