Празнувате ли 1-вия рожден ден на децата си!

• 6 220
  • 116
  •   1
Отговори
# 105
Да попитам тогава, всички които не робувате на тези глупави поверия, защо отказвате да празнувате дори един ден преди датата?
Кое му е различното, и двете са глупави поверия без никакво логично обяснение.
Знаете ли колко майки при липса на места или ангажименти техни са празнували ден преди датата, все ще се намери някоя умница, която да каже "ооо, ама как така преди датата, на лош късмет е."  Shocked

# 106
Аз съм празнувала преди датата точно поради липса на места. Не робувам на подобни предрасъдъци!!!

# 107
Много странно суеверие...в моя край пък е точно обратното-първият рожден ден се прави много тържествен.С ресторантите му, роднините му там и пр,и пр. натруфености...На мен ми е прекалено даже.Все едно,де...но обратното пък за първи път чувам newsm78.От предразсъдъци,така или иначе, не се ръководя.Нито от суеверия.Аз не се впрягам от черни котки,та камо ли от някви работи,според които не трябва  да си отбелязвам щастлива за мен дата,като раждането на детето ми, или нещо друго...има обаче и много суеверни хора-те си знаят защо...щом виждат смисъл... newsm78

# 108
  • София
А защо е нужно да се празнува преди датата newsm78
В крайна сметка не ни се случва да посрещаме Нова Година на 29 декември, понеже има свободни места.
За мен не е суеверие, просто празникът си е празник.

# 109
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За мен първия рожден ден беше голямо събитие ... освен празник за това, че детето ми навърши годинка, правихме и кръщене ... а за себе си празнувах, че съм успяла да издържа този бебешки период на шаш и паника от всяко обривче, нови храни, изследвания, ваксини..... Crazy  след който започва интересното прохождане, проговаряне и т.н...

# 110
да, аз също го знам това и смятам да го спазя скоро. знам че за доброто на детето е да не се празнува като "сватба". Канят се само най-близките и се купува торта, но без много шум и пиршества. така е останало от едно време, а хората са били доста по-мъдри.

# 111
Празнувахме Първия Р.Д. на Ивко у дома,със близки хора!Бяхме 20тина човека и беше много весело!С торта,много подаръци и игри! Hug
Незнам вярвам или не на суеверия,но всеки го празнува както му е удобно и както иска!
Ден преди,или след датата-сами си решавате!
Ето например детето на нашите кръсници има днес Р.Д.(става на 3 годинки,но давам пример само) и тази вечер ще празнуват с роднините,утре вечер с приятелите,а вдруги ден през деня-детски Р.Д.
Така че сме свободомислещи хора и всеки прави това,което смята за добре! Peace

# 112
В крайна сметка не ни се случва да посрещаме Нова Година на 29 декември, понеже има свободни места.

newsm10

# 113
Ами не е така, нова година си е нова година без значение в кой ден от седмицата е, то винаги е почивен. А с рождените дни не е така и когато ти се падне през седмицата е трудно за празнуване. Може би само с най-близките,  със семейството, но истинското празнуване с децата обикновено е в почивните дни и не на датата. За това изобщо не виждам да е такъв проблема, дали ще е няколко дни по-рано или по-късно. Купон да става!!!  Sunglasses

# 114
Ами да, много ясно, че всеки си го празнува както си иска. След като масово се празнува след датата, заради ангажименти, попитах какъв е проблема да се празнува преди датата, точно заради ангажименти.
Само в нашето българско свободно мислене го има това нещо. Примерно във филма Играта на играчките, рождения си ден детето празнуваше седмица по-рано, поради преместване на родителите в друг град. Тука такова нещо няма как да се случи. Да не вземе да му стане нещо на детето, пу, пу.
Нищо де, всеки си живее както си иска. Въпросът ми беше, че се робува на суеверия, които са чувани, а други, които не са, се казва, че не се вярва в такива неща. Просто повдигнах въпроса за двойния стандарт, нищо друго. Иначе всеки да си живее както си иска.

# 115
  • София
Аз нямах предвид суеверия, че нещо ще стане на детето  Mr. Green
Но понеже до момента сме празнували само 1 рожден ден, да твърде вероятно е понякога да има проблеми с организацията.
Така че се поправям.
Има рожден ден и празненство послучай рожден ден.

# 116
Чувала съм това но не  знам защо е така.и на 2 те с и го празнувах Peace

Общи условия

Активация на акаунт