Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 32 357
  • 673
  •   1
Отговори
# 660
Какво значи морално остаряла кафемашина а цедка?

# 661
Много обичам морално "остарелите" еспресо машини с група Е61, манометри, PID контролер и flow control. Grinning

# 662
Морално и физически остарели еспресо машини правят най якото еспресо на света. В Наполи по кафетата само стари машини ползват, обаче кафето е "един път".

# 663
Това да не е телефон, че да е стар?
За 90% от техниката, колкото по-нова, толкова по-зле в техническо отношение.
Масата са еднодневки

# 664
Ехаа, че ме нападнахте в един глас всички..
Да припомня, че и аз имам такава. Ок, това е лично мнение, може би просто ми е омръзнала понеже я имам от 100 години, и ако трябва да купувам сега бих купила по-новият модел.

Не ме убивайте с камъни

# 665
Здравейте!Имам кафемашина Делонги дедика от около година.Почистих я веднъж с ориг.препарат на Делонги и машината индикира почистена.След няколко месеца отново сигнализира крайният бутон за почистване.Почистихме я според инструкцията  с ориг.продукт.,но бутонът си свети отново в червено.Какъв може да е проблемът?

# 666
Да припомня, че и аз имам такава. Ок, това е лично мнение, може би просто ми е омръзнала понеже я имам от 100 години, и ако трябва да купувам сега бих купила по-новият модел.

Не ме убивайте с камъни
Няма да те убиваме с нищо 😊
То е ясно, че е лично мнение щом го пишеш ти и не си казала, че е според някой друг.

# 667

Не ме убивайте с камъни
Подари твоята на някой в нужда, и си купи най новия модел.

С един камък 2 птици. Wink

# 668
Аз благодаря на Deede, че се включи с коментари за и против. Поръчах я вчера.

# 669
Здравейте!Имам кафемашина Делонги дедика от около година.Почистих я веднъж с ориг.препарат на Делонги и машината индикира почистена.След няколко месеца отново сигнализира крайният бутон за почистване.Почистихме я според инструкцията  с ориг.продукт.,но бутонът си свети отново в червено.Какъв може да е проблемът?
Нямам абсолютно никакъв опит в почистването на кафе машини и еспресо машини от котлен камък (декалциниране), защото в София водата е мека и винаги използвам филтрирана вода.
Но от най-общи съображения - щом след почистване продължава да свети индикацията за необходимост от почистване, направете още няколко последователни цикъла на почистване съгласно инструкцията за употреба. Ако проблемът продължава, най-добре е майстор да направи диагностика на машината - т.е. в сервиз. Майсторът ще разглоби напълно машината, ще почисти отделните елементи и възли, а ако трябва - ще подмени някоя част.

# 670
Всъщност сигналът не означава, че машината не е достатъчно добре почистена. Сама по себе си машината не може да прецени доколко добре е почистена и дали въобще е "мръсна". Има си брояч, който според настройките за твърдост на водата (упътването на стр. 9) казва кога да светне бутончето и кога да угасне.
Сигналът означава, че процедурата не е изпълнена докрая. Нещо сте пропуснали. Започнете отново почистването и изпълнете всичко точка по точка както е описано.

# 671
И аз мисля, че не е спазена процедурата по почистване. Същия проблем имаше една друга потребителка със същата машина, която настояваше, че е направила всичко както трябва, но не беше така и жената си го каза после.Машината се оправи едва следкато тя спази всичко стъпка по стъпка.
Аз съм в София и съм я настроила на най-мека вода и я използвам с филтрирана вода.

# 672
Имаме кафе машина "Айко"  купена от "Кауфланд", от самото начало температурата на водата на изхода е 56 градуса , при вас каква е температурата.Казват че трябва да е между 64 и 70 градуса. От около месец при загряване започна и да капе от цедката. Досега не е имала някакви други проблеми , след седмица ще навърши две години.

# 673
Отслужила си е службата. Щом започне да капе, обикновено означава гледайте промоции за по читав уред.

Общи условия

Активация на акаунт