Избор на телефон - 2 тема

• 43 629
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас/София
айфон 16 про макс е много добър телефон не мога да го отрека. но за по-малко пари сте могли да вземете телефон, който ще върши същата работа ( за камерите е много субективно - едни харесват по-шарените и контрастни изображения, други по-естествен цвят). моя самсунг леко напомпва цветовете, но всичко това може да се оправи и да се намали агресивната обработка.
а и както казах по-горе вече големите производители на андроид обявиха 5 или 7 години софтуерна поддръжка.

пазаруването с ваучери от #BGMлоялнапрограма
Взех го от Маями, първо мислех да си взема новия Samsung, но той беше по-скъп и затова реших пробвам IOS. Даже си направих застраховка Apple care + дано не ми потрябва ,че не знам тук дали ще ми я признаят.Равносметката е че телефона ми излезе с 900 лв по-евтин там.

# 721
Скрит текст:
Няма как да имаш отворени 40 приложения, защото операционната система ги затваря автоматично.

Кои марки и модели си имала?

Не е вярно, няма такова нещо.

Не си спомням точни модели, но марки Самсунг, LG, Huawei бяха последните. И други съм пробвала. Категорично след 2 години всичко лагва и ми къса нервите. Никога не съм ползвала един апарат толкова време, колкото айфона сега. Вече е стар и още няма признаци да се забавя работата му.
Вярно е, но ти не знаеш как работи софтуера и хардуера. Няма как 40 приложения да работят едновременно, защото няма достатъчно RAM. Останалото те оставям сама да прочетеш кое, как и защо.

Щом не си спомняш модели, значи са били евтинджоси, които не трябва да сравняваш с телефон за 2 бона.

Моят телефон е на 4г. и половина. Root-нат, с неоригинален ROM, с различни модули за Magisk, LSPosed и какво ли не. Не бъгва и не бави.

Добре, дай ми едно предимство на iPhone пред произволен Андроид телефон от същият ценови диапазон?
Сериозно? Едно? 😀
По-лесно ми е да ти дам едно “предимство” на Андроид - можеш с един клик да качваш и сменяш мелодии за рингтон. И до там.
На iPhone това си е хамалогия 😀
Иронията е излишна и не говори добре в случая.

# 722
  • Варна
Нищо не сравнявам с телефон за два бона. Сравнявам с 11 про, който дори чисто нов струваше около 700 долара.

И за трети и последен път казвам, че редовно съм с по над 40 приложения и грам не се забавя телефонът. Сутринта специално погледнах, че съм с 16 отворени и нарочно отворих още 26. Сигурно можех да отворя още. Не са тежки приложения като игри и програми за редакция на видео, но все пак приложения.
На двугодишен андроид при 5 отворени неща, половин минута ми зарежда месинджъра…

# 723
Не е така. Сега отворих 4 приложения и месинджера веднага се отвори. Имам и над 20 прозорци отворени ...тях така си ги държа.

# 724
Цитат
Скрит текст:
Добре, дай ми едно предимство на iPhone пред произволен Андроид телефон от същият ценови диапазон?
Сериозно? Едно? 😀
По-лесно ми е да ти дам едно “предимство” на Андроид - можеш с един клик да качваш и сменяш мелодии за рингтон. И до там.

Единственото, което не говори добре в случая, е да се изказваш “авторитетно” за нещо, от което не разбираш. В конкретния случай - човек, който никога не е държал iPhone в ръката си, да обяснява на хора, които го използват, колко е “зле”. И ДА - може да има отворени 40 приложения на iPhone.
Дали може да посвиеш перките и да не коментираш неща, от които нищо не разбираш?
Ако ти е трудно, към невъзможно, остава да се надяваме, че който наистина се интересува, ще подминава мненията ти.

# 725
Нищо не сравнявам с телефон за два бона. Сравнявам с 11 про, който дори чисто нов струваше около 700 долара.

И за трети и последен път казвам, че редовно съм с по над 40 приложения и грам не се забавя телефонът. Сутринта специално погледнах, че съм с 16 отворени и нарочно отворих още 26. Сигурно можех да отворя още. Не са тежки приложения като игри и програми за редакция на видео, но все пак приложения.
На двугодишен андроид при 5 отворени неща, половин минута ми зарежда месинджъра…
Сигурно в US, ама в България е започнал от 2300лв. и то 64GB версия.

За четвърти го напиши, но това няма да промени нищо. Явно не разбираш какво ти пиша, а то е, че операционната система затваря приложенията, за да има достатъчно RAM. Запълването на RAM паметта води до "увисване" на операционната система и тоталното забиване, затова не се допуска като се затварят приложения автоматично. Само си мислиш, че са отворени, но не са. Никъде не съм написал, че ти забива телефона. Rolling Eyes

Не е така. Сега отворих 4 приложения и месинджера веднага се отвори. Имам и над 20 прозорци отворени ...тях така си ги държа.
Какво доказа с отварянето на 4 приложения и месинджър? Какви прозорци? На кого отговаряш?

Цитат
Скрит текст:
Сериозно? Едно? 😀

Единственото, което не говори добре в случая, е да се изказваш “авторитетно” за нещо, от което не разбираш. В конкретния случай - човек, който никога не е държал iPhone в ръката си, да обяснява на хора, които го използват, колко е “зле”. И ДА - може да има отворени 40 приложения на iPhone.
Дали може да посвиеш перките и да не коментираш неща, от които нищо не разбираш?
Ако ти е трудно, към невъзможно, остава да се надяваме, че който наистина се интересува, ще подминава мненията ти.
И не отговори с какво iPhone(iOS) превъзхожда Android, за да може човек да направи информиран избор, а темата е за това. Не съм изненадан.

Ще ми обясниш ли как работят 40 приложения едновременно? За какво служи RAM паметта и колко от нея е заета от операционната система? Предвид, че разбираш повече от мен, значи няма да ти е трудно да отговориш на мен и на четящите темата, които с интерес ще се образоваме.

"Ти си тъп и не разбираш" не е никакъв аргумент. Само да те информирам.

# 726
че който наистина се интересува, ще подминава мненията ти.
От какво да се интересува?
Твърдиш, че можеш да отвориш 40 приложения на iOS, без да имаш представа за какво става дума. По тази твоя логика, на моят скромен андроид има работещи само 96.

Което не е вярно тъй като сигурно две трети са съспенднати.
Казваш, че iOS телефоните са връхтъ а не може да посочиш нещо което ги прави уникални и неустоими при избора. Вместо това написа предимство на Андроид

П.с. Аз знам едно две неща с които айфона превъзхожда андроид но те са строго платформено специфични и нямат никаква практическа полза за краен потребител

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 06:34 от Санди

# 727
На Диди..пробвах да наотворя приложения да видя забива ли. Андроид.

# 728
  • Мадрид / София
Санди предубеден си за Айфоните. Предпочитам Айфон пред Андроид, след като поне 10 г съм била с Андроид. Вече не се връщам към него за ежедневно ползване. Плащането на общоползваните приложения е мит. Отдавна повечето използвани приложения са безплатни и достъпни за Айфоните.
В края на краищата е личен избор.

# 729
Този спор е малко безвкусен вече, но аз ще изтъкна няколко неща, които за мен като потребител са важни.
iOs работи само на Apple уреди, нещата идват от едно място, изглеждат по един и същи начин и мога без никакъв проблем да свържа телефон, таблет, лаптоп … При Android имаме различни производители и комуникацията между отделни уреди не винаги е безпроблемна.
Сигурността на iOs e доказано по-добра от този на Android, защото Apple има строги изисквания към приложенията, които се пускат. Освен това, приложенията, които работят на телефона ти (например) работят на определено “виртуално” място и при пробив/проблем с тях не може да се увреди  iOS-а (грубо казано). IOS събира много по-малко данни от Google. Не на последно място при iOs имаме много по-опростено и интуитивно ползване, еднаквост при различните уреди.

# 730
  • Варна
Мда, няма смисъл да се спори със стена. Ти държиш нещо в ръцете си, той ти пише фермани, как това нещо не съществува. Grinning

# 731
Този спор е малко безвкусен вече, но аз ще изтъкна няколко неща, които за мен като потребител са важни.
iOs работи само на Apple уреди, нещата идват от едно място, изглеждат по един и същи начин и мога без никакъв проблем да свържа телефон, таблет, лаптоп … При Android имаме различни производители и комуникацията между отделни уреди не винаги е безпроблемна.
Сигурността на iOs e доказано по-добра от този на Android, защото Apple има строги изисквания към приложенията, които се пускат. Освен това, приложенията, които работят на телефона ти (например) работят на определено “виртуално” място и при пробив/проблем с тях не може да се увреди  iOS-а (грубо казано). IOS събира много по-малко данни от Google. Не на последно място при iOs имаме много по-опростено и интуитивно ползване, еднаквост при различните уреди.
При Android можеш да свържеш всичко с всякаква марка и всички функции работят, докато при Apple с не Apple устройства са ограничени функциите. Добре че беше ЕС да ги задължи за някои неща, иначе Apple е като Северна Корея откъм затвореност на операционната система.
Може ли доклад по темата за сигурността за двете ОС? Ще ти дам един хубав пример, за който доста се говореше по новините. https://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_(spyware) - макар да пише, че засяга и двете(сигурно е така), основно е насочен към iOS. Могат да правят каквото поискат от разстояние без да знаеш и без да инсталираш нещо.
Колко от вас познават някой с хакнато Android и iOS устройство? И да има такива, те няма да са разбрали. Така че това със сигурността е... дъра-бъра. Всъщност имам още един хубав пример с https://en.wikipedia.org/wiki/2014_celebrity_nude_photo_leak когато в купом на много световно известни личности им изтекоха голите снимки и клипове, които са качили в... iCloud. В тази връзка скоро "бъгна" iOS и възстанови в галериите на хората изтрити снимки преди години от устройствата им. https://discussions.apple.com/thread/255617491 Как? Нали Apple събирал по-малко данни от Google?! Laughing Това кой колко данни събира е поредното, което не може да бъде доказано, но има доста данни в негативен наклон към Apple.
Факт, че iOS е опростена откъм опции. Едни го наричат затвореност/ограничаване, а други "много по-опростено и интуитивно ползване" без право на избор.

Мда, няма смисъл да се спори със стена. Ти държиш нещо в ръцете си, той ти пише фермани, как това нещо не съществува. Grinning
Трябва думите до някаква степен да се доказват. Обяснявам сбито, а не фермани и давам пример кое как работи, а не "Марийка каза, че може, значи може".  Ако знаеше за какво и как се използва RAM паметта, нямаше да кажеш ,че работели 40 приложения едновременно. Смешно е!
Няма значение дали имам iPhone. Това е всеобщ технологичен принцип и не зависи  от устройството, но блажени са вярващите(неграмотните откъм технологични знания). Поради същата причина и в Android не могат да работят 40 приложения едновременно.

# 732
  • Варна
Ами смей се, не ми пречиш нито на приятното потребителско преживяване с айфона с нас 40 отворени приложения, нито на имането на знанията ми що е то РАМ памет и как работи (които впрочем са елементарни и се учат още в осми клас).

И учтиво напомням, че целта на темата не е война Андроид срещу iOS.

# 733
Няма, няма смисъл да се спори с радиото. Аз отдавна съм се отказала. 😁
Всеки да си носи каквото му върши работа, доставя удоволствие и може да си позволи.
Преди мнооого години ММ, тогава още познат/приятел, ми хвалеше айфоните. Аз обаче нямах пари да си купя, та му развивах теории как не искам, какво повече ще правя, същото е като Самсунг... 😁 До като не ми се наложи да пусна навигация в друг град и като взе да забива тоз андроид, като взе да пише "приложението спря да работи"... 😆😆 А беше спешно и важно да стигна до точка А! На следващия ден бях в магазина и си взех първия айфон, 5. От тогава не сменям. Минах през доста модели, но все ябълка. За служебен нося едно Шаоми, ами бъгава работа е, но е и нисък клас.

# 734
нещата идват от едно място, изглеждат по един и същи начин и мога без никакъв проблем да свържа телефон, таблет, лаптоп
Това с устройствата на епъл....добре де, ако искаш може да обсъдим предимствата недостатъците на операционните системи от затворен и отворен тип. Ама по темата.
Търсим нещото уникално. Сандбоксига на Епъл не е уникален от излизането на Андроид 4. Всеки андроид има тръст зона подобно на Епъл, но това е предимство от гледна точка на потребител. Друго не виждам в поста ти.
П.с. Лично мнение за интуитивността. Трябваха ми два часа и питане тук във форума да намеря елементарен параметър за настройка на айфона на булята. Това ако интуитивност.
@Angela61
Не съм предубеден, просто съм реалист. Много добре знам какво може и какво не може и иос и андроид. Личното ми мнение е, че иос налагат неоснователно много ограничения в устройствата си с цел печалба. Сигурността няма нищо общо тук, тя е малко страничен ефект.
Но да ме убеждавате, че две годишен андроид не става за нищо, как да кажа, малко хигиена в това какво се инсталира не е лоша практика. И още нещо между другото. Първият ми сблъсък с айфон беше 3s, от времето когато се конкурираше с Windows mobile. Изключително разочарование.
Скрит текст:
Две три години по-късно се сблъсках с един Ерик. С него сме чепкали темата и негов е лафа, че ползвателите на айфон са нещо като расисти. Отказват да приемат факта, че тяхното не най-доброто и че има много други които също са толкова добри.
Беше с айфон

Общи условия

Активация на акаунт