Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 37 758
  • 782
  •   2
Отговори
# 750
Kakto писах, при мен имаше разлика между клип в Ютуб и ръководството и следвайки клипа не стана. Намери си ръководството и пробвай пак според него. И изчакай докрай, иначе машината не счита процеса за завършен. Отива близо половин час.

# 751
  • моята мила родна страна
Здравейте!
Не знам дали е правилната тема за въпроса ми, но все пак ще го задам.
Иска ми се да взема кафемашина (най-вероятно с капсули), която хем да е максимално компактна, хем да прави хубаво кафе, за да я носим с нас, когато ходим на почивки/екскурзии. Идеи? (По принцип ставам рано сутрин и обичам денят   ми да започне с хубаво кафе.)

# 752
Кафемашина с капсули NESPRESSO Essenza Mini Сива , 1450 W, 19 Bar - NESPRESSO, Кафемашини с капсули | Търговска верига ЗОРА https://share.google/VmfDJp1W5xeAF5jX2
Nespresso Essenza mini.
Това според мен е най - компактната машинка.

# 753
Благодаря!

# 754
Не бих купила машина с капсули. Супер вредни са.

# 755
Вкъщи сме с кафе автомат. Посочих причината, поради която обмислям такава покупка. Не че дължа обяснение някому, но все пак изложих мотивите си.

# 756
Не бих купила машина с капсули. Супер вредни са.
Вредни са тези капсули, които са от пластмаса.Тези от алуминий и падовете са ок.

# 757
Алуминият при нагряване също изпуска.

# 758
Колко ще изпусне за 30 секунди и колко ще се нагрее от гореща вода?  Когато ползваш алуминиево фолио във фурната то е на 200 градуса за часове.

# 759
Не ползвам поради същата причина.
Не всеки го знае, затова го споменах.

# 760
А да, и на по-евтините еспресо машини с ръчка ръчката пак е алуминиева Simple Smile

# 761
Възможно е. Всеки ще прецени какво да купи, ако е информиран. Наскоро една приятелка също искаше да купи машината за капсули и се отказа, след като й казах да прочете и тогава да реши.

# 762
Алуминият при нагряване също изпуска.
В училище по химия сме учили, че алуминиевите съдове, много разпространени в не толкова далечното минало, не са вредни докато се нагряват. Стават вредни, обаче, когато храната изстива в тях и алуминият започне да се окислява. За да не се случва това, след приключване на готвенето, храната трябва да се прехвърли в  друг съд.
По същата логика са и капсулите от алуминии. Не са вредни.

# 763
Аз пък съм чела, че неспресо капсулите са покрити изцяло с шелак, който бил безопасен. И кафето не влиза в досег с алуминий или пластмаса. То като ми обърнаха внимание, че и ръчната ми машина вътре всичко е пластмасово и ръкохватката е от алуминий, то излиза, че най-добре да не се пие кафе.

# 764
А има и кафемашини, които ползват хартиени капсули или както там се наричат. Някой има ли впечатления от такива?

Общи условия

Активация на акаунт