Избор на телефон - 2 тема

• 43 582
  • 754
  •   1
Отговори
# 750
Не разбирам защо е спорът. Няма нужда от размахване на пръст, а тук някои потребители тенденциозно това правят, демонстрирайки "свръхкомпетентности". Има различни марки и операционни системи, за да може всеки да избере това, което съвпада с конкретни очаквания/приоритети/режим на работа и т.н.

От половин година вече съм с iPhone 14 (чиста версия) - доволна съм, в някои отношения за мен лично е по-добър от предходните ми Android телефони (Samsung A34, Xiaomi Redmi Note 9 pro). Дисплеят му е с уникални цветове - нито прекалено ярки, както е при Samsung, нито прекалено изкуствени, както е при Xiaomi. Камерата е най-големият плюс - и предната, и задната са в пъти по-добри от тези на Android телефоните, които съм ползвала. Телефонът е много бърз, не забива дори при над 10 отворени приложения. Не съм си правила експеримент да отварям 30 или 40 приложения, но би трябвало да издържи. Единственото, което не ми харесва, е малкият капацитет на батерията, както и фактът, че няма слот за допълнителна карта памет. Но в днешно време човек може да си наеме дигитално пространство за снимки и файлове, а и ако телефонът се ползва за работа и социални мрежи, 128 GB са достатъчни.

В заключение - на един Xiaomi му харесва, на втори Motorola, на трети - Samsung, на четвърти - Oppo, на пети - Huawei и така нататък, до безкрай. Колкото марки, толкова и мнения. Целта на тази тема е да се препоръчва телефон с оглед на бюджета и на нуждите на конкретни потребители, които задават въпроси, а не е война между операционни системи.

# 751
Това че си се свързват все с техните устройства хем е хубаво, хем не винаги...
Бившият ми така по едно време реши да мине от iPhone не помня вече на какво с Андроид. Да обаче те цялото семейство само и винаги с такива телефони са били. Той за себе си беше доволен, не се е оплаквал и бързо свикна, неговите обаче опищяха света. Защото са свикнали с facetime и край, ще речеш че никога нищо друго не може да се ползва вместо него. И му се цупеха че ги кара да ползват друго, когато не са в една държава. Много ми беше странно. Между различните марки телефони с Андроид поне това го няма, приложенията за комуникация са си едни и същи а не на всяка марка нейното си. Оставаше и да се съобразявам какъв телефон да си избирам с това какво предпочитат другите, мен това би ме подразнило а за тях е естествено.
Иначе ако човек си ползва цяла екосистема тяхна за него си, какво да го бърка, то да не е лошо нещо? Проблемът е когато иска да излезе извън нея или му се наложи.
А и у нас сравнително малко хора използват таблети и компютри които също са от Apple, така че това не е чак такъв фактор. Facetime също не е толкова масово използвано понеже и не е масово всеки с iPhone както там.

# 752
  • София
iPhone-ът за мен си остана резервен телефон, ако ми се счупи основният.

# 753
ღ Andrea ღ  вие сте преминали от телефон в долния край на средния клас самсунг а34 и среден клас xiaomi на флагман. няма връзка за сравнение между тези два телефона( процесор, камери, дисплей) и айфона. сравнение би било коректно с висок клас устройства на андроид с айфона ( самсунг S, honor, honor magic pro, xiaomi но не note серията).

# 754
  • в 1001-та нощ
Заповядайте в новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1757398

Общи условия

Активация на акаунт