Избор на телефон - 2 тема

• 43 638
  • 754
  •   3
Отговори
# 705
Цялата идея да купиш от Оlx нещо което е на лизинг звучи много шантаво... и предпоставка за неприятни изненади.  А всъщност какъв е начинът изобщо да разбере човек ако телефонът е взет на лизинг който още се изплаща и му го препродадат на него? Навива ли се изобщо някой на такава покупка, ако продавачът си каже?

# 706
Моля за съвет! Сега съм със Samsung S 20, но вече е пета година и бавно отваря страниците. От месец чета по различни форуми, питам приятели и служители в магазините за техника, но се обърквам повече. Какъв телефон да избера, като се има предвид, че ще го използвам и за работен-т.е. трябва да е бърз, да отваря различни приложения. Актуалния модел на Samsung S 25 или IPhone ? Досега не съм имала  IPhone. с каква работна и оперативна памет да търся? Благодаря предварително! Бюджет ориентировъчно до 2500 лв.
Така няма да стане, защото всеки ще ти препоръча от неговия опит. Аз съм минала от Samsungs на Iphone и не бих се върнала на Samsung. Не съм виждала Iphone да забива, да отваря трудно и все да няма място за някакво приложение. Да, отначало е малко трудно да свикнеш, но след това разбираш, че не е трябвало да чакаш толкова дълго.

# 707
  • Варна
Моят айфон често няма място за нови приложения, ъпдейти, снимки, но това е така, понеже е безобразно задръстен със снимки и видеа от работата ми и все не ми остава време да го разтоваря. Стар модел е само с 64ГБ. Но въпреки това работи безупречно и не забива. Дори при отворени над 40 приложения. Почти никога не ги затварям напълно по онзи начин, само ги минимизирам.

Преди него съм имала всякакви марки и винаги на втората година вече са за боклука. Със сегашния ми телефон (11 про) няма такова нещо. В началото и аз твърдях, че не е коой знае какво и бих се върнала обратно на андроид, но вече не. Убедих се колко е надежден.

# 708
Моят айфон често няма място за нови приложения, ъпдейти, снимки, но това е така, понеже е безобразно задръстен със снимки и видеа от работата ми и все не ми остава време да го разтоваря. Стар модел е само с 64ГБ. Но въпреки това работи безупречно и не забива. Дори при отворени над 40 приложения. Почти никога не ги затварям напълно по онзи начин, само ги минимизирам.

Преди него съм имала всякакви марки и винаги на втората година вече са за боклука. Със сегашния ми телефон (11 про) няма такова нещо. В началото и аз твърдях, че не е коой знае какво и бих се върнала обратно на андроид, но вече не. Убедих се колко е надежден.
Няма как да имаш отворени 40 приложения, защото операционната система ги затваря автоматично.

Кои марки и модели си имала?

# 709
айфон си е със затворена операционна система. няма да можеш да я пипаш, да качваш моднати приложения и т.н.
мое мнение, че ще ти липсва Андроид. Самсунг имат една от най-добрите OneUI и мисля, че няма да сбъркаш с тях. Още повече, че вече ти дават 7 години актуализации ( телефона ще получава обновления и актуализации по сигурността). Процесора Елит е много добър. плюс на Айфон е заснема малко по-плавни видеоклипове. Не мислете, че айфоните не се забавят - има статии в нета умишлено забавят старите модели с обновленията.

# 710
За разлика от двамата, изказали мнение преди мен, мога да дам такова от личен опит, а не от прочетено в нета или ЕЖК.
Имала съм ZTE, Huawei, Samsung, последните 4+ години съм с Iphone.
И смело мога да кажа - никога вече Андроид.
От сърце благодаря на Samsung - заради неговите “предимства” след 9 месеца ползване и нерви, минах на iOS.

# 711
Добре, дай ми едно предимство на iPhone пред произволен Андроид телефон от същият ценови диапазон?

# 712
  • Варна
Няма как да имаш отворени 40 приложения, защото операционната система ги затваря автоматично.

Кои марки и модели си имала?

Не е вярно, няма такова нещо.

Не си спомням точни модели, но марки Самсунг, LG, Huawei бяха последните. И други съм пробвала. Категорично след 2 години всичко лагва и ми къса нервите. Никога не съм ползвала един апарат толкова време, колкото айфона сега. Вече е стар и още няма признаци да се забавя работата му.

# 713
Добре, дай ми едно предимство на iPhone пред произволен Андроид телефон от същият ценови диапазон?
Сериозно? Едно? 😀
По-лесно ми е да ти дам едно “предимство” на Андроид - можеш с един клик да качваш и сменяш мелодии за рингтон. И до там.
На iPhone това си е хамалогия 😀

# 714
важното е да си вземете телефон от горния среден клас или флагман. там телефоните са с добър процесор и по-трудно ще получите забавяния. айфон имат предложения само във високия клас, но според мен андроид ги превъзхождат по функционалност ( имат различни функции с изкуствен интелект Live Translate, Circle to Search), възможности за персонализация.
със заявката на андроид производителите за 5 и 7 годишна софтуерна поддръжка отпадна най-голямото предимство на айфон.
айфон се сещам за друго предимство: има много програми ексклузивни за ios и излизат първо за тях, защото потребителите на айфон са по-склонни за покупки в приложенията ( всичко се върти около парите).
и опита ми не е само по форумите - 10 години стаж в сферата на мобилните устройства.

# 715
  • Варна
Абе не знам, но характеристики на хартия не ме интересуват. Не съм виждала 6 годишен андроид, който все още да работи безупречно без грам забиване.

Също и разни телефони, които ги рекламират с камери 100 и не знам си колко пиксела… ми айфоните снимат по-хубаво според мен.

В крайна сметка хубаво е че има огромно разнообразие на пазара и всеки може да открие своя телефон.

# 716
Не съм виждала 6 годишен андроид, който все още да работи безупречно без грам забиване.
Мога да ти покажа. Даже май е над 6 годишен и се ползва всеки ден
Само едно. За IPhone. Едно което би накарало мен например да си купя iPhone. На андроид ги знам и последното е това за рингтоновете

# 717
  • София
Имам 7- годишен Samsung с 6GB RAM, който не забива грам. Не се бави. Иначе вече на нищо не прилича, но и като камера това си остава най- добрият телефон, който съм имала. Включвам сегашните 2.

# 718
  • Бургас/София
До сега всичките ми телефони бяха Samsung, първия не помня модел след него S3, S5 и Note 20. Последния почна да забива и да се рестартира когато той реши. От 1 месец съм с IPhone 16 pro max, трябваха ми 2 часа до го разуча. Харесва ми, че много лесно си организирам свалените файлове в папки. Чете книги във формат .epub без да ползвам приложение. За рингтонове съм сложила целия репертоар на AC/DC. Не ми харесва, че няма активен калъф като при Note и още не мога да свикна със смяната на езици на клавиатурата.

# 719
айфон 16 про макс е много добър телефон не мога да го отрека. но за по-малко пари сте могли да вземете телефон, който ще върши същата работа ( за камерите е много субективно - едни харесват по-шарените и контрастни изображения, други по-естествен цвят). моя самсунг леко напомпва цветовете, но всичко това може да се оправи и да се намали агресивната обработка.
а и както казах по-горе вече големите производители на андроид обявиха 5 или 7 години софтуерна поддръжка.

пазаруването с ваучери от #BGMлоялнапрограма

Общи условия

Активация на акаунт