Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 27 354
  • 585
  •   2
Отговори
# 570
Ако пиете "специално" кафе от пекарни, какви сортове и видове кафе предпочитате и от кои пекарни?
Аз съм в самото начало на много дълго проучване. Засега съм пробвал само по един-два вида средно изпечено кафе от Домани, Дъбов и Колумбус.
Въобще не съм стигнал засега до Коферо, Комет, Дюкянъ и Вертона примерно. А и кой знае още колко пекарни има...
Просто пробвай от всички изредени. Не се занимавай  да питаш друи  какво точно пият или харесват.

# 571
Аз точно това правя. И паралелно с това попълвам и една таблица с настройки за едрината на смилане на кафемелачката за всяко конкретно кафе, субективни вкусови усещания и т.н.
Междувременно се обзаведох и с една малко по-прилична везна:

На снимката върху везната е мерителната чаша на кафемелачката.
Има и вграден таймер, който за мен е малко излишен при наличие на PID контролер в еспресо машината.
Иначе везната е леко херметизирана без физически бутони по горната повърхност, с допълнителна силиконова подложка върху плота против приплъзване на чашите с кафе примерно, издържа на пръски от горещи течности и автоматично се тарира (нулира) при поставяне на предмети (чаши) по-тежки от 100 грама.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 08:53 от Stilgar

# 572
Поръчах си днес една Дедика за нов апартамент, дано ми се падне хубава машинка, че друга Дедика имаме която нещо прави проблем с ръкохватката.
Цената ми хареса 333лв Технополис. По принцип от Зора купувам, но този пъх хванах намаление другаде.

# 573
Здравейте,имам въпрос и ще се радвам,ако някой ми съдейства. Досега бяхме с кафеавтомат Крупс,но решихме да минем на кафемашина с капсули. Харесахме си кафемашината на voltz 8 в 1,понеже работи с няколко вида капсули. В описанието пише,че работи само с Лаваца blue. Аз съм фен на Лаваца та,но във веригите магазини не попадам на този вид капсули. Ако някой от вас има тази машина това означава ли,че с други капсули на Лаваца няма да работи? В Кауфланд и Била има капсули на Лаваца,но не са blue. Четох доста добри отзиви за машината като цяло

# 574
Капсулите Лаваца блу освен, че трудно се намират са и по скъпи. Ако няма значение цената на капсулките, вземете машината, пила съм от такава, кафето е много плътно и силно.

# 575
Капсулите Лаваца блу освен, че трудно се намират са и по скъпи. Ако няма значение цената на капсулките, вземете машината, пила съм от такава, кафето е много плътно и силно.
Да,доста добри отзиви четох,като цяло за машината. Работя в ресторант и там работим с капсули blue и кафето е наистина уникално,но просто ми се искаше да знам дали и друг вид капсули на Лаваца стават? Машината е взета като цяло вече и даже я тествахме с Долче густо. Наистина имаше доста плътен каймак. Такъв с кафеавтомата не сме постигали. Въпреки че беше четворно по-скъп. Благдоаря ви за включването🙂

# 576
Здравейте,имам въпрос и ще се радвам,ако някой ми съдейства. Досега бяхме с кафеавтомат Крупс,но решихме да минем на кафемашина с капсули. Харесахме си кафемашината на voltz 8 в 1,понеже работи с няколко вида капсули. В описанието пише,че работи само с Лаваца blue. Аз съм фен на Лаваца та,но във веригите магазини не попадам на този вид капсули. Ако някой от вас има тази машина това означава ли,че с други капсули на Лаваца няма да работи? В Кауфланд и Била има капсули на Лаваца,но не са blue. Четох доста добри отзиви за машината като цяло
Ние сме с такава машинка и сме доволни. Пробвала съм я и с обичайната доза, прави добро кафе. С капсули Долче густо , със Старбък и с Чибо, както и с филтър дози. Въпрос на предпочитание

# 577
Ние сме с такава машинка и сме доволни. Пробвала съм я и с обичайната доза, прави добро кафе. С капсули Долче густо , със Старбък и с Чибо, както и с филтър дози. Въпрос на предпочитание
Здравейте,мен ме интересува специално за капсулите Лаваца. Дали всички техни видове са съвместими с кафемашината или само blue Лаваца? Иначе аз вече поръчах 100 бр папсулк за 50 лв на Лаваца Blue🙂

# 578
  • София
Здравейте!
Колебая се коя от двете машини да избера.
Държа на бял цвят и в този ценови клас са само тези.Ще се ползва 3-4 дни месечно и поради тази причина не ми се купува по-скъпа.
https://zora.bg/product/ec221w

https://www.technomarket.bg/kafe-machini/delonghi-ec260-w-09212836

# 579
Първата не може да прави добро кафе. Пила съм от нея и просто не става.

# 580
  • София
Доста добри отзиви има за нея в сайтовете,но явно е въпрос на вкус.

# 581
Здравейте!
Колебая се коя от двете машини да избера.
Държа на бял цвят и в този ценови клас са само тези.Ще се ползва 3-4 дни месечно и поради тази причина не ми се купува по-скъпа.
https://zora.bg/product/ec221w

https://www.technomarket.bg/kafe-machini/delonghi-ec260-w-09212836
Имала съм и двете, първата но черна все още служи вярно.
В новия апартамнет сме с Дедика, малко по добра е.
Ето свежа снимка от статото Делонги:

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 10:45 от So Lucky*

# 582
  • Sofia
Здравейте, не съм чела целите теми и се извинявам предварително ако са обсъждани следните кафеавтомати, моля за мнения ако ги ползвате:

https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-KRUPS-ESP … EA810570/p/825464

И този:
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-KRUPS-EA819E10/p/825353

Зная, че много зависи и какво кафе се използва, но все пак ми се иска да тествам и пробвам тези машини, сещате ли се място, където може да се случи това, има ли мярката шоурум или нещо подобно където да тествам машините. Кафето ми е много важно по принцип и трудно бих рискувала с покупка на сляпо.

# 583
Има тема за кафеавтоматите можете да попитате там.
Моето мнение е, че и двата не струват. Няма да получите добра напитка от тях, плюс крупс са от несполучливите машини, едно време бяха добри. Насочете се към Делонги, ако държите на кафеатавтомат.

# 584
Здравейте! Моля за препоръка за преносима кафемашина, работеща и с мляно кафе и с капсули!

Общи условия

Активация на акаунт