Празнувате ли 1-вия рожден ден на децата си!

• 6 236
  • 116
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Празнувахме, разбира се! Беше голям празник - първо с дечурлига, после и с роднини вкъщи!
1-ят Рожден ден е важно събитие, и трябва да се отбележи подобаващо!

# 61
чувала съм го аз това една приятелка преди рождения ден ми каза ,но това са пълни глупости.празнувахме рождения ден и то три дни даже.в кой век живеем за да се вярва на подобни бабини девитини ,я си отпразнувайте рождения ден ,това е голямо събитие.

# 62
  • Варна
Празнувах и на двамата с цялата рода, която успя да дойде. Съчетах първия РД и с кръщенето.

# 63
  • София, България
Благодаря на всички за отговорите, и ние решихме да го празнуваме все пак, даже поканихме родата вече. Сега се явява малко проблем, че е в петък, но казаха, че ще направят всичко възможно да дойдат! Обаче не обясниха защо не се празнува. Както казаха и Бъхи и Тутулето, просто не обясняват защо. Но сега като се замисля, след като все пак сме решили да празнуваме по-добре да не знаем защо не е трябвало, та да не се тормозим. А по повод на свещичката за умряло мислим да вземем такава, която си е със цифричка и така няма да напомня на тази глупост. Други наши приятели  пък ни посъветваха да се учим да духаме, за да няма фал, но засега нямаме успех. Дано стане готин купон! И на мен ми е по-вълнуващо за неговия рожден ден отколкото за моя, не знам защо, но на моя рожден ден се депресирам винаги- сигурно, защото това е времето от годината, когато откривам колко малко истински приятели имам  Rolling Eyes

# 64
  • София
Естесвено, че го празнувахме. До сега не бях чувала такова нещо. Въобще не се притеснявайте, празнувайте. Вашето дете навършва цяла една годинка. Тази година Евита ще празнува за 4-ти път, но като първия няма. В същия ден направихме и кръщенето и празника беше още по-голям.

# 65
Естествено, че има такова суеверие по тези краища на България.... Разбирам я мамата пуснала темата! И познавам млади семейства,които не са празнували първия рожден ден на децата си.... Ужас! И ги скандализирах,не само,че ние сме ги празнували, ами и свещичка на тортата сме сложили. Тук и свещичка не слагат, а дори и да сложат - слагат 2 като втората не я палят.....
Най-вече не се празнува заради асоциацията със смъртта и разните му там панахиди.....

В Югозападна България суеверията са широко разпространени и бабините деветини! Тук напр. за да се направи нещо се гледа кога има т.нар. новина, какви неща научих тук - въобще не съм подозирала,че има толкова много глупости! Но който си иска да си ги спазва!

# 66
 Правилно сте решили. Защо да се лишавате от това огромно удоволствие,за да робувате на разни остарели суеверия,за които даже не ти дават някакво обяснение.  newsm78
 Ние също си празнувахме Р.Д.,аз даже не бях чувала до сега за тази глупост,а и да бях...
 Приятно изкарване и хубави подаръци ви пожелавам.  Hug

# 67
  • София /Сухата река/
И за първи път чувам затакова суеверие newsm78 newsm12

# 68
  • Сопот
Много е хубаво че ще празнувате!За нас предстои това събитие/1 април/ и за нищо на света не бих го пропуснала!Ще има гости и вярвам че ще се забавляваме!ТОВА ЩЕ Е ПЪРВИЯ ЛИЧЕН ПРАЗНИК ЗА В newsm59ИКИ

# 69
  • Mediterraneo
Естествено, че има такова суеверие по тези краища на България.... Разбирам я мамата пуснала темата! И познавам млади семейства,които не са празнували първия рожден ден на децата си.... Ужас! И ги скандализирах,не само,че ние сме ги празнували, ами и свещичка на тортата сме сложили. Тук и свещичка не слагат, а дори и да сложат - слагат 2 като втората не я палят.....
Най-вече не се празнува заради асоциацията със смъртта и разните му там панахиди.....

В Югозападна България суеверията са широко разпространени и бабините деветини! Тук напр. за да се направи нещо се гледа кога има т.нар. новина, какви неща научих тук - въобще не съм подозирала,че има толкова много глупости! Но който си иска да си ги спазва!

Къде е това тук? Югозападна България все пак не са само 1-2 града. По логиката на подчертаното- то изобщо не бива да се празнува РД тогава- нали на всяка годишнина от смърт се правят панахиди?! И по нашия край има много поверия и бабини деветини. Не ми се вярва точно във вашия край да са струпани  Stop Важното е кой до колко вярва в тях  Peace

# 70
Аз не съм от този край и за мен, вярвай ми - няма значение къде съм в Югозапада - е пълно със суеверия... И голяма част от тях вярват в тях! А за годишнините - все пак има годишнини от смъртта,които все пак са по-разпространени, по празнувани и т.н. Не съм наясно, но наистина Югозападна България е обхваната от езически традиции. Справка - напр. провеждащия се в Перник празник на кукерите,а и не само там, но другите, не са толкова известни!

# 71
Естествено да, за мен, това е най - важния рожден ден  Heart Eyes!

# 72
Ама естествено,че трябва да се празнува,та това е събитие в живота на човек-първият ден,в който той е "цар"-специален и негов единствено..

# 73
У наше село такова поверие няма! Отпразнувахме и двете първи години с всенародни тържества и фойерверки в домашни условия, но с много наборчета! И с торта, и със свещ!

# 74
Празнувахме го,разбира се  newsm44 newsm68. Точно първият рожден ден на сина ни няма да забравя никога. С толкова вълнение го чакахме всички вкъщи. За нищо на света не бива да се пропуска такъв хубав повод заради някакви бабини деветини.

Общи условия

Активация на акаунт