Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 38 013
  • 782
  •   2
Отговори
# 465
Търся да си закупя еспресо машина за път, по възможност комбинирана - за капсули и мляно кафе. Някой има ли опит с този вид машини? Не ми се иска да взема някой боклук.

Какво значи "за път"? Аз за пътуванията си имам това:

https://wacaco.bg/kafemashini/nanopresso/

Не показва конкретен модел.
Много от моделите работят с топла вода, което за мен не е ок. Моята загрява и е със зарядно за кола. Кафето бива, но не е нещо особено.
Кафе на зърна препоръчвам от някои от специализираните магазини, например в кафемаркет има супер кафета. От по-популярните харесвам престижа на ковим

Показва конкретен модел в различни цветове. Допълнително се предлагат приставки за различни видове капсули и правят много добро кафе.

# 466
Относно изпробването на бездънна ръкохватка за Делонги Дедика. Тази, която си взех от Емаг, се оказа, че не е подходяща. Закрепването на ръкохватката към държача на еспресо машината става с байонет - три стърчащи от ръкохватката "перки", които след притискане на ръкохватката към държача на машината и завъртане на ръкохватката, влизат в съответни жлебове на държача. Обаче при конкретния модел бездънна ръкохватка едната от "перките" не контактува добре с държача. Това доведе до деформиране и повреда на съответния уплътнителен пръстен отдолу около "душа" на машината, откъдето изтича водата в цедката на ръкохватката. Та се наложи да купувам резервни уплътнители пръстени (силиконови или нещо подобно).
Накратко - по-добре не пробвайте.
Аз се върнах към оригиналната ръкохватка на Делонги.
Почти съм убедил вече сина ми, че малко по-нататък е по-добре да сменим Делонги с по-сериозна еспресо машина - поне с Profitec Go. Или още по-добре -  с ECM Classika PID.

# 467
Но не грее водата май. Аз не бих си взела такава, но всеки си прави преценка

# 468
Някой беше препоръчвам преди и OutIn дето сама си грее водата. По принцип има мънички електрически канички, които също могат да се вземат на път и там да се грее водата.

# 469
Аз уж се бях отказала от бездънна ръкохватка за Дедиката. Обачееее...... изгледах няколко клипчета за модела в youtube и от тогава яко ме обстрелват с ъпгрейди. Та шило в торба стои ли? И си поръчах ръкохватка, дюза за парата и още няколко глезотийки. Но след прочетения коментар първо ще сравня дали наистина хубаво съвпадат ушичките и ако има разлика ще я върна.

# 470
Аз уж се бях отказала от бездънна ръкохватка за Дедиката. Обачееее...... изгледах няколко клипчета за модела в youtube и от тогава яко ме обстрелват с ъпгрейди. Та шило в торба стои ли? И си поръчах ръкохватка, дюза за парата и още няколко глезотийки. Но след прочетения коментар първо ще сравня дали наистина хубаво съвпадат ушичките и ако има разлика ще я върна.
От каде поръчваш аз взех кафемелачка но на цедките на дедика ги задънва и не тече кафе чак машината се изключва брачни брачни и спира . Сега и аз поръчах порта филтър и го чакам да дойде и да вида какво ще направя.

# 471
Кафемелачка трябва да мели равномерно кафето - смляното трябва да е с еднаква едрина - да няма по-големи и свръхситно смлени на прах. Кафемелачката Делонги Дедика в това отношение се справя много добре, но при използване на бездънен портафилтър не може да смели толкова ситно кафето, колкото трябва за него. Т.е. настройката за най-ситно смляно не е достатъчна.

# 472
От каде поръчваш аз взех кафемелачка но на цедките на дедика ги задънва и не тече кафе чак машината се изключва брачни брачни и спира . Сега и аз поръчах порта филтър и го чакам да дойде и да вида какво ще направя.

От аликеспрес поръчах всичко. Пише ми че до седмица ще пристигнат. Аз нямам проблеми със запушване. Просто съм любопитна да пробвам и сравня с бездънна ръкохватка разликата (поръчах я за 10 евро в комплект с чашки за единично и двойно кафе). Вече като пристигне ще мога да дам адекватен отговор дали пасва точно и дали е ок. Най голямото ми вълнение е да дойде новата дюза за разпенване на млякото. Понеже пия много капучино.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 14:38 от Maya cat

# 473
Някой има ли наблюдения над тази машина ?

# 474
За пасването на бездънната ръкохватка за Дедика - ако просто я присъедините към машината, може да ви заблуди, че всичко е наред.
Разликата се вижда, ако обърнете машината нагоре с краката. Разбира се преди това махате контейнера за вода и тавичката под мястото за чашите. След това слагате оригиналната ръкохватка, завъртате я да се пристегне към машината и гледате как трите ушички на байонета влизат изцяло в съответните жлебове на държача на машината. След това махате оригиналната ръкохватка и пробвате с бездънната.
При мен (конкретната бройка и модел) едното "ухо" на байонета на ръкохватката влезе само донякъде, докато другите две влязоха докрай.

# 475
Аз също купих бездънна ръкохватка от Emag, но не съм доволна. Според мен няма проблем с ушичките, но е голяма цедката, като за двойно кафе. Може би не ми е и ситно кафето, може и аз да не го правя както трябва. Не прави много пяна. Купих я на фирма и не мога да я върна. Оказа се, че може да се връща, само ако е купено на физическо лице.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:51 от big_67

# 476
Цедката и ръкохватката са две отделни неща. Цедката/филтър може да бъде единичен или двоен, но ръкохватката е просто ръкохватка и в двата случая.

# 477
Цедката и ръкохватката са две отделни неща. Цедката/филтър може да бъде единичен или двоен, но ръкохватката е просто ръкохватка и в двата случая.
Да ,приемам уточнетието. Моята ръкохватка дойде с двойна цедка. Дали се предлагат единичти не знам. Не виждам смисъла да ползвам оргиналната единична цедка от кафемашината, когато правя кафе с тази ръкохватка.

# 478
Здравейте и честита Цветница!
Моля за помощ при избор на кафемашина до 300 лв. Двоумя се между Delonghi Dedica Style EC685 и Solac Taste Slim Pro CE452. Приемам препоръки и за други модели. До момента ползвахме кафеавтомат на Saeco, но не одобряваме вкуса - кафето е много рядко.

# 479
Здравейте и честита Цветница!
Моля за помощ при избор на кафемашина до 300 лв. Двоумя се между Delonghi Dedica Style EC685 и Solac Taste Slim Pro CE452. Приемам препоръки и за други модели. До момента ползвахме кафеавтомат на Saeco, но не одобряваме вкуса - кафето е много рядко.
Делонги дедика имам и съм много доволен от нея

Общи условия

Активация на акаунт