Избор на телефон - 2 тема

• 45 493
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Ето такава, например
Боклуци продават навсякъде.

# 616
  • Пловдив
Здравейте! Покрай айфона на детето се зарибих да си взема и аз. Не бях ползвала от години и сега ми се прииска пак да сменя андроида. Чуденката ми е обаче между 15 и 16 чистата версия. Има ли смисъл да давам 300-400лв отгоре за 16-ка? Интересува ме най-вече камерата. Четох за батерията на 15-ката, че загрява. Имате ли такива наблюдения?

# 617
  • Мадрид / София
Здравейте! Покрай айфона на детето се зарибих да си взема и аз. Не бях ползвала от години и сега ми се прииска пак да сменя андроида. Чуденката ми е обаче между 15 и 16 чистата версия. Има ли смисъл да давам 300-400лв отгоре за 16-ка? Интересува ме най-вече камерата. Четох за батерията на 15-ката, че загрява. Имате ли такива наблюдения?
Според мен, не си заслужава. Печелиш за тези пари 1г поддръжка. Иначе разликите не са съществени.
Когато беше нов 15 про и 15 про макс им загряваха батериите, но от тогава има няколко ъпдейти, та сигурно това са го оправили вече. На 15 и 15 + още от началото не им се загряваха батериите. Аз съм с 15+.

# 618
  • софия
Такава чуденка имах и аз. Заслужава ли си или не. Въпрос на финанси. Общото мнение беше, че освен външния вид разликите лично аз няма да ги усетя. Изчаках промоции и си взех по- стария модел.
Доволна съм. Дали е бил правилния избор - нямам идея.

# 619
И според мен нямат съществена разлика и ако не ви се дават едни излишни пари, по-добре си вземете 15ката.
Иначе аз съм с 15 про макс и не съм имала никакви проблеми с прегряване на батерията. Но сигурно има значение кога е произведен, кога е купен и е започнато да се ползва, как се ползва разбира се. Почти 100 пъти съм го зареждала вече и батерията все още е на 100% капацитет. Някои хора от този модел се оплакват, че много рано започва да пада капацитета на батерията. Като при всяка техника, независимо от марка, има и доза късмет Simple Smile

# 620
  • Пловдив
Благодаря ви за споделените мнения! Ще заложа на 15-ката.

# 621
Почти година съм с чиста 15-ка и не съм имала проблем с прегряване на батерията. Доволна съм.

# 622
  • Пловдив
Дъщеря ми също е с чиста 15-ка, телефонът не й излиза от ръката, никога не е загрявал.

# 623
  • Мадрид / София
Загряването важеше само за 15 pro и 15 pro max.

# 624
Аз съм с 15-ка и само веднъж ми бе загрял, защото брат ми правеше клип плюс сума снимки и то нормално телефона да “издъхне”. Аз се колебаех между доста айфони и накрая реших да е чист 15-ка, но честно казано съм леко разочарована. Задната камера не снима чак толкова добре, колкото предният ми айфон, който беше 12 мини. За сметка на това селфи камерата е по - добра, дори порите на лицето се виждат, но аз рядко си правя селфи снимки. Основно снимам децата, та от тази гледна точка съм си леко разочарована. Ако желаете да снима добре, до колкото разбрах про макс айфоните са с най-добра камера. Бих закупила по - стар модел, но да е про макс. Да, по - големи са, но камерата е топ.

# 625
  • Варна
За камера - про. За игри или други тежки апове - макс. Независимо кой номер модел.

# 626
  • Пловдив
Изгледах доста клипчета, в които сравняват камерите на телефоните и честно казано не видях голяма разлика в тези на айфон 13, 15 и 16, базовите модели, затова и не избързах да купувам. 15 про е 6.1 инча, което ме устройва идеално като размер. Обичам да правя най-вече портретни снимки, така че мисля, че ще е добър избор. Обмислям обаче да изчакам излизането на 17-ката, за да му свалят още малко цената.
Сега съм с motorola edge 30 fusion и много си го харесвам, но точно портретните снимки са му под всякаква критика. Като снимам, в началото снимката е чудна, но след това телефонът автоматично я обработва и кадърът става ужасен - хем стои неестествено, хем размазано. В настройките никъде не открих дали може да се изключи това като опция. Като ходя на екскурзии, си нося стария huawei да снимам с него, което е досадно и неудобно.

# 627
https://en-emea.support.motorola.com/app/answers/detail/a_id/167 … la-edge-30-fusion

Тук има дадено повече инфо за камерата на модела. Мисля, че има информация и за начина, по който могат да се изключат настройките на камерата за автоматично обработване на снимките. Наистина е много досадно.

А за iPhone - отскоро съм с чиста 14-ка. От камерата съм доволна, снима чудесно - дотолкова, че даже, както бяха казали и потребители преди мен, се виждат порите по лицето, съвсем дребни и незабележими петънца от акне и т.н., което на моменти ми идва в повече. Но за туристически снимки и т.н. лично аз съм доволна дори от класическия модел (не pro/pro max). Естествено, не съм професионална фотографка, нито използвам камерата за някакви супер специфични цели, но мисля, че за любителски снимки и ежедневна употреба е ОК в сравнение с камерите на повечето Андроид телефони.

# 628
Можеш ли да постигнеш такъв ефект?

Снимката е правена с телефон.

# 629
Аз обичам да снимам и затова телефона по-скоро го избирам заради камерата. Последните години Самсунг нещо ме разочароваха и реших да пробвам с Епъл. Но както казва един приятел - Камерата зависи и от устройството зад нея 😁 Това небе е снимано с Айфона на х. Мазалат

Общи условия

Активация на акаунт