Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 29 632
  • 624
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте, у дома сме решили да купим кафе машина, харесала съм една (единствено заради външният й вид, признавам си) но някой може да сподели мнения дали си заслужава? Ще ни трябва за еспресо и някое кафе с мляко например.

https://ariete.bg/kafemashina-vintage-15-bara/

# 616
  • София
Имам нужда от малко помощ.

Някой успявал ли е да извади заседнала капсула в кафе машина Dolce Gusto Krups?
Поставих тази сутрин капсула за многократна употреба с кафе и нито вода излиза от капсулата, като запушена изглежда, нито сега мога да я извадя от гнездото и?
Идеи? Weary
Отговарям си сама, понеже може да е полезно за някого. Blush

В крайна сметка, звъннах на сервиза на Крупс.
По телефона човека ми обясни най-спокойно, че просто иглата се е забила в обратната посока на капсулата, т.е. в самата пластмаса. При поставянето и в гнездото, явно е била в неправилната посока. Посъветва ме с тънка отверка (направих го с ножче) да подпъхна там където в горната част на капсулата влиза иглата. Натиснах леко с ножчето капачката на капсулата надолу и така се освободи иглата.
Казаха също, че иглите са устойчиви и не се чупят толкова лесно и дори ако трябва да издърпам със сила, но бавно, за да се скъса пластмасата и освободи иглата.
Тази сутрин звъннах на сервиза да им благодаря! Помогнаха ми много! Hug

# 617
  • София
Здравейте, моля за мнение дали съм се насочила правилно в избора си за кафе машина еспресо. Ще се ползва в офис, с мляно кафе и дози. Предполагам, че средно на ден ще са около 30-40 кафета. Няма да е възможно да сложим отделна мелачка. Спряла съм се към момента на: https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B06WGTZ874/ref=ox_sc_act_titl … WKAKR8XB7XF&psc=1

# 618
Делонги е много добра еспресомашина за класа си - домашна еспресомашина от сравнително бюджетен клас. Тя ще се справи прекрасно, ако всеки ден правите с нея по 5-6-7-8 кафета, но 30-40 кафета може да и дойдат много. Нямам представа дали е предвидена за такова натоварване. Все пак това е домашна машина.

# 619
Тази цена в Амазон е >двойно по-ниска от цените тук.

Имам я от две години и съм много доволна.
За 30-40 кафета на ден би трябвало да издържи за две години колкото ѝ е гаранцията. Какво може да ѝ стане от натоварването?

# 620
  • София
Да, цената е доста приемлива в сравнение със сайтовете в България:blush: Ще я предложа и после ще дам отзиви как се справя. Благодаря за мненията.

# 621
Delongji Dedica е чудесна домашна (битова) еспресо машина. Но ако вместо примерно 4 кафета на ден средно тя прави по 40 кафета в офиса, това е 10 пъти по-голямо натоварване. Или за една година в офиса, като отчетем и почивните дни, тя ще е работила колкото 7-8 години примерно вкъщи.
Т.е. някои възли и части може и да се износят или повредят след да кажем 2-3 години в офиса. Примерно нагревател, помпа, релета, вентили.
Аз не съм специалист по еспресо машини, но съм електроинженер и знам какво означава надеждност и дълготрайност на електрически машини и апарати.
Аз използвах точно такава еспресо машина около една година вкъщи и съм много доволен. След това преминахме на много сериозна еспресо машина, която тежи около 20 килограма и е предимно от метал - неръждаема стомана и месинг. Дедиката е като нова и я прибрах като резервна машинка.
Веднъж имах непредпазливостта да изгледам едно видео в Ютюб как се разглобява Дедиката за ремонт и подмяна на нещо си от карантията. Тя, както и всички останали битови еспресо машини, е изработена предимно от пластмаса. Лъскавият метален корпус е една много тънка метална обвивка, а вътре плътно са натъпкани пластмасови части и разни проводници.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 15:46 от Stilgar

# 622
Да, тази машина е за дома. Да си пуснеш кафе, после тя да "почине" след това още едно.
Не мисля, че ще удържи напън на 40 кафета дневно. Тя си е китайче за домашна употреба.

# 623
В нито едно делонги няма вентили. Има помпа и нагревател, нищо друго, които са по 20-30лв. Дори да умре след 1-2 години, има гаранция или дори да изкара гаранцията пак си струва.
 След това следващата.

# 624
Това Делонги няма никакъв шанс да изкара година с по 30-40 кафета на ден. Максимум 3-4 месеца и ще умре, ако изобщо добута до толкова. Да не говорим, с нейният малък контейнер за вода, колко пъти ще доливат, и колко пъти ще а "изтърват" празна. Профилактиката ще свети поне веднъж в седмицата (обикновено са настроени на около 120 кафета) Та, тегавко ще е..
И изобщо не се заяждам, имам такава и ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт