Февруарчета 2024 - Тема 11

• 45 010
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ида си от гастро лекарят - нищо критично за момента. Единият хап е малко рисков, понеже може да накара камъкът ми от жлъчката (имам си там от преди бременността, уж голям и нямало да причинява проблеми) да тръгне да излиза, пък как се оперира бременна в 9-ти месец... Обаче при толкова напреднала бременност нямало какво друго да ми дадат, затова ще го пия. Моята доки не е убедена май, иска утре да пусна пак изследвания (а не след 5-7 дни като гастрото) и ще обсъждаме какъв е рискът. Но поне няма запушени жлъчни канали, инфекции, уголемявания и изобщо такива неща. Тъпата холестаза биля рядко състояние, но се случвало (честито на късметлийката).

Иве, каквото си решиш, в такъв случай! Ще ти стиснем палци като дойде момента - да се случат нещата, както ги искаш ти!

# 436
Честита да е Девина. Нека е много здрава и щастлива а на мама бързо възстановяване.
Тони ще стискам палци всичко да се нареди по най - благоприятния начин за теб и бебчето. Важното е че си съвсем накрая и остават дни дето се вика, които да избуташ, всичко ще е наред с вас, ще видиш ♥️

# 437
  • София
Ти кажи как сте с Велизар Wink Папка ли, спинка ли? И изобщо, родилите мами да вземат да кажат как са - що са... не сме ги забравили ние!

# 438
Аз съм с болезнени контракции от снощи, които обаче са нерегулярни. Малко да се раздвижа и ме почват, дано това да е предвестник на скорошно раждане, защото вече ми е много тежко Weary

# 439
Облаче коя седмица си?

# 440
38 + няколко дни.

# 441
Значи малче е готово,дръж ни в течение🤗

# 442
Да бъде много здрава и честита малката Девина!!! Прекрасно име! ❤

Тони, много бързо си реагирала и ти и докторите. Сигурна съм, че всичко ще е наред! Вече сме достатъчно напред, така че и да се наложи да извадят бебчо, няма да има никакъв проблем. Прегръдки!

# 443
Аз съм с болезнени контракции от снощи, които обаче са нерегулярни. Малко да се раздвижа и ме почват, дано това да е предвестник на скорошно раждане, защото вече ми е много тежко Weary

Облаче,стискаме палци!🍀🙏🏻

Момичета,да Ви попитам дали сте доволни от някой овлажнител за въздух?

# 444
Относно големите бебета, днес си говорих с майка ми на тази тема. Брат ми се роди 4.200 кг. Майка ми е 160см и доста слабичка. Каза че се е родил много лесно и за има няма 2 часа. Изобщо никой не ѝ бил споменавал за секцио, въпреки че са очаквали да е големичък. (Най-малкото защото тя го преноси с 2-3 дни) Надали жените сме се променили структурно кой знае колко в последните 20г., та голямо бебе от 3.5 кг ми се вижда малко пресилено да се определи като предпоставка за секцио 🤷🏼♀
По-забавното на историята на майка ми беше, че тогава в болницата всеки месец подаряваха нещо от рода на памперси и шише за “най-едро бебе” 🤣 та тя се била зарадвала, че поне някаква файда ще има от мъките ѝ, но на следващия ден дошла някаква жена и родила бебе 4.5 кг 🤣🤣🤣

# 445
Проблемът е комплексен - от една страна персоналът: днешните акушерки тоест по-младите, не са толкова добри и опитни в естественото раждане, тъй като доста често се прибягва към секцио. От друга страна родителите, които гарантирано искат добър изход, докторът усеща, че ще поддадат, ако спомене голямо бебе, трудно раждане, т.н. Не казвам, че лекарите не са прави в някои случаи за секцио, но че и доста подвеждат, защото естественото раждане им коства повече усилия. В чужбина го няма този избор на екип, в България е масово, защото го има като опция и сме слушали какви ли не истории. Там със сигурност се случват подобни - имам доста приятелки в чужбина и лекарите са правели фалове, но я няма тази гласност.

# 446
Да, определено за докторите е много по-предпочитан вариант скециото. Могат да го планират в графика си, става бързо, без охкане и пъшкане, а освен това и цената му е по-висока от нормалното раждане. Аз този път съм избрала да раждам само с акушерка и който доктор се падне на смяна. Иначе с първото дете мен ме плашеха, че щяло много да ме боли, сигурна ли съм, че ще се справя. Аз не мисля, че секциото е по-малко болезнено. Но за мен това не е стояло, като въпрос нито тогава, нито сега, особено пък сега, когато е второ вагинално раждане и има големи шансове да се случи много по-бързо и лесно от първия път. Радвам се, че имам и предпоставките за нормално раждане, защото можеше, а и все още може, всичко да се промени и в последния момент.

# 447
Тони, аз имах период в началото на бременността (сравнително), когато имахме съмнения за холестаза, защото имах сърбеж само по дланите на ръцете. При мен чернодробните бяха добри обаче, спрях фраксипарина за една седмица по съвет на лекуващия и изчезна този симптом. После пак започнахме да бием, но не се върна повече. Не знам какво беше това чудо и от къде се появи.

# 448
между другото аз сега като казваш се замислих че и тя е на фракси а той причинява алергични реакции .Тони помисли за това

# 449
  • София
Ooo, аз знам как сърби Фраксито и не е от него - съвсем различен сърбеж, казвам ви. Пък и няма как да ми докара тези чернодробни резултати Simple Smile
Не ми обръщайте толкова внимание момичета, направо обсебих темата с тия глупости! Аз пиша, защото ще остане и ако някой някога има сходен проблем, ще може да види инфо в БгМама Simple Smile Е, и ми помогнахте много, де Heart

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 20:26 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт